Szeretettel köszöntelek a Sütiimádók klubja közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Sütiimádók klubja vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a Sütiimádók klubja közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Sütiimádók klubja vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a Sütiimádók klubja közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Sütiimádók klubja vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a Sütiimádók klubja közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Sütiimádók klubja vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Kis türelmet...
Bejelentkezés
Kérjük, add meg, hány másodpercenként változzanak a képek
Balog Gábor: Sütemény cukrosoknak.
34. folytatás.
Sonkás kifli.
20 darab.
1 darab súlya: 4 dkg.
Energiatartalma: 769 kJ/184 kcal.
Szénhidrát: 10,66 g, ebből glukonon: 0 g.
Hozzávalók:
• 60 dkg vajastészta,
• a kinyújtáshoz 3 dkg liszt,
• a tetejére 1 tojás, 8 dkg reszelt sajt, a töltelékhez 30 dkg sonkakrém.
A vajastésztát lisztezett deszkán 2-3 milliméter vastag téglalappá nyújtjuk, és két egyforma csíkká vágjuk. Mind a két tésztacsíkból derelyevágóval, 10-10darab egyenlőszárú háromszöget vágunk, mindegyikre sonkatölteléket halmozunk, és kifli alakúra feltekerjük. Sütőlemezre fektetjük, a tetejüket tojással megkenjük, reszelt sajttal megszórjuk. Előmelegített, forró sütőben aranysárgára sütjük.
Májkrémes kocka.
20 darab.
1 darab súlya: 4,5 dkg.
Energiatartalma: 1021 kJ/244 kcal.
Szénhidrát: 11,29 g, ebből glukonon: 0 g.
Hozzávalók:
• 60 dkg vajastészta,
• a kinyújtáshoz 5 dkg liszt,
• a tölteléke 50 dkg májkrém.
Elkészítése megegyezik a sajtos töltött kockáéval (recept 61. oldalon), a különbség csak annyi, hogy a tészta tetejét nem kenjük meg tojással, és nem szórjuk meg reszelt sajttal, hanem a májkrém-töltelékből 10 dekát félreteszünk, és ezzel díszítjük. A kockák tetejét a sima- vagy csillagcső-betétes habzsákba vagy kivágott csücskű műanyag zacskóba töltött krémmel mintát rajzolunk, de villával is kicifrázhatjuk a tetejére kent krémet.
Szardíniás kocka.
20 darab.
1 darab súlya: 4,5 dkg.
Energiatartalma: 937 kJ/224 kcal.
Szénhidrát: 10.62 g, ebből glukonon: 0 g.
Hozzávalók:
• 60 dkg vajastészta,
• a kinyújtáshoz 3 dkg liszt,
• a töltelékhez 40 dkg szardíniakrém,
• a tetejére 1 tojás.
Ugyanúgy készítjük el, mint a májkrémes kockát (előző recept), de szardíniakrémmel töltjük és díszítjük.
Sajtos pogácsa.
20 darab.
1 darab súlya: 4,5 dkg.
Energiatartalma: 782 kJ/187 kcal.
Szénhidrát: 18 g, ebből glukonon: 0 g.
Hozzávalók:
A tésztához:
• 45 dkg liszt,
• 20 dkg vaj,
• 1 dl tej,
• 1 tojás,
• 5 dkg reszelt sajt,
• 2 dkg élesztő,
• só.
• A kinyújtáshoz 5 dkg liszt.
• A tetejére 1 tojás, 5 dkg reszelt sajt.
Az élesztőt langyos tejben megfuttatjuk, majd a többi hozzávalóval összegyúrjuk, és a tésztát megkelesztjük. Lisztezett deszkán 2 centi vastagra nyújtjuk, és 3 centi útmérőjű kiszúróval pogácsákat szaggatunk belőle. Egyenként sütőlemezre fektetjük, a tetejüket tojással megkenjük, és újra kelni hagyjuk. Ezután tojással ismét megkenjük, és reszelt sajttal megszórjuk. Forró sütőben aranysárgára sütjük.
|
|
E-mail: ugyfelszolgalat@network.hu
Kommentáld!