Szeretettel köszöntelek a Sütiimádók klubja közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Sütiimádók klubja vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a Sütiimádók klubja közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Sütiimádók klubja vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a Sütiimádók klubja közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Sütiimádók klubja vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a Sütiimádók klubja közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Sütiimádók klubja vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Kis türelmet...
Bejelentkezés
Kérjük, add meg, hány másodpercenként változzanak a képek
Tejszínes torta.
Hozzávalók:
Tésztához:
300 g búzaliszt
1 teáskanál Dr. Oetker Sütőpor (csapott)
200 g porcukor
140 g Rama
1 darab tojássárgája (közepes méretű)
1 darab tojás (közepes méretű)
1 csipet só
1 tasak Dr. Oetker Vanillincukor
1 teáskanál Dr. Oetker Aroma citrom
Töltelékhez:
150 g ribizli, eper, vagy sárgabarack lekvár
Krémhez:
125 ml habtejszín
500 g tejföl
2 tasak Dr. Oetker Bourbon Vaníliás cukor
1 tasak Dr. Oetker Instant Zselatin fix
Ezenkívül:
porcukor
Díszítéshez:
200 g ribizli, eper, vagy sárgabarack lekvár
1 tasak Dr. Oetker Tortazselé piros
Elkészítés:
A lisztet a sütőporral elkeverjük, és egy keverőedénybe szitáljuk. Hozzáadjuk a többi hozzávalót, és konyhai robotgép dagasztó spiráljával sima tésztává dagasztjuk. A tésztát fél órára hűvös helyre tesszük.
A tésztát három egyenlő részre vágjuk, majd 3 db, egyenként 24 cm átmérőjű lapot nyújtunk. A tészta széleit kerek sütőforma segítségével egyenesre vágjuk.
A lapokat sütőpapírral bélelt tepsibe helyezzük. A tepsit a sütő középső részébe toljuk, és a lapokat megsütjük.
Alsó és felsőfűtés: kb. 200 °C (előmelegítve)
Légkeveréses: kb. 180 °C (előmelegítve)
Gáz: 3-4 fokozat (előmelegítve)
Sütési idő: kb. 8 perc
Sütés után az egyik tortalapot tálcára tesszük, köré sütőkapcsot helyezünk, és a lekvár felével megkenjük.
A tejszínt kemény habbá verjük. A tejfölhöz hozzákeverjük a zselatin fixet, majd a vaníliás cukrot, végül beleforgatjuk a tejszínhabot. A krém felét az alsó tortalapon egyenletesen elsimítjuk, ráhelyezzük a középső lapot, melyet először lekvárral, majd a maradék krémmel bevonunk. Ráhelyezzük a felső tortalapot, és enyhén megnyomjuk. A tortát porcukorral hintjük, és legalább 24 órára hűtőszekrénybe helyezzük.
A díszítéshez a lekvárt elkeverjük tortazselével, és folyamatosan keverve, forrástól számítva legalább 1 percig főzzük. A masszát alufóliára öntjük. Miután a zselé megszilárdult, kiszúróforma segítségével szívecskéket szaggatunk, mellyel a tortát ízlés szerint díszítjük.
*
|
|
E-mail: ugyfelszolgalat@network.hu
Kommentáld!