Sütemény: Emeletes élvezet (kép)

Szeretettel köszöntelek a Sütiimádók klubja közösségi oldalán!

Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.

Ezt találod a közösségünkben:

  • Tagok - 3725 fő
  • Képek - 1473 db
  • Videók - 84 db
  • Blogbejegyzések - 123 db
  • Fórumtémák - 8 db
  • Linkek - 18 db

Üdvözlettel,

Sütiimádók klubja vezetője

Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:

Szeretettel köszöntelek a Sütiimádók klubja közösségi oldalán!

Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.

Ezt találod a közösségünkben:

  • Tagok - 3725 fő
  • Képek - 1473 db
  • Videók - 84 db
  • Blogbejegyzések - 123 db
  • Fórumtémák - 8 db
  • Linkek - 18 db

Üdvözlettel,

Sütiimádók klubja vezetője

Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:

Szeretettel köszöntelek a Sütiimádók klubja közösségi oldalán!

Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.

Ezt találod a közösségünkben:

  • Tagok - 3725 fő
  • Képek - 1473 db
  • Videók - 84 db
  • Blogbejegyzések - 123 db
  • Fórumtémák - 8 db
  • Linkek - 18 db

Üdvözlettel,

Sütiimádók klubja vezetője

Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:

Szeretettel köszöntelek a Sütiimádók klubja közösségi oldalán!

Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.

Ezt találod a közösségünkben:

  • Tagok - 3725 fő
  • Képek - 1473 db
  • Videók - 84 db
  • Blogbejegyzések - 123 db
  • Fórumtémák - 8 db
  • Linkek - 18 db

Üdvözlettel,

Sütiimádók klubja vezetője

Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:

Kis türelmet...

Bejelentkezés

 

Add meg az e-mail címed, amellyel regisztráltál. Erre a címre megírjuk, hogy hogyan tudsz új jelszót megadni. Ha nem tudod, hogy melyik címedről regisztráltál, írj nekünk: ugyfelszolgalat@network.hu

 

A jelszavadat elküldtük a megadott email címre.


Kérjük, add meg, hány másodpercenként változzanak a képek

Emeletes élvezet

Ez a finom sütemény nem igényel sütést .

Emeletes élvezet

Hozzávalók:
1. réteghez: 25 dkg darált háztartási keksz, 5dkg margarin, 5dkg porcukor, kevés tej.
2. réteghez: 20 dkg túró, ízlés szerint porcukor, 2,5 dl Hullala tejszínhab/fél literes gyárilag édesített Hullala tejszín fele/, 1cs. vaníliás cukor.
3.réteghez: 2cs. Aranka vagy Gála vaníliás krémpor, 5 dl tej, 1 cs. vaníliás cukor.
4. réteghez: 2,5 dl Hullala tejszín/fél literes gyárilag édesített Hullala tejszín másik fele /, 5 dkg porcukor, a tetejére: kb 5dkg reszelt csokoládé. Én csokidarával szórtam meg a tetejét.

Elkészítés:
Az első réteg hozzávalóit összegyúrjuk, hogy linzertészta keménységű legyen. Egy közepes tepsibe /30x30-as/ teszek egy sütőpapírt , és belenyomkodom a kekszes masszámat.
A 2- réteghez a túrót összekeverem a porcukorral, és a vaníliás cukorral. Majd a habbá ver tejszínt is óvatosan hozzákeverem és a kekszes masszára simítom.
A 3. réteghez az Aranka vagy Gála vaníliás krémport tejjel elektromos habverővel alaposan kb 5 percig keverem. Majd a túrókrém tetejére simítom.
4. réteghez A 2,5 dk Hullala tejszínt kemény habbá verem és a vaníliás krémre kenem. A tetejét megszóróm tortadarával vagy reszelt csokoládéval. A hűtőbe teszem tálalásig.

Ha nem Hullala tejszínt használok, akkor 2-2 dl tejszínt használok és adok a tejszínhez egy kis zselatint vagy habfixálót.

Jó étvágyat kívánok hozzá!


*

Látta 2699 ember.

Értékeld!

 

Kommentáld!

Ez egy válasz üzenetére.

mégsem

Hozzászólások

Németh Lajosné Ilse üzente 9 éve

Nekem is van egy receptem:


Emeletes élvezet.

Hozzávalók: A tésztához:
25 dkg háztartási keksz,
5 dkg vaj,
5 dkg porcukor,
egy kevés tej
Az I. krémhez:
20 dkg krémtúró,
2 dl tejszín,
5 dkg porcukor,
1 csomag vaníliás cukor.
A II. krémhez:
3 csomag Aranka pudingpor,
5 dl tej,
1 csomag vaníliás cukor.
A tetejére:
2 dl tejszín,
5 dkg porcukor,
1 csomag habfix,
reszelt, keserű csokoládé vagy csokis tortadara.

Először finomra daráljuk a kekszet, és összegyúrjuk a vajjal meg annyi tejjel, hogy összeálljon. A tésztát ujjnyi vastagon, 30x30 cm-es tál aljára nyomkodjuk.
A krémtúrót összekeverjük a habbá vert tejszínnel, a porcukorral, meg a vaníliás cukorral, és a keksz tetejére simítjuk.
A harmadik réteg a 3 csomag krémporból készül, amelyhez azonban csak fél l tejet használunk, és vaníliás cukorral erősítjük az ízét, majd 5 percnyi állás után simítjuk a túrókrém tetejére. Végül az egészet bevonjuk a habbá vert édes tejszínnel, majd a tetejére csokoládéreszeléket hintünk.



*

Válasz

Ez történt a közösségben:

Szólj hozzá te is!

Impresszum
Network.hu Kft.

E-mail: ugyfelszolgalat@network.hu