Szeretettel köszöntelek a Sütiimádók klubja közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Sütiimádók klubja vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a Sütiimádók klubja közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Sütiimádók klubja vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a Sütiimádók klubja közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Sütiimádók klubja vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a Sütiimádók klubja közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Sütiimádók klubja vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Kis türelmet...
Bejelentkezés
Kérjük, add meg, hány másodpercenként változzanak a képek
Balog Gábor: Sütemény cukrosoknak.
46. folytatás.
Sárgadinnyebefőtt.
2 kg.
10 dkg energiatartalma: 317 kJ/76 kcal.
Szénhidrát: 11,50 g, ebből glukonon: 5,70 g.
Hozzávalók:
• 1,2 kg sárgadinnye (tisztán mérve),
• 12 dkg glukonon,
• 10 dkg citrom,
• 2 dkg citromsav,
• 1 dl (96-98 százalékos) alkohol,
• 4 szem szegfűszeg,
• 5 g fahéj,
• negyed vaníliarúd,
• 5 g nátriumbenzoát.
A megtisztított, meghámozott dinnyeszeleteket üvegekbe rakjuk. 8 deci vízet a glukononnal meg a karikákra vágott citromszeletekkel felforralunk, a fűszereket hozzáadjuk, és kis lángon addig forraljuk, míg a citrom kissé meg nem puhult. Ezután kihűtjük, és az alkoholt meg a citromsavat is belekeverjük. Az ízesített levet az üvegekbe rakott gyümölcsre öntjük, az üvegeket lezárjuk, és 15-20 percig gőzöljük. Amikor kihűlt a végleges helyére tesszük. Szobahőmérsékleten (20-25 fokon) egy évig eltartható.
Sárgabarackbefőtt.
1,75 kg.
10 dkg energiatartalma: 198 kJ/47 kcal.
Szénhidrát: 11,25 g, ebből glukonon: 5,42 g.
Hozzávalók:
• 1 kg meghámozott, kimagozott sárgabarack,
• 10 dkg glukonon,
• 2,5 dkg citromsav,
• 1 g nátriumbenzoát.
A fél sárgabarackokat a citromsav felével ízesített fél liter vízbe rakjuk. A glukonont 9 deci vízzel és a tartósítószerrel felforraljuk. A fél sárgabarackokat leszűrjük, üvegekbe rakjuk, és a sziruppal, amibe a maradék citromsavat kevertük, a barackokra forrázzuk. Azonnal lezárjuk, és a már ismert módon kigőzöljük.
Baracklekvár.
80 dkg.
10 dkg energiatartalma: 627 kJ/150 kcal.
Szénhidrát: 36,5 g, ebből glukonon: 23,7 g.
Hozzávalók:
• 1 kg sárgabarack (tisztán mérve),
• 20 dkg glukonon,
• 2 dkg citromsav.
A kimagozott sárgabarackot összetörjük, a glukononnal és a citromsavval összekeverjük, és állandóan kevergetve addig főzzük, amíg be nem sűrűsödött. Üvegekbe töltjük, lezárjuk, és 20-25 percig gőzöljük. Egy évig eltartható.
|
|
E-mail: ugyfelszolgalat@network.hu
Kommentáld!