Szeretettel köszöntelek a Sütiimádók klubja közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Sütiimádók klubja vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a Sütiimádók klubja közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Sütiimádók klubja vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a Sütiimádók klubja közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Sütiimádók klubja vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a Sütiimádók klubja közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Sütiimádók klubja vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Kis türelmet...
Bejelentkezés
Kérjük, add meg, hány másodpercenként változzanak a képek
Balog Gábor: Sütemény cukrosoknak.
45. folytatás.
Befőttek.
Almabefőtt.
1,6 kg.
10 deka energiatartalma: 176 kJ/42 kcal.
Szénhidrát: 10,38 g, ebből glukonon: 5,93 g.
Hozzávalók:
• 1 kg tisztított alma,
• 10 dkg glukonon,
• 2 g nátriumbenzoát.
A megtisztított, negyedekbe vágott almát citromsavas, illetve ecetes vízben áztatjuk, nehogy megbarnuljon. (Fél liter vízhez fél dkg citromsavat, vagy egy evőkanál 10 százalékos ecetet öntünk.) 6 deci vizet a glukononnal és a tartósítószerrel felfőzünk. Az üvegeket alaposan kimossuk. Az almát leszűrjük, levét kiöntjük, a gyümölcsöt üvegekbe rakjuk, és a forró levet ráöntve, az üveget azonnal lezárjuk. Az üveget újságpapírba csomagoljuk, és langyos vízzel teli lábasba állítva, forrástól számított 15-30 percig lassú tűzön gőzöljük. Meleg, de nem forró helyen, letakarva hagyjuk kihűlni. Amikor kihűlt, a végleges helyére rakjuk. 15-20 fokon egy évig is eláll.
Meggybefőtt.
1,6 kg.
10 deka energiatartalma: 230 kJ/55 kcal.
Szénhidrát: 12,81 g, ebből glukonon:5,3 g.
Hozzávalók:
• 1 kg meggy,
• 10 dkg glukonon,
• 2 g nátriumbenzoát.
A szárától megtisztított meggyet bő, folyóvízben többször megmossuk, üvegekbe rakjuk. Forró vízzel felöntjük, majd a vizet leöntjük, és a glukononnal meg a tartósítóval felforraljuk. A levet a meggyre forrázzuk, és az üvegeket lezárva a szokott módon kigőzöljük.
Meggydzsem.
89 dkg.
10 dkg energiatartalma: 674 kJ/161 kcal.
Szénhidrát: 39 g, ebből glukonon: 26,6 g.
Hozzávalók:
• 1 kg kimagozott meggy,
• 25 dkg glukonon,
• 2 g nátriumbenzoát.
A kimagozott meggyet a glukononnal összekeverjük, a tartósítószert hozzáadjuk, felforraljuk, és állandóan kevergetve 15-20 perc alatt besűrítjük. Kiforrázott üvegekbe töltjük, azonnal lezárjuk, és 15-20 percig gőzöljük. Miután kihűlt, 15-20 fokon egy évig eltartható. Felbontás után azonnal el kell használni, illetve hűtőszekrényben még három napig eltartható.
|
|
E-mail: ugyfelszolgalat@network.hu
Kommentáld!