Sütemény: Sütemény cukrosoknak 40. (kép)

Szeretettel köszöntelek a Sütiimádók klubja közösségi oldalán!

Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.

Ezt találod a közösségünkben:

  • Tagok - 3725 fő
  • Képek - 1473 db
  • Videók - 84 db
  • Blogbejegyzések - 123 db
  • Fórumtémák - 8 db
  • Linkek - 18 db

Üdvözlettel,

Sütiimádók klubja vezetője

Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:

Szeretettel köszöntelek a Sütiimádók klubja közösségi oldalán!

Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.

Ezt találod a közösségünkben:

  • Tagok - 3725 fő
  • Képek - 1473 db
  • Videók - 84 db
  • Blogbejegyzések - 123 db
  • Fórumtémák - 8 db
  • Linkek - 18 db

Üdvözlettel,

Sütiimádók klubja vezetője

Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:

Szeretettel köszöntelek a Sütiimádók klubja közösségi oldalán!

Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.

Ezt találod a közösségünkben:

  • Tagok - 3725 fő
  • Képek - 1473 db
  • Videók - 84 db
  • Blogbejegyzések - 123 db
  • Fórumtémák - 8 db
  • Linkek - 18 db

Üdvözlettel,

Sütiimádók klubja vezetője

Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:

Szeretettel köszöntelek a Sütiimádók klubja közösségi oldalán!

Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.

Ezt találod a közösségünkben:

  • Tagok - 3725 fő
  • Képek - 1473 db
  • Videók - 84 db
  • Blogbejegyzések - 123 db
  • Fórumtémák - 8 db
  • Linkek - 18 db

Üdvözlettel,

Sütiimádók klubja vezetője

Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:

Kis türelmet...

Bejelentkezés

 

Add meg az e-mail címed, amellyel regisztráltál. Erre a címre megírjuk, hogy hogyan tudsz új jelszót megadni. Ha nem tudod, hogy melyik címedről regisztráltál, írj nekünk: ugyfelszolgalat@network.hu

 

A jelszavadat elküldtük a megadott email címre.


Kérjük, add meg, hány másodpercenként változzanak a képek

Sütemény cukrosoknak 40.

Balog Gábor: Sütemény cukrosoknak.

40. folytatás.

Borsodó.

6 adag.
1 adag súlya: 5 dkg.
Energiatartalma: 636 kJ/152 kcal.
Szénhidrát: 10,55g, ebből glukonon: 7,90 g.

Hozzávalók:
• 1 dl tejszín,
• 5 tojássárgája,
• 1 dl száraz fehérbor,
• 5 dkg glukonon,
• fél citrom reszelt héja.

A bor kivételével a hozzávalókat állandóan kevergetve, vízgőzön forrpontig melegítjük, majd a bort apránként beleöntjük, és kihűlésig tovább keverjük.
A hűtőszekrényben tároljuk, és tálalás előtt jól összekeverjük.

Parfék, fagylaltok.

Vaníliaparfé.

8 adag.
1 adag súlya: 7,5 dkg.
Energiatartalma: 1005 kJ/240 kcal.
Szénhidrát: 12,2 g, ebből glukonon:10,66 g.

Hozzávalók:
• 6 tojássárgája,
• 9 dkg glukonon,
• 1 rúd (3 dkg) vanília,
• 4 dl tejszín.

A vaníliát 1 evőkanál vízzel egy-két percig forraljuk, letakarjuk, és hűlni hagyjuk. A tojássárgáját 8 dkg glukononnal vízgőzön habbá verjük, de nem forraljuk fel. A tűzről levesszük, és amíg kihűl, továbbverjük. Belekeverünk 3 dl felvert tejszínt, hozzáadjuk a vanília-kivonatot, és fém- vagy műanyagformába simítjuk. A mélyhűtőben 10-16 órát fagyasztjuk. Tálaláskor a formát forró vízbe mártjuk, majd a parfét lehűtött tálra borítjuk. Forró vízbe mártott késsel felszeleteljük, és 1 dl, 1 dkg glukononnal ízesített habbá vert tejszínnel díszítjük.

Csokoládéparfé.

8 adag.
1 adag súlya: 8 dkg.
Energiatartalma: 1159 kJ/277 kcal.
Szénhidrát: 17,2 g, ebből glukonon: 13,03 g.

Hozzávalók:
• 6 tojássárgája,
• 10 dkg glukonon,
• 5 dkg kakaó,
• 3 dl tejszín.
A díszítéshez:
• 1 dl tejszín,
• 1 dkg glukonon.

Ugyanúgy készül, mint a vaníliaparfé, csak a kakaót a kihűlt, tojássárgájás keverékbe szitáljuk.

Mogyoróparfé.

10 adag.
1 adag súlya: 8,5 dkg.
Energiatartalma: 1232 kJ/294 kcal.
Szénhidrát: 13,74 g, ebből glukonon:10,43 g.

Hozzávalók:
• 10 dkg darált, pörkölt mogyoró,
• 4 tojássárgája,
• 10 dkg glukonon,
• 2 dl tej,
• 3 dl tejszín.
A díszítéshez:
• 1 dl tejszín,
• 1 dkg glukonon,
• 4 dkg darált, pörkölt mogyoró.

A darált, pörkölt mogyorót a forró tejbe öntjük, és újra felforraljuk, majd kihűtjük. A tojássárgájákat a glukononnal gőzön kevergetve megmelegítjük, majd a gőzről levéve, kihűlésig habverővel verjük. Ezután a felfőzött mogyorót, és a habbá vert tejszínt is belekeverjük, és a vaníliaparfénál ismertetett módon fagyasztjuk, és tálaljuk. Tálra borítva felszeleteljük, és tejszínhabbal, és darált, pörkölt mogyoróval díszítjük.

Látta 590 ember.

Értékeld!

 

Kommentáld!

Ez egy válasz üzenetére.

mégsem

Hozzászólások

Ez történt a közösségben:

Szólj hozzá te is!

Impresszum
Network.hu Kft.

E-mail: ugyfelszolgalat@network.hu