Szeretettel köszöntelek a Sütiimádók klubja közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Sütiimádók klubja vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a Sütiimádók klubja közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Sütiimádók klubja vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a Sütiimádók klubja közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Sütiimádók klubja vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a Sütiimádók klubja közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Sütiimádók klubja vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Kis türelmet...
Bejelentkezés
Kérjük, add meg, hány másodpercenként változzanak a képek
Balog Gábor: Sütemény cukrosoknak.
35. folytatás.
Tepertős pogácsa.
20 darab.
1 darab súlya: 3.5 dkg.
Energiatartalma: 653 kJ/156 kcal.
Szénhidrát: 14,34 g, ebből glukonon: 0 g.
Hozzávalók:
A tésztához:
• 35 dkg liszt,
• 10 dkg durvára darált tepertő,
• 8 dkg zsír,
• 2 tojás,
• 1 dl tej,
• 1 dkg élesztő,
• só,
• 1 csipetnyi őrölt bors.
• A kinyújtáshoz 5 dkg liszt.
• A tetejére 1 tojás.
Az élesztőt langyos tejben simára keverjük, egy kissé megmelegítjük, majd a többi hozzávalóval összegyúrjuk, és megkelesztjük. A tésztát ismét összegyúrjuk, és még egyszer kelni hagyjuk. Lisztezett deszkán másfél centi vastagra nyújtjuk, a tetejét bevagdossuk, és 3 centi átmérőjű pogácsákat szaggatunk belőle. A tetejüket tojással megkenjük, száradás után ismét megkenjük, és forró sütőben aranysárgára sütjük.
Túrós pogácsa.
20 darab.
1 darab súlya: 4 dkg.
Energiatartalma: 642 kJ/153 kcal.
Szénhidrát: 15,2 g, ebből glukonon: 0,47 g.
Hozzávalók:
A tésztához:
• 35 dkg liszt,
• 20 dkg zsíros tehéntúró,
• 15 dkg vaj,
• 4 tojássárgája,
• 1 dl tej,
• 1 dkg glukonon,
• 1 dkg élesztő,
• só.
• A kinyújtáshoz 5 dkg liszt.
• A tetejére 1 tojás.
Az élesztőt a tejjel meg a glukononnal simára keverjük, és vízgőzön, állandóan keverve 30-40 fokra melegítjük. Ezután az áttört túrót a kissé megolvasztott vajjal, 4 tojássárgájával, a liszttel, csipetnyi sóval meg a felfuttatott élesztővel összegyúrjuk, és megkelesztjük. Ezután újból összegyúrjuk, és megvárjuk, míg újból megkel. A tésztát lisztezett deszkán másfél centi vastagra nyújtjuk, és 3-3,5 centi átmérőjű pogácsákat szaggatunk belőle. Sütőlemezre fektetve, tetejüket tojással megkenjük, majd ismét kelni hagyjuk. Sütés előtt tojással még egyszer megkenjük, és közepesen meleg sütőben aranysárgára sütjük.
Burgonyás pogácsa.
20 darab.
1 darab súlya: 3.5 dkg.
Energiatartalma: 512 kJ/122 kcal.
Szénhidrát: 12.84 g, ebből glukonon: 0 g.
Hozzávalók:
A tésztához:
• 25 dkg liszt,
• 20 dkg főtt, áttört burgonya,
• 15 dkg vaj,
• 1 dl tej,
• 1 dkg élesztő,
• só.
• A kinyújtáshoz 5 dkg liszt,
• A tetejére 1 tojás.
Az élesztőt a langyos tejben megfuttatjuk, majd a hozzávalókkal összegyúrjuk. A tésztát kidolgozzuk, és megkelesztjük, majd ismét átgyúrjuk, és kelni hagyjuk. Ezután meglisztezett deszkán 2 centi vastagra kinyújtjuk, pogácsákat szaggatunk ki belőle, és a tetejüket tojással megkenjük. Ezután megvárjuk, amíg még egyszer megkel. Sütés előtt tojással ismét megkenjük, és erős lánggal aranysárgára sütjük.
|
|
E-mail: ugyfelszolgalat@network.hu
Kommentáld!