Szeretettel köszöntelek a Sütiimádók klubja közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Sütiimádók klubja vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a Sütiimádók klubja közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Sütiimádók klubja vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a Sütiimádók klubja közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Sütiimádók klubja vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a Sütiimádók klubja közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Sütiimádók klubja vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Kis türelmet...
Bejelentkezés
Kérjük, add meg, hány másodpercenként változzanak a képek
Mandulás félhold
Hozzávalók:
10 deka liszt
2-3 evőkanál kakaó
10 deka porcukor
10 deka puha vaj
4 tojás
2 evőkanál tejföl
1 csomag sütőpor
A krémhez:
4 deci tej
15 deka búzadara
20 deka porcukor
25 deka puha vaj
3-4 kiskanál mandula-aroma
A tetejére:
15 deka csoki
5 evőkanál olaj
Elkészítés:
A krémmel kezdtem, hogy legyen ideje kihűlni! Ehhez a tejből, búzadarából és porcukorból sűrű tejbegrízt főztem.
Amíg hűlt, addig a tésztához a cukrot kikavartam a vajjal, hozzáadtam egyenként a tojások sárgáját, majd a tejfölt. A lisztet elvegyítettem a kakaóval és a sütőporral, majd ezt is hozzákevertem. Végül a tojásfehérjékből felvert kemény habot is beleforgattam.
Nagy tepsit(lemértem:az enyém 28*38-as), kibélelünk sütőpapírral, belesimítjuk a masszát, és 190 fokon 10-12 percig sütjük.
A tejbegrízt simára keverjük a vajjal és ízlés szerinti mandula-aromával.
A kihűlt tésztára kenjük, és a tetejét bevonjuk gőz fölött felolvasztott csokival.
Ha hűek akarunk maradni a nevéhez, akkor félhold alakúra szaggatjuk, de ez elég macerás. Én éles szélű pohárral csináltam, amikor még csak félig volt a csoki megdermedve a tetején, de jó félórámba került. Ugyanis elég nehéz volt a pohárból úgy kiütögetni a sütiket, hogy a krém ne mázgálódjon el rajta.
Ennél egyszerűbb, ha simán szeletekre, vagy rombuszokra vágjuk, szerintem úgyis mutatós, az ízén meg nem változtat.
Nekem a szaggatós módszerrel 57 darab jött ki belőle, plusz a "szabászhulladék"-ból még vagy 7-8 biztos kijött volna (persze azt is megettük).
Mandulaforgáccsal díszítettem, de természetesen ez elmaradhat!
*
|
|
E-mail: ugyfelszolgalat@network.hu
Kommentáld!