Szeretettel köszöntelek a Sütiimádók klubja közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Sütiimádók klubja vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a Sütiimádók klubja közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Sütiimádók klubja vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a Sütiimádók klubja közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Sütiimádók klubja vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a Sütiimádók klubja közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Sütiimádók klubja vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Kis türelmet...
Bejelentkezés
Kérjük, add meg, hány másodpercenként változzanak a képek
Kőfal torta.
Mennyiség: 14 nagy szelet Nehézségi fok: nem könnyű
Elkészítési idő: 2 óra+dermesztés
Hozzávalók:
a tésztához:
30 dkg vékony barna héjától is megfosztott natúr pirított mogyoró (törökmogyoró is lehet),
8 tojásfehérje,
20 dkg kristálycukor,
a tepsi kikenéséhez:
2 dkg Rama sütőmargarin,
az össze állításhoz:
2 evőkanál kristálycukor,
a krémhez:
8 tojássárgája,
20 dkg étcsokoládé,
15 dkg kristálycukor vagy barna cukor,
20 dkg Rama sütőmargarin,
a te te jé re:
10 dkg kristálycukor vagy porcu kor,
5 dkg vékony barna héjától is megfosztott natúr pirított mogyoró,
1 evőkanál olaj
1. A tésztához való mogyorót diódarálóban megőröljük, majd 1 evőkanálnyit félre teszünk belőle a tepsi leszórásához. A tojásfehérjét kemény habbá verjük, a vége felé apránként a cukrot is bele dolgozzuk úgy, hogy a hab egyre keményebb legyen. A mogyorót beleforgatjuk.
2. Egy nagy tepsit margarinnal kikenünk, és a félretett mogyoróval megszórjuk. A tésztát egyenletesen belesimítjuk.
Előmelegített sütőben, közepes lánggal (180 °C; lég keveréses sütőben 165 °C) kb.20 percig sütjük.
Amint kivettük a sütőből, cukorral behintett gyúrólapra borítjuk, és három egyenlő csíkra vágjuk. Mire kihűl, megkeményedik, szinte olyan lesz, mint a kőfal, innen a neve.
Csak akkor puhul meg, amikor megtöltve pihentetjük.
3. A krémhez a tojássárgáját a csokoládéval, a cukorral és a margarinnal egy lábasba rakjuk, majd kevergetve, pár perc alatt sima krémmé főzzük, de felforrnia nem kell. Ha kihűlt, hűtőszekrényben dermesztjük 1-2 órán át, majd jó habosra keverjük, és a tészta csíkokat (ha egy kicsit törnek, akkor sincs baj, mert a krém össze tartja) ezzel megtöltve egymásra rétegezzük úgy, hogy a tetejére meg az oldalára is jusson belőle.
4. Hűtőszekrényben 1 napon át pihentetjük, ez alatt összeérik, és a tészta is megpuhul. A tetejére szánt cukrot egy serpenyőben világosbarnára karamellizáljuk, majd a mogyorót belekeverjük. A tűzről levéve olajjal megkent alufóliára kanalazzuk, dermedni hagyjuk.
5. Ha kihűlt ez a grillázs, egy zacskóba töltjük, és sodrófát görgetve rajta durvára törjük. Tálalás előtt a torta tetejére és oldalára szórjuk, végül a süteményt forró vízbe mártott késsel fölszeleteljük.
Ebben a tortában nincs liszt, így lisztérzékenyek is fogyaszthatják.
*
|
|
E-mail: ugyfelszolgalat@network.hu
Kommentáld!