Szeretettel köszöntelek a Sütiimádók klubja közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Sütiimádók klubja vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a Sütiimádók klubja közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Sütiimádók klubja vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a Sütiimádók klubja közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Sütiimádók klubja vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a Sütiimádók klubja közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Sütiimádók klubja vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Kis türelmet...
Bejelentkezés
Kérjük, add meg, hány másodpercenként változzanak a képek
Balog Gábor: Sütemény cukrosoknak.
47. folytatás.
Rumos meggy.
1,6 kg.
10 dkg energiatartalma: 603 kJ/144 kcal.
Szénhidrát: 12,77 g, ebből glukonon:5,9 g.
Hozzávalók:
• 1 kg meggy,
• 10 dkg glukonon,
• 6 dl 40 százalékos rum.
A válogatott, ép, szárától megtisztított meggyet forrásban lévő vízbe rakjuk, és 1-2 percig forraljuk. Utána alaposan lecsurgatjuk, és üvegekbe rakjuk. A rumot a glukononnal összekeverjük, és az előfőzött meggyre öntjük, az üvegeket lezárjuk. Egy évig eláll.
Édesített narancshéj.
1,80 kg.
10 dkg energiatartalma: 307 kJ/74 kcal.
Szénhidrát: 0 g. Glukonon: 18,96 g.
Hozzávalók:
• 1 kg narancshéj,
• 60 dkg glukonon,
• 2 g nátriumbenzoát.
A narancshéjat hideg vízbe áztatjuk, és három napon át a vízet naponta cseréljük rajta. Ezután a narancshéjat friss vízben puhára főzzük, majd a vízet leöntjük róla. Az így kapott héjat 5 deci vízben 60 dkg glukononnal felfőzzük, majd kihűlni hagyjuk. Három napon át a héjról a szirupot leöntjük, 10 percig forraljuk, majd a narancshéjra forrázzuk. Utolsó nap a főzés után hozzáadjuk a nátriumbenzoátot. A már ismertetett módon a szirupot az üvegekben lévő héjra töltjük, és lezárjuk. Egy évig eltartható.
Rumos szilva.
1,60 kg.
10 dkg energiatartalma: 529 kJ/126 kcal.
Szénhidrát: 20 g, ebből glukonon: 11,8 g.
Hozzávalók:
• 1 kg szilva,
• 20 dkg glukonon,
• 3 dl 40 százalékos rum,
• 5-6 szem szegfűszeg,
• 5 g egész fahéj,
• negyed vaníliarúd,
• 5 g nátriumbenzoát.
A szárától megtisztított szilvát megmossuk, 1-2 percre lobogó forró vízbe dobjuk, majd leszűrjük. 3,5 dl vízet a glukononnal meg az ízesítőanyagokkal felforralunk, kihűtjük, a rumot és a tartósítószert hozzáadjuk. Az üvegekbe rakott szilvára öntjük, és azonnal lezárjuk. Egy évig eláll.
|
|
E-mail: ugyfelszolgalat@network.hu
Kommentáld!