Szeretettel köszöntelek a Sütiimádók klubja közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Sütiimádók klubja vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a Sütiimádók klubja közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Sütiimádók klubja vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a Sütiimádók klubja közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Sütiimádók klubja vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a Sütiimádók klubja közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Sütiimádók klubja vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Kis türelmet...
Bejelentkezés
Kérjük, add meg, hány másodpercenként változzanak a képek
Valentin torta
Hozzávalók:
Tésztához:
200 g búzaliszt
2 teáskanál Dr. Oetker Sütőpor (csapott)
125 g porcukor
1 tasak Dr. Oetker Vanillincukor
3 darab tojás (közepes méretű)
125 g Rama
1 teáskanál Dr. Oetker Aroma citrom
2 evőkanál tej
Ezenkívül:
125 ml eperlikőr vagy gyümölcslé
60 g eper- vagy málnalekvár
Krémhez:
200 g mélyfagyasztott málna vagy erdei gyümölcs
90 g porcukor
1 tasak Dr. Oetker Őrölt Zselatin
250 ml hideg habtejszín
1 tasak Dr. Oetker Vanillincukor
Díszítéshez:
néhány kókuszos bonbon
Előkészítés:
A mélyfagyasztott gyümölcsöt felengedjük. Néhány szép szemet a díszítéshez félreteszünk, a többit pürésítjük (turmixoljuk).
A sütőformát kivajazzuk, lisztezzük. A sütőt előmelegítjük.
Elkészítés:
A vajat egy keverőedényben konyhai robotgéppel habosra keverjük. A cukrot, a vanillincukrot, az aromát hozzáadjuk, és sima masszává keverjük. A tojásokat egyenként hozzáadjuk, mindegyiket a legmagasabb fokozaton fél percig keverve. A sütőporral elkevert lisztet hozzászitáljuk, hozzáadjuk a tejet, és közepes fokozaton jól összedolgozzuk. A tésztát a sütőformába öntjük, elsimítjuk, és a süteményt megsütjük.
Alsó és felső sütés: kb. 180 °C (előmelegítve)
Légkeveréses: kb. 160 °C (előmelegítve)
Gáz: kb. 2-3. fokozat (előmelegítve)
Sütési idő: kb. 30 perc
A megsült tésztát sütőrácsra téve hagyjuk kihűlni, majd vízszintesen kettévágjuk.
A tésztalapokat az eperlikőrrel meglocsoljuk, majd az alsó lapot a lekvárral megkenjük, és ráhelyezzük a felső tortalapot.
A krémhez a gyümölcspürét a cukorral elkeverjük. A zselatint a tasakon lévő használati útmutató alapján feloldjuk, majd a gyümölcspürét hozzákeverjük. A tejszínt a vanillincukorral kemény habbá verjük, 3 evőkanállal a díszítéshez félreteszünk, a többit a masszához forgatjuk. A krémet a sütemény tetején és oldalán egyenletesen elsimítjuk, majd a tortát min. 1 órára hűtőszekrénybe helyezzük.
A tortát a félretett gyümölcs szemekkel, tejszínhab rózsákkal és kókuszos bonbonnal díszítve tálaljuk.
*
|
|
E-mail: ugyfelszolgalat@network.hu
Kommentáld!