Szeretettel köszöntelek a Sütiimádók klubja közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Sütiimádók klubja vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a Sütiimádók klubja közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Sütiimádók klubja vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a Sütiimádók klubja közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Sütiimádók klubja vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a Sütiimádók klubja közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Sütiimádók klubja vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Kis türelmet...
Bejelentkezés
Kérjük, add meg, hány másodpercenként változzanak a képek
Balog Gábor: Sütemény cukrosoknak.
33. folytatás.
Sós és édes teasütemények.
Sajtos, sós teasütemény.
1 kg.
10 dkg energiatartalma: 2109 kJ /504 kcal.
Szénhidrát: 36,13 g, ebből glukonon: 0 g.
Hozzávalók:
a tésztához:
• 45 dkg liszt,
• 4 tojássárgája,
• 25 dkg Ráma margarin,
• 1.5 dl tejszín,
• 10 dkg reszelt trappista sajt,
• só;
• a kinyújtáshoz 5 dkg liszt;
a tetejére:
• 1 tojás,
• 8 dkg reszelt trappista sajt.
A lisztet egy tálba öntjük, a közepébe mélyedést nyomunk, és ebbe rakjuk a többi hozzávalót. Először ezeket egy kissé összegyúrjuk, majd gyors mozdulatokkal a lisztet is hozzádolgozzuk. Vigyázat nem szabad túl soká gyúrni! Ezután a tésztát lisztezett deszkán másfél centi vastagra nyújtjuk, és a tetejét tojással megkenjük. Tálcára fektetve, a hűtőszekrényben jól kihűtjük, ismét tojással megkenjük, és annyi időre tesszük vissza a hűtőbe, amíg a második kenés is meg nem száradt rajta. A tetejét reszelt sajttal megszórjuk, majd a tésztát 2x2 cm-es négyzetekre vágjuk, és fél centis távolságra egymástól a tepsire fektetjük. Előmelegített, forró sütőben aranysárgára sütjük.
Köményes masni.
50 dkg.
10 dkg energiatartalma: 2031 kJ / 486 kcal.
Szénhidrát: 35.59 g, ebből glukonon: 0 g.
Hozzávalók:
• 50 dkg vajastészta;
• a kinyújtáshoz 5 dkg liszt;
• a tetejére 2 dkg köménymag.
A vajastésztát belisztezett deszkán fél centi vastagra nyújtjuk, a tetejét tojással megkenjük, és köménymaggal meghintjük. Derelyevágóval 2x5 centis téglalapokra vágjuk, és a kis tésztadarabok két végét megfogva, a közepüket kétszer megcsavarva, masni alakúra formázzuk. Egymástól félujjnyi távolságra, sütőlemezre rakjuk. Előmelegített sütőben erős lángon aranysárgára sütjük.
Sajtos rúd.
10 darab.
1 darab súlya: 4,5 dkg.
Energiatartalma: 876 kJ/210 kcal.
Szénhidrát: 14, 82 g, ebből glukonon: 0 g.
Hozzávalók:
• 40 dkg vajastészta,
• a kinyújtáshoz 3 dkg liszt,
• a tetejére 1 tojás, 5 dkg reszelt sajt.
A vajastésztát lisztezett deszkán fél centi vastagra nyújtjuk, tojással megkenjük, reszelt sajttal megszórjuk, és sütőlemezre fektetve 10 hosszú csíkra vágjuk. Forró sütőben aranysárgára sütjük, majd mielőtt teljesen kihűlne, a rudakat a vágatok mentén óvatosan szétszedjük.
Sajtos töltött kocka.
20 darab.
1 darab energiatartalma: 955 kJ /228 kcal.
Szénhidrát: 7.77 g: ebből glukonon: 0 g.
Hozzávalók:
• 40 dkg vajastészta;
• a kinyújtáshoz 3 dkg liszt;
• a tetejére 1 tojás,
• 6 dkg reszelt sajt;
• tölteléknek 40 dkg sajtkrém.
A vajastésztát lisztezett deszkán 2 db., fél centi vastag egyforma lappá nyújtjuk, és sütőlemezre fektetjük. Az egyik lapot tojással megkenjük, reszelt sajttal meghintjük, derelyevágóval 20 egyenlő négyzetre vágjuk, és forró sütőbe tolva, erős lángon aranysárgára sütjük. A másik lapot szintén négyzetekre vágva, de üresen sütjük meg.
Ha kihűltek 2 - 2 lapot sajtkrémmel összeragasztjuk, úgy, hogy a sajtos négyzet kerüljön felülre.
|
|
E-mail: ugyfelszolgalat@network.hu
Kommentáld!