Sütemény: Sütemény cukrosoknak 46. (kép)

Szeretettel köszöntelek a Sütiimádók klubja közösségi oldalán!

Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.

Ezt találod a közösségünkben:

  • Tagok - 3725 fő
  • Képek - 1473 db
  • Videók - 84 db
  • Blogbejegyzések - 123 db
  • Fórumtémák - 8 db
  • Linkek - 18 db

Üdvözlettel,

Sütiimádók klubja vezetője

Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:

Szeretettel köszöntelek a Sütiimádók klubja közösségi oldalán!

Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.

Ezt találod a közösségünkben:

  • Tagok - 3725 fő
  • Képek - 1473 db
  • Videók - 84 db
  • Blogbejegyzések - 123 db
  • Fórumtémák - 8 db
  • Linkek - 18 db

Üdvözlettel,

Sütiimádók klubja vezetője

Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:

Szeretettel köszöntelek a Sütiimádók klubja közösségi oldalán!

Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.

Ezt találod a közösségünkben:

  • Tagok - 3725 fő
  • Képek - 1473 db
  • Videók - 84 db
  • Blogbejegyzések - 123 db
  • Fórumtémák - 8 db
  • Linkek - 18 db

Üdvözlettel,

Sütiimádók klubja vezetője

Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:

Szeretettel köszöntelek a Sütiimádók klubja közösségi oldalán!

Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.

Ezt találod a közösségünkben:

  • Tagok - 3725 fő
  • Képek - 1473 db
  • Videók - 84 db
  • Blogbejegyzések - 123 db
  • Fórumtémák - 8 db
  • Linkek - 18 db

Üdvözlettel,

Sütiimádók klubja vezetője

Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:

Kis türelmet...

Bejelentkezés

 

Add meg az e-mail címed, amellyel regisztráltál. Erre a címre megírjuk, hogy hogyan tudsz új jelszót megadni. Ha nem tudod, hogy melyik címedről regisztráltál, írj nekünk: ugyfelszolgalat@network.hu

 

A jelszavadat elküldtük a megadott email címre.


Kérjük, add meg, hány másodpercenként változzanak a képek

Sütemény cukrosoknak 46.

Balog Gábor: Sütemény cukrosoknak.

46. folytatás.

Sárgadinnyebefőtt.

2 kg.
10 dkg energiatartalma: 317 kJ/76 kcal.
Szénhidrát: 11,50 g, ebből glukonon: 5,70 g.

Hozzávalók:
• 1,2 kg sárgadinnye (tisztán mérve),
• 12 dkg glukonon,
• 10 dkg citrom,
• 2 dkg citromsav,
• 1 dl (96-98 százalékos) alkohol,
• 4 szem szegfűszeg,
• 5 g fahéj,
• negyed vaníliarúd,
• 5 g nátriumbenzoát.

A megtisztított, meghámozott dinnyeszeleteket üvegekbe rakjuk. 8 deci vízet a glukononnal meg a karikákra vágott citromszeletekkel felforralunk, a fűszereket hozzáadjuk, és kis lángon addig forraljuk, míg a citrom kissé meg nem puhult. Ezután kihűtjük, és az alkoholt meg a citromsavat is belekeverjük. Az ízesített levet az üvegekbe rakott gyümölcsre öntjük, az üvegeket lezárjuk, és 15-20 percig gőzöljük. Amikor kihűlt a végleges helyére tesszük. Szobahőmérsékleten (20-25 fokon) egy évig eltartható.

Sárgabarackbefőtt.

1,75 kg.
10 dkg energiatartalma: 198 kJ/47 kcal.
Szénhidrát: 11,25 g, ebből glukonon: 5,42 g.

Hozzávalók:
• 1 kg meghámozott, kimagozott sárgabarack,
• 10 dkg glukonon,
• 2,5 dkg citromsav,
• 1 g nátriumbenzoát.

A fél sárgabarackokat a citromsav felével ízesített fél liter vízbe rakjuk. A glukonont 9 deci vízzel és a tartósítószerrel felforraljuk. A fél sárgabarackokat leszűrjük, üvegekbe rakjuk, és a sziruppal, amibe a maradék citromsavat kevertük, a barackokra forrázzuk. Azonnal lezárjuk, és a már ismert módon kigőzöljük.

Baracklekvár.

80 dkg.
10 dkg energiatartalma: 627 kJ/150 kcal.
Szénhidrát: 36,5 g, ebből glukonon: 23,7 g.

Hozzávalók:
• 1 kg sárgabarack (tisztán mérve),
• 20 dkg glukonon,
• 2 dkg citromsav.

A kimagozott sárgabarackot összetörjük, a glukononnal és a citromsavval összekeverjük, és állandóan kevergetve addig főzzük, amíg be nem sűrűsödött. Üvegekbe töltjük, lezárjuk, és 20-25 percig gőzöljük. Egy évig eltartható.

Látta 682 ember.

Értékeld!

 

Kommentáld!

Ez egy válasz üzenetére.

mégsem

Hozzászólások

Ez történt a közösségben:

Szólj hozzá te is!

Impresszum
Network.hu Kft.

E-mail: ugyfelszolgalat@network.hu