Sütemény: Sütemény cukrosoknak 36. (kép)

Szeretettel köszöntelek a Sütiimádók klubja közösségi oldalán!

Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.

Ezt találod a közösségünkben:

  • Tagok - 3725 fő
  • Képek - 1473 db
  • Videók - 84 db
  • Blogbejegyzések - 123 db
  • Fórumtémák - 8 db
  • Linkek - 18 db

Üdvözlettel,

Sütiimádók klubja vezetője

Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:

Szeretettel köszöntelek a Sütiimádók klubja közösségi oldalán!

Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.

Ezt találod a közösségünkben:

  • Tagok - 3725 fő
  • Képek - 1473 db
  • Videók - 84 db
  • Blogbejegyzések - 123 db
  • Fórumtémák - 8 db
  • Linkek - 18 db

Üdvözlettel,

Sütiimádók klubja vezetője

Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:

Szeretettel köszöntelek a Sütiimádók klubja közösségi oldalán!

Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.

Ezt találod a közösségünkben:

  • Tagok - 3725 fő
  • Képek - 1473 db
  • Videók - 84 db
  • Blogbejegyzések - 123 db
  • Fórumtémák - 8 db
  • Linkek - 18 db

Üdvözlettel,

Sütiimádók klubja vezetője

Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:

Szeretettel köszöntelek a Sütiimádók klubja közösségi oldalán!

Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.

Ezt találod a közösségünkben:

  • Tagok - 3725 fő
  • Képek - 1473 db
  • Videók - 84 db
  • Blogbejegyzések - 123 db
  • Fórumtémák - 8 db
  • Linkek - 18 db

Üdvözlettel,

Sütiimádók klubja vezetője

Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:

Kis türelmet...

Bejelentkezés

 

Add meg az e-mail címed, amellyel regisztráltál. Erre a címre megírjuk, hogy hogyan tudsz új jelszót megadni. Ha nem tudod, hogy melyik címedről regisztráltál, írj nekünk: ugyfelszolgalat@network.hu

 

A jelszavadat elküldtük a megadott email címre.


Kérjük, add meg, hány másodpercenként változzanak a képek

Sütemény cukrosoknak 36.

Balog Gábor: Sütemény cukrosoknak.

36. folytatás.

Diós korongok.

95 dkg.
10 dkg energiatartalma: 2394 kJ/572 kcal.
Szénhidrát: 36.98 g, ebből glukonon: 6.98 g.

Hozzávalók:
• 67 dkg sárga linzertészta.
• A töltelékhez:
• 20 dkg darált dió,
• 8 dkg glukonon,
• 1 dl tejszín,
• 0,5 dl rum,
• fél citrom reszelt héja,
• 1 kiskanál vanília-kivonat,
• 1 mokkáskanál őrölt fahéj.
• A kinyújtáshoz 5 dkg liszt.
• A tetejére fél tojás, 4 dkg gorombára vágott dió.

A hűtőszekrényben pihentetett tésztát lisztezett deszkán, 3-4 milliméter vastagra nyújtjuk, és 3-4 centi átmérőjű korongokat szúrunk ki belőle. A lapocskák felét tojással megkenjük, és gorombára vágott dióval meghintjük. Forró sütőbe tolva 10-18 perc alatt megsütjük. Közben a krémhez a tejszínt a glukononnal felforraljuk, és a diót meg a fűszereket hozzáadjuk. Ha kihűlt, a rummal simára keverjük. A megsült lapokat a krémmel, párosával összeragasztjuk úgy, hogy a tojással megkentek kerüljenek felülre.

Vaníliás félgömb. (Néró).

40 darab = 80 dkg.
10 dkg energiatartalma: 1819 kJ / 435 kcal.
Szénhidrát: 47.63 g, ebből glukonon: 17.77 g.

Hozzávalók:
• 20 dkg vaj,
• 30 dkg liszt,
• 10 dkg glukonon,
• 4 tojás,
• fél citrom reszelt héja,
• 1 kiskanál vanília-kivonat;
• a tölteléke 20 dkg diabetikus baracklekvár.

A vajat a glukononnal összedolgozzuk, és az egész tojásokat egyenként hozzáadva, habosra keverjük. A citromhéjjal és a vanília-kivonattal ízesítjük, majd óvatosan beledolgozzuk a lisztet is. Forró vízbe mártogatott kiskanállal félgömb alakú halmokat rakunk a papírral bélelt sütőlemezre, és forró sütőben aranysárgára sütjük. Miután kihűlt, kettőt-kettőt a baracklekvárral összeragasztunk.

Csokoládés félgömb.

75 dkg.
10 dkg energiatartalma: 1968 kJ / 471 kcal.
Szénhidrát: 48.92 g, ebből glukonon: 18.92 g.

Hozzávalók:
• 20 dkg vaj,
• 25 dkg liszt,
• 10 dkg glukonon,
• 4 tojás,
• 5 dkg kakaó,
• fél citrom reszelt héja,
• 1 kiskanál vanília-kivonat;
• 20 dkg baracklekvár.

Ugyanúgy készül, mint a vaníliás félgömb. A kakaót a liszttel együtt keverjük a tésztába.

Látta 798 ember.

Értékeld!

 

Kommentáld!

Ez egy válasz üzenetére.

mégsem

Hozzászólások

Ez történt a közösségben:

Szólj hozzá te is!

Impresszum
Network.hu Kft.

E-mail: ugyfelszolgalat@network.hu