Szeretettel köszöntelek a Sütiimádók klubja közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Sütiimádók klubja vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a Sütiimádók klubja közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Sütiimádók klubja vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a Sütiimádók klubja közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Sütiimádók klubja vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a Sütiimádók klubja közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Sütiimádók klubja vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Kis türelmet...
Bejelentkezés
Kérjük, add meg, hány másodpercenként változzanak a képek
Balog Gábor: Sütemény cukrosoknak.
48. folytatás.
Egresbefőtt.
1,80 kg.
10 dkg energiatartalma: 389 kJ/93 kcal.
Szénhidrát: 0,4 g. Glukonon: 18,4 g.
Hozzávalók:
• 1 kg egres,
• 35 dkg glukonon,
• 2 dkg citromhéj,
• 5 g nátriumbenzoát.
A megtisztított, megmosott egrest 1-2 percre forró vízbe öntjük, de nem főzzük, hanem azonnal leszűrjük. A glukonont a citromhéjjal, és 8 dl vízzel felforraljuk, az üvegekbe rakott egresre forrázzuk, és azonnal lezárjuk, 15-20 percig gőzöljük.
Egy évig eltartható.
Ribiszkebefőtt.
1,90 kg.
10 deka energiatartalma: 463 kJ/111 kcal.
Szénhidrát: 21,16 g, ebből glukonon: 17,46 g.
Hozzávalók:
• 1 kg tisztított ribiszke,
• 35 dkg glukonon,
• 2 dl 40 százalékos rum,
• 5 g nátriumbenzoát.
A megmosott, szárától megtisztított ribiszkét üvegekbe töltjük. A glukonont 8 dl vízzel és a tartósítószerrel felforraljuk, a ribiszkére öntjük, majd a rumot egyenletesen elosztva ráöntjük. Az üvegeket azonnal lezárjuk, és 20-30 percig gőzöljük. Hűvös helyen egy évig eltartható.
______________________________________________________________
**************************************************************
Vége.
|
|
E-mail: ugyfelszolgalat@network.hu
Kommentáld!