Szeretettel köszöntelek a Sütiimádók klubja közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Sütiimádók klubja vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a Sütiimádók klubja közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Sütiimádók klubja vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a Sütiimádók klubja közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Sütiimádók klubja vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a Sütiimádók klubja közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Sütiimádók klubja vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Kis türelmet...
Bejelentkezés
Kérjük, add meg, hány másodpercenként változzanak a képek
Balog Gábor: Sütemény cukrosoknak.
37. folytatás.
Vaníliás csillag.
80 darab = 60 dkg.
10 dkg energiatartalma: 2685 kJ/642 kcal.
Szénhidrát: 59,92 g, ebből glukonon: 22,12 g.
Hozzávalók:
• 25 dkg vaj,
• 32 dkg liszt,
• 14 dkg glukonon,
• 6 tojássárgája,
• fél citrom reszelt héja,
• 1 kiskanál vanília-kivonat.
A vajat a glukononnal összedolgozzuk, majd a tojássárgájákat egyenként hozzáadva, habosra keverjük. A citromhéjjal és vanília-kivonattal ízesítjük, végül óvatosan hozzákeverjük a lisztet. Csillagcső-betétes habzsákba, vagy cikkcakk-ollóval kivágott végű műanyag zacskóba töltjük, és papírral bélelt sütőlemezre csillagokat formázunk belőle. Közepesen meleg sütőben aranysárgára sütjük. Sütés közben a kialakított csillagvonalak az alakjukat megtartják.
Diós csillag.
70 dkg.
10 dkg energiatartalma: 2956 kJ/707 kcal.
Szénhidrát: 23,44 g, ebből glukonon: 18,96 g.
Hozzávalók:
• 25 dkg vaj,
• 12 dkg liszt,
• 14 dkg glukonon,
• 8 tojássárgája,
• 25 dkg darált dió,
• 1 kiskanál vanília-kivonat,
• 1 késhegynyi őrült fahéj.
A vajat a glukononnal összedolgozzuk, majd a tojássárgájákat egyenként hozzáadva, habosra keverjük. A fűszerekkel ízesítjük, és először a dióval, majd a liszttel óvatosan összekeverjük. A tésztát a vaníliás csillagnál ismertetett módon készítjük el.
|
|
E-mail: ugyfelszolgalat@network.hu
Kommentáld!