Szeretettel köszöntelek a Sütiimádók klubja közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Sütiimádók klubja vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a Sütiimádók klubja közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Sütiimádók klubja vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a Sütiimádók klubja közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Sütiimádók klubja vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a Sütiimádók klubja közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Sütiimádók klubja vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Kis türelmet...
Bejelentkezés
Kérjük, add meg, hány másodpercenként változzanak a képek
Balog Gábor: Sütemény cukrosoknak.
40. folytatás.
Borsodó.
6 adag.
1 adag súlya: 5 dkg.
Energiatartalma: 636 kJ/152 kcal.
Szénhidrát: 10,55g, ebből glukonon: 7,90 g.
Hozzávalók:
• 1 dl tejszín,
• 5 tojássárgája,
• 1 dl száraz fehérbor,
• 5 dkg glukonon,
• fél citrom reszelt héja.
A bor kivételével a hozzávalókat állandóan kevergetve, vízgőzön forrpontig melegítjük, majd a bort apránként beleöntjük, és kihűlésig tovább keverjük.
A hűtőszekrényben tároljuk, és tálalás előtt jól összekeverjük.
Parfék, fagylaltok.
Vaníliaparfé.
8 adag.
1 adag súlya: 7,5 dkg.
Energiatartalma: 1005 kJ/240 kcal.
Szénhidrát: 12,2 g, ebből glukonon:10,66 g.
Hozzávalók:
• 6 tojássárgája,
• 9 dkg glukonon,
• 1 rúd (3 dkg) vanília,
• 4 dl tejszín.
A vaníliát 1 evőkanál vízzel egy-két percig forraljuk, letakarjuk, és hűlni hagyjuk. A tojássárgáját 8 dkg glukononnal vízgőzön habbá verjük, de nem forraljuk fel. A tűzről levesszük, és amíg kihűl, továbbverjük. Belekeverünk 3 dl felvert tejszínt, hozzáadjuk a vanília-kivonatot, és fém- vagy műanyagformába simítjuk. A mélyhűtőben 10-16 órát fagyasztjuk. Tálaláskor a formát forró vízbe mártjuk, majd a parfét lehűtött tálra borítjuk. Forró vízbe mártott késsel felszeleteljük, és 1 dl, 1 dkg glukononnal ízesített habbá vert tejszínnel díszítjük.
Csokoládéparfé.
8 adag.
1 adag súlya: 8 dkg.
Energiatartalma: 1159 kJ/277 kcal.
Szénhidrát: 17,2 g, ebből glukonon: 13,03 g.
Hozzávalók:
• 6 tojássárgája,
• 10 dkg glukonon,
• 5 dkg kakaó,
• 3 dl tejszín.
A díszítéshez:
• 1 dl tejszín,
• 1 dkg glukonon.
Ugyanúgy készül, mint a vaníliaparfé, csak a kakaót a kihűlt, tojássárgájás keverékbe szitáljuk.
Mogyoróparfé.
10 adag.
1 adag súlya: 8,5 dkg.
Energiatartalma: 1232 kJ/294 kcal.
Szénhidrát: 13,74 g, ebből glukonon:10,43 g.
Hozzávalók:
• 10 dkg darált, pörkölt mogyoró,
• 4 tojássárgája,
• 10 dkg glukonon,
• 2 dl tej,
• 3 dl tejszín.
A díszítéshez:
• 1 dl tejszín,
• 1 dkg glukonon,
• 4 dkg darált, pörkölt mogyoró.
A darált, pörkölt mogyorót a forró tejbe öntjük, és újra felforraljuk, majd kihűtjük. A tojássárgájákat a glukononnal gőzön kevergetve megmelegítjük, majd a gőzről levéve, kihűlésig habverővel verjük. Ezután a felfőzött mogyorót, és a habbá vert tejszínt is belekeverjük, és a vaníliaparfénál ismertetett módon fagyasztjuk, és tálaljuk. Tálra borítva felszeleteljük, és tejszínhabbal, és darált, pörkölt mogyoróval díszítjük.
|
|
E-mail: ugyfelszolgalat@network.hu
Kommentáld!