Sütemény: Sütemény cukrosoknak 45. (kép)

Szeretettel köszöntelek a Sütiimádók klubja közösségi oldalán!

Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.

Ezt találod a közösségünkben:

  • Tagok - 3725 fő
  • Képek - 1473 db
  • Videók - 84 db
  • Blogbejegyzések - 123 db
  • Fórumtémák - 8 db
  • Linkek - 18 db

Üdvözlettel,

Sütiimádók klubja vezetője

Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:

Szeretettel köszöntelek a Sütiimádók klubja közösségi oldalán!

Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.

Ezt találod a közösségünkben:

  • Tagok - 3725 fő
  • Képek - 1473 db
  • Videók - 84 db
  • Blogbejegyzések - 123 db
  • Fórumtémák - 8 db
  • Linkek - 18 db

Üdvözlettel,

Sütiimádók klubja vezetője

Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:

Szeretettel köszöntelek a Sütiimádók klubja közösségi oldalán!

Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.

Ezt találod a közösségünkben:

  • Tagok - 3725 fő
  • Képek - 1473 db
  • Videók - 84 db
  • Blogbejegyzések - 123 db
  • Fórumtémák - 8 db
  • Linkek - 18 db

Üdvözlettel,

Sütiimádók klubja vezetője

Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:

Szeretettel köszöntelek a Sütiimádók klubja közösségi oldalán!

Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.

Ezt találod a közösségünkben:

  • Tagok - 3725 fő
  • Képek - 1473 db
  • Videók - 84 db
  • Blogbejegyzések - 123 db
  • Fórumtémák - 8 db
  • Linkek - 18 db

Üdvözlettel,

Sütiimádók klubja vezetője

Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:

Kis türelmet...

Bejelentkezés

 

Add meg az e-mail címed, amellyel regisztráltál. Erre a címre megírjuk, hogy hogyan tudsz új jelszót megadni. Ha nem tudod, hogy melyik címedről regisztráltál, írj nekünk: ugyfelszolgalat@network.hu

 

A jelszavadat elküldtük a megadott email címre.


Kérjük, add meg, hány másodpercenként változzanak a képek

Sütemény cukrosoknak 45.

Balog Gábor: Sütemény cukrosoknak.

45. folytatás.

Befőttek.

Almabefőtt.

1,6 kg.
10 deka energiatartalma: 176 kJ/42 kcal.
Szénhidrát: 10,38 g, ebből glukonon: 5,93 g.

Hozzávalók:
• 1 kg tisztított alma,
• 10 dkg glukonon,
• 2 g nátriumbenzoát.

A megtisztított, negyedekbe vágott almát citromsavas, illetve ecetes vízben áztatjuk, nehogy megbarnuljon. (Fél liter vízhez fél dkg citromsavat, vagy egy evőkanál 10 százalékos ecetet öntünk.) 6 deci vizet a glukononnal és a tartósítószerrel felfőzünk. Az üvegeket alaposan kimossuk. Az almát leszűrjük, levét kiöntjük, a gyümölcsöt üvegekbe rakjuk, és a forró levet ráöntve, az üveget azonnal lezárjuk. Az üveget újságpapírba csomagoljuk, és langyos vízzel teli lábasba állítva, forrástól számított 15-30 percig lassú tűzön gőzöljük. Meleg, de nem forró helyen, letakarva hagyjuk kihűlni. Amikor kihűlt, a végleges helyére rakjuk. 15-20 fokon egy évig is eláll.

Meggybefőtt.

1,6 kg.
10 deka energiatartalma: 230 kJ/55 kcal.
Szénhidrát: 12,81 g, ebből glukonon:5,3 g.

Hozzávalók:
• 1 kg meggy,
• 10 dkg glukonon,
• 2 g nátriumbenzoát.

A szárától megtisztított meggyet bő, folyóvízben többször megmossuk, üvegekbe rakjuk. Forró vízzel felöntjük, majd a vizet leöntjük, és a glukononnal meg a tartósítóval felforraljuk. A levet a meggyre forrázzuk, és az üvegeket lezárva a szokott módon kigőzöljük.


Meggydzsem.

89 dkg.
10 dkg energiatartalma: 674 kJ/161 kcal.
Szénhidrát: 39 g, ebből glukonon: 26,6 g.

Hozzávalók:
• 1 kg kimagozott meggy,
• 25 dkg glukonon,
• 2 g nátriumbenzoát.

A kimagozott meggyet a glukononnal összekeverjük, a tartósítószert hozzáadjuk, felforraljuk, és állandóan kevergetve 15-20 perc alatt besűrítjük. Kiforrázott üvegekbe töltjük, azonnal lezárjuk, és 15-20 percig gőzöljük. Miután kihűlt, 15-20 fokon egy évig eltartható. Felbontás után azonnal el kell használni, illetve hűtőszekrényben még három napig eltartható.

Látta 611 ember.

Értékeld!

 

Kommentáld!

Ez egy válasz üzenetére.

mégsem

Hozzászólások

Ez történt a közösségben:

Szólj hozzá te is!

Impresszum
Network.hu Kft.

E-mail: ugyfelszolgalat@network.hu