Szeretettel köszöntelek a Sütiimádók klubja közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Sütiimádók klubja vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a Sütiimádók klubja közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Sütiimádók klubja vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a Sütiimádók klubja közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Sütiimádók klubja vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a Sütiimádók klubja közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Sütiimádók klubja vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Kis türelmet...
Bejelentkezés
Kérjük, add meg, hány másodpercenként változzanak a képek
Balog Gábor: Sütemény cukrosoknak.
39. folytatás.
Túrós béles.
8 adag.
1 adag súlya: 10 dkg.
Energiatartalma: 963 kJ/230 kcal.
Szénhidrát: 18,38 g, ebből glukonon: 9,48 g.
Hozzávalók:
• 4 réteslap,
• 10 dkg diabetikus száraztészta,
• 15 dkg túró,
• 1,5 dl tejföl,
• 4 tojás,
• 8 dkg glukonon,
• 1 kiskanál vanília-kivonat,
• fél citrom reszelt héja.
• A tál kikenéséhez vaj.
A száraztésztát megfőzzük, hideg vízzel leöblítjük, és jól lecsepegtetjük. A túrót áttörjük vagy turmixoljuk, és a tejföllel, tojássárgájával habosra keverjük, majd a vanília-kivonattal meg a citromhéjjal ízesítjük. A tojásfehérjét az apránként hozzáadott glukononnal kemény habbá verjük, majd a túróhoz keverjük, végül a főtt tésztát is belekeverjük. Egy tepsit vagy tűzálló tálat olvasztott vajjal kikenünk, két réteslappal kibélelünk, és a túrós tésztát belesimítjuk. A tetejét a maradék réteslappal beborítjuk, és olvasztott vajjal meglocsoljuk. Forró sütőben 25-30 percig sütjük. Hidegen szeleteljük, majd ismét melegítve tálaljuk.
Narancskocsonya.
5 adag.
1 adag súlya: 8 dkg.
Energiatartalma: 379 kJ/91 kcal.
Szénhidrát: 23,06 g, ebből glukonon: 17,06 g.
Hozzávalók:
• 3 dl natúr narancslé,
• 9 dkg glukonon,
• 3 dkg zselatin.
A zselatint a narancslével simára keverjük, a glukonont hozzáadjuk, és kevergetve vízgőzön forrpontig melegítjük. Ezután 25-30 fokra lehűtjük, formába öntjük, és a hűtőszekrénybe rakjuk. Ha megkocsonyásodott, a formát pereméig pár pillanatra forró vízbe mártjuk, majd a narancskocsonyát tálra borítjuk. Szeletelve, kiszúrva vagy mintázva főleg díszítésre használjuk.
Vaníliaöntet.
5 adag.
1 adag súlya: 6 dkg.
Energiatartalma: 937 kJ/224 kcal.
Szénhidrát: 10,74 g, ebből glukonon: 9,48 g.
Hozzávalók:
• 2 dl tejszín,
• 5 tojássárgája,
• 5 dkg glukonon,
• fél rúd vanília.
A vanília rudat feldaraboljuk, és a tejszínnel, tojássárgájákkal meg a glukononnal vízgőzön, állandóan kevergetve forrpontig melegítjük. Ezután átszűrjük, és melegen vagy lehűtve tálaljuk.
Csokoládémártás.
5 adag.
1 adag súlya: 8 dkg.
Energiatartalma: 1292 kJ/309 kcal.
Szénhidrát: 13,86 g, ebből glukonon: 9,48 g.
Hozzávalók:
• 3 dl tejszín,
• 5 tojássárgája,
• 5 dkg glukonon,
• 3 dkg kakaó.
A hozzávalókat vízgőzön, állandóan kevergetve forrpontig melegítjük. Utána átszűrjük, és melegen vagy hidegen tálaljuk.
Puncsmártás.
4 adag.
1 adag súlya: 10 dkg.
Energiatartalma: 1477 kJ/353 kcal.
Szénhidrát: 11,78 g, ebből glukonon: 9,48 g.
Hozzávalók:
• 3 dl tejszín,
• 5 tojássárgája,
• 5 dkg glukonon,
• 0,5 dl rum.
A rum kivételével a hozzávalókat vízgőzön, állandóan kevergetve forrpontig melegítjük, majd átszűrjük, és kihűtjük. Utána a rummal simára keverjük, és néhány csepp diabetikus málna-, vagy ribiszkeszörppel színezzük.
|
|
E-mail: ugyfelszolgalat@network.hu
Kommentáld!