Sütemény: Mandulás félhold (kép)

Szeretettel köszöntelek a Sütiimádók klubja közösségi oldalán!

Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.

Ezt találod a közösségünkben:

  • Tagok - 3725 fő
  • Képek - 1473 db
  • Videók - 84 db
  • Blogbejegyzések - 123 db
  • Fórumtémák - 8 db
  • Linkek - 18 db

Üdvözlettel,

Sütiimádók klubja vezetője

Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:

Szeretettel köszöntelek a Sütiimádók klubja közösségi oldalán!

Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.

Ezt találod a közösségünkben:

  • Tagok - 3725 fő
  • Képek - 1473 db
  • Videók - 84 db
  • Blogbejegyzések - 123 db
  • Fórumtémák - 8 db
  • Linkek - 18 db

Üdvözlettel,

Sütiimádók klubja vezetője

Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:

Szeretettel köszöntelek a Sütiimádók klubja közösségi oldalán!

Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.

Ezt találod a közösségünkben:

  • Tagok - 3725 fő
  • Képek - 1473 db
  • Videók - 84 db
  • Blogbejegyzések - 123 db
  • Fórumtémák - 8 db
  • Linkek - 18 db

Üdvözlettel,

Sütiimádók klubja vezetője

Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:

Szeretettel köszöntelek a Sütiimádók klubja közösségi oldalán!

Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.

Ezt találod a közösségünkben:

  • Tagok - 3725 fő
  • Képek - 1473 db
  • Videók - 84 db
  • Blogbejegyzések - 123 db
  • Fórumtémák - 8 db
  • Linkek - 18 db

Üdvözlettel,

Sütiimádók klubja vezetője

Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:

Kis türelmet...

Bejelentkezés

 

Add meg az e-mail címed, amellyel regisztráltál. Erre a címre megírjuk, hogy hogyan tudsz új jelszót megadni. Ha nem tudod, hogy melyik címedről regisztráltál, írj nekünk: ugyfelszolgalat@network.hu

 

A jelszavadat elküldtük a megadott email címre.


Kérjük, add meg, hány másodpercenként változzanak a képek

Mandulás félhold

Mandulás félhold

Hozzávalók:
10 deka liszt
2-3 evőkanál kakaó
10 deka porcukor
10 deka puha vaj
4 tojás
2 evőkanál tejföl
1 csomag sütőpor
A krémhez:
4 deci tej
15 deka búzadara
20 deka porcukor
25 deka puha vaj
3-4 kiskanál mandula-aroma
A tetejére:
15 deka csoki
5 evőkanál olaj
Elkészítés:
A krémmel kezdtem, hogy legyen ideje kihűlni! Ehhez a tejből, búzadarából és porcukorból sűrű tejbegrízt főztem.
Amíg hűlt, addig a tésztához a cukrot kikavartam a vajjal, hozzáadtam egyenként a tojások sárgáját, majd a tejfölt. A lisztet elvegyítettem a kakaóval és a sütőporral, majd ezt is hozzákevertem. Végül a tojásfehérjékből felvert kemény habot is beleforgattam.
Nagy tepsit(lemértem:az enyém 28*38-as), kibélelünk sütőpapírral, belesimítjuk a masszát, és 190 fokon 10-12 percig sütjük.
A tejbegrízt simára keverjük a vajjal és ízlés szerinti mandula-aromával.
A kihűlt tésztára kenjük, és a tetejét bevonjuk gőz fölött felolvasztott csokival.
Ha hűek akarunk maradni a nevéhez, akkor félhold alakúra szaggatjuk, de ez elég macerás. Én éles szélű pohárral csináltam, amikor még csak félig volt a csoki megdermedve a tetején, de jó félórámba került. Ugyanis elég nehéz volt a pohárból úgy kiütögetni a sütiket, hogy a krém ne mázgálódjon el rajta.
Ennél egyszerűbb, ha simán szeletekre, vagy rombuszokra vágjuk, szerintem úgyis mutatós, az ízén meg nem változtat.
Nekem a szaggatós módszerrel 57 darab jött ki belőle, plusz a "szabászhulladék"-ból még vagy 7-8 biztos kijött volna (persze azt is megettük).
Mandulaforgáccsal díszítettem, de természetesen ez elmaradhat!


*

Látta 4687 ember.

Értékeld!

 

Kommentáld!

Ez egy válasz üzenetére.

mégsem

Hozzászólások

drobináné évi üzente 14 éve

nagyon guszta

Válasz

[Törölt felhasználó] üzente 14 éve

Köszönjük, nagyon guszta.

Válasz

Bordás Gabriella üzente 14 éve

Nagyon szívesen!Jó éjt!

Válasz

Brátán Gyöngyi üzente 14 éve

Köszi szépen, a hétvégén feltétlenül kipróbálom! Sziasztok!

Válasz

Bordás Gabriella üzente 14 éve

Azt nem tudom,milyen,de ez nagyon finom,puha.

Válasz

Brátán Gyöngyi üzente 14 éve

Oké, átjött közben a recept is! Milyen volt, hasonlít a marcipános krémes sütihez?

Válasz

Bordás Gabriella üzente 14 éve

Benne van a receptben.Olyan piskótaszerű tésztalap.

Válasz

Brátán Gyöngyi üzente 14 éve

Ennek mi van az alján?

Válasz

Ez történt a közösségben:

Szólj hozzá te is!

Impresszum
Network.hu Kft.

E-mail: ugyfelszolgalat@network.hu