Szeretettel köszöntelek a Sütiimádók klubja közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Sütiimádók klubja vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a Sütiimádók klubja közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Sütiimádók klubja vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a Sütiimádók klubja közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Sütiimádók klubja vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a Sütiimádók klubja közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Sütiimádók klubja vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Kis türelmet...
Bejelentkezés
Kérjük, add meg, hány másodpercenként változzanak a képek
Balog Gábor: Sütemény cukrosoknak.
41. folytatás.
Eperparfé.
10 adag.
1 adag súlya: 8,5 dkg.
Energiatartalma: 700 kJ/167 kcal.
Szénhidrát: 13,39 g, ebből glukonon: 9,48 g.
Hozzávalók:
• 30 dkg eper,
• 10 dkg glukonon,
• 3 dl tejszín,
• fél dl citromlé.
A díszítéshez:
• 1 dl tejszín,
• 6 dkg eper.
Az epret áttörjük, illetve turmixoljuk. A glukononnal, és a citromlével simára keverjük, majd a habbá vert tejszínt is hozzáadjuk. A vaníliaparféhoz hasonlóan fagyasztjuk, tálaljuk, szeleteljük, és tejszínhabbal meg eperrel díszítve tálaljuk.
Citromparfé.
10 adag.
1 adag súlya: 8,8 dkg.
Energiatartalma: 990 kJ/237 kcal.
Szénhidrát: 13,46 g, ebből glukonon: 11,19 g.
Hozzávalók:
• 8 tojássárgája,
• 10 dkg glukonon,
• 4,5 dl tejszín,
• 2 nagy citrom,
• a díszítéshez narancs ízű gyümölcskocsonya.
A tojássárgájákat a glukononnal, citromreszelékkel megmelegítjük, majd kihűtjük. A citromlevet beleöntjük, és a habbá vert tejszínnel óvatosan összekeverjük. A vaníliaparféhoz hasonlóan fagyasztjuk, tálaljuk, és szeleteljük. Narancs ízű gyümölcskocsonya szeletkékkel díszítve kínáljuk.
Vaníliafagylalt.
6 adag.
1 adag súlya: 10 dkg.
Energiatartalma: 662 kJ/158 kcal.
Szénhidrát: 19,67 g, ebből glukonon: 15,8 g.
Hozzávalók:
• 4 tojássárgája,
• 10 dkg glukonon,
• 5 dl tej,
• fél rúd vanília.
A vaníliával ízesített tejet a glukononnal felforraljuk, és egy keveset, állandóan kevergetve a tojássárgájákhoz öntünk. Jó simára keverjük, majd a többi forró tejbe öntjük, jól összekeverjük, és a tűzről lehúzzuk. Átszűrjük, és az edényt jeges vízbe állítva, kevergetve 4-10 fokra hűtjük. Ezután formába töltve, a mélyhűtőben megfagyasztjuk. Tálalás előtt 10 perccel a mélyhűtőből kivesszük, és a jégszekrénybe tesszük. (Visszafagyasztani nem szabad!). Üvegpoharakba adagolva kínáljuk.
Csokoládéfagylalt.
8 adag.
1 adag súlya: 8 dkg.
Energiatartalma: 635 kJ/152 kcal.
Szénhidrát: 17,9 g, ebből glukonon: 11,85 g.
Hozzávalók:
• 60 dkg vaníliafagylalt,
• 6 dkg kakaó.
Elöljáróban vaníliafagylaltot készítünk, és a még forró alapanyagból 10 dekát kiveszünk. Ezt kakaóval simára keverjük, majd a többi vaníliafagylalt-masszához keverjük. Ezután a vaníliafagylaltnál ismertetett módon fagyasztjuk, tároljuk, tálaljuk.
Diófagylalt.
7 adag.
1 adag súlya: 10 dkg.
Energiatartalma: 959 kJ/229 kcal.
Szénhidrát: 18,53 g, ebből glukonon: 13,54 g.
Hozzávalók:
• 60 dkg vaníliafagylalt,
• 10 dkg finomra darált, pörkölt dió.
A pörkölt, finomra darált diót a fagyasztás előtti hőfokra hűtött vaníliafagylalt krémjéhez keverjük. Ezután a vaníliafagylalt-receptnél ismertetett módon hűtjük, fagyasztjuk, tálaljuk.
|
|
E-mail: ugyfelszolgalat@network.hu
Kommentáld!