Szeretettel köszöntelek a Sütiimádók klubja közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Sütiimádók klubja vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a Sütiimádók klubja közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Sütiimádók klubja vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a Sütiimádók klubja közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Sütiimádók klubja vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a Sütiimádók klubja közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Sütiimádók klubja vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Kis türelmet...
Bejelentkezés
Kérjük, add meg, hány másodpercenként változzanak a képek
Aszalt szilvás diósrétes
Mennyiség: kb. 16 szelet Nehézségi fok: nagyon könnyű
Elkészítési idő: 1 óra
Hozzávalók:
50 dkg mag nélküli puha aszalt szilva,
1 csomag (8 la pos) rétes lap,
20 dkg darált dió,
kb.10 dkg olvasztott Rama sütőmargarin,
8 kiskanál méz,
2 mokkás kanál őrölt fahéj,
a tepsi kikenéséhez: 2 dkg Rama sütőmargarin,
a lekenéshez: 1 tojás,
a mázhoz:
2 evőkanál tej,
2 dkg kakaó por,
8 dkg Rama sütőmargarin,
8 dkg cukor,
2 evőkanál étkezési keményítő
1. Az aszalt szilvát földaraboljuk, a legjobb, ha negyedekbe vágjuk. Egy nedves konyharuhán a rétes lapokból négyet - négyet egymásra fektetünk.
Felületüket a dióval vastagon behintjük. Erre kerül szétterítve a szilva, majd az egészet olvasztott margarinnal és mézzel meglocsoljuk.
2. A fa héj jal meghintjük, majd feltekerjük, ahogy a piskótatekercset szokás. Sütőpapírral bélelt vagy margarinnal kikent tepsibe fektetjük, tetejüket a felvert tojással meg kenjük.
3. Közepesen forró sütőben (180°C; légkeveréses sütőben 165°C) kb.25 percig sütjük.
4. A mázhoz valókat kevergetve kis lángon felfőzzük, hűlni hagyjuk, majd a kihűlt rétest megkenjük vele.
Csak akkor szeleteljük, amikor a máz már megdermedt rajta.
*
|
|
E-mail: ugyfelszolgalat@network.hu
Kommentáld!