Szeretettel köszöntelek a Sütiimádók klubja közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Sütiimádók klubja vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a Sütiimádók klubja közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Sütiimádók klubja vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a Sütiimádók klubja közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Sütiimádók klubja vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a Sütiimádók klubja közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Sütiimádók klubja vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Kis türelmet...
Bejelentkezés
Kérjük, add meg, hány másodpercenként változzanak a képek
Balog Gábor: Sütemény cukrosoknak.
36. folytatás.
Diós korongok.
95 dkg.
10 dkg energiatartalma: 2394 kJ/572 kcal.
Szénhidrát: 36.98 g, ebből glukonon: 6.98 g.
Hozzávalók:
• 67 dkg sárga linzertészta.
• A töltelékhez:
• 20 dkg darált dió,
• 8 dkg glukonon,
• 1 dl tejszín,
• 0,5 dl rum,
• fél citrom reszelt héja,
• 1 kiskanál vanília-kivonat,
• 1 mokkáskanál őrölt fahéj.
• A kinyújtáshoz 5 dkg liszt.
• A tetejére fél tojás, 4 dkg gorombára vágott dió.
A hűtőszekrényben pihentetett tésztát lisztezett deszkán, 3-4 milliméter vastagra nyújtjuk, és 3-4 centi átmérőjű korongokat szúrunk ki belőle. A lapocskák felét tojással megkenjük, és gorombára vágott dióval meghintjük. Forró sütőbe tolva 10-18 perc alatt megsütjük. Közben a krémhez a tejszínt a glukononnal felforraljuk, és a diót meg a fűszereket hozzáadjuk. Ha kihűlt, a rummal simára keverjük. A megsült lapokat a krémmel, párosával összeragasztjuk úgy, hogy a tojással megkentek kerüljenek felülre.
Vaníliás félgömb. (Néró).
40 darab = 80 dkg.
10 dkg energiatartalma: 1819 kJ / 435 kcal.
Szénhidrát: 47.63 g, ebből glukonon: 17.77 g.
Hozzávalók:
• 20 dkg vaj,
• 30 dkg liszt,
• 10 dkg glukonon,
• 4 tojás,
• fél citrom reszelt héja,
• 1 kiskanál vanília-kivonat;
• a tölteléke 20 dkg diabetikus baracklekvár.
A vajat a glukononnal összedolgozzuk, és az egész tojásokat egyenként hozzáadva, habosra keverjük. A citromhéjjal és a vanília-kivonattal ízesítjük, majd óvatosan beledolgozzuk a lisztet is. Forró vízbe mártogatott kiskanállal félgömb alakú halmokat rakunk a papírral bélelt sütőlemezre, és forró sütőben aranysárgára sütjük. Miután kihűlt, kettőt-kettőt a baracklekvárral összeragasztunk.
Csokoládés félgömb.
75 dkg.
10 dkg energiatartalma: 1968 kJ / 471 kcal.
Szénhidrát: 48.92 g, ebből glukonon: 18.92 g.
Hozzávalók:
• 20 dkg vaj,
• 25 dkg liszt,
• 10 dkg glukonon,
• 4 tojás,
• 5 dkg kakaó,
• fél citrom reszelt héja,
• 1 kiskanál vanília-kivonat;
• 20 dkg baracklekvár.
Ugyanúgy készül, mint a vaníliás félgömb. A kakaót a liszttel együtt keverjük a tésztába.
|
|
E-mail: ugyfelszolgalat@network.hu
Kommentáld!