Szeretettel köszöntelek a Sütiimádók klubja közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Sütiimádók klubja vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a Sütiimádók klubja közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Sütiimádók klubja vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a Sütiimádók klubja közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Sütiimádók klubja vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a Sütiimádók klubja közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Sütiimádók klubja vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Kis türelmet...
Bejelentkezés
Kérjük, add meg, hány másodpercenként változzanak a képek
Tejszínes mandulás szelet
Mennyiség: 20 szelet Nehézségi fok: nagyon könnyű
Elkészítési idő: 45 perc
Hozzávalók:
36 dkg finom liszt (a fele Graham-liszt is lehet),
20 dkg kristály cukor (barna cukor is lehet),
2 csomag vaníliás cukor,
2,8 dl főzőtejszín,
3 tojás,
1 csomag sütőpor,
a forma kikenéséhez:
2 dkg Rama sütőmargarin,
a tetejére: 15 dkg vékony lapocskákra vágott mandula (készen kapható),
2-3 evőkanál kristály cukor (barna cukor is lehet),
a locsoláshoz:
12 dkg Rama sütőmargarin,
2.2 dl főzőtejszín.
1. A lisztet a kétféle cukorral, a tejszínnel, a tojásokkal meg a sütőporral jól összekeverjük, majd margarinnal kikent 20x35 cm-es tepsiben elsimítjuk.
2. A mandulát a 2-3 evőkanál cukorral összeforgatjuk, egyenletesen a tészta tetejére szórjuk, sőt egy kicsit bele is nyomkodjuk. Előmelegített sütőben, a közepesnél kicsit nagyobb lánggal (190 °C; légkeveréses sütőben 170 °C) kb. 25 perc alatt meg sütjük.
3. Közben a tetejére való margarint és tejszínt egy lábasban kevergetve fölforraljuk. A kisült, még forró tésztát apránként ezzel locsolgatjuk, egészen addig, míg mindet be nem itta. Amikor teljesen kihűlt, fölszeleteljük.
*
|
|
E-mail: ugyfelszolgalat@network.hu
Kommentáld!