Szeretettel köszöntelek a Sütiimádók klubja közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Sütiimádók klubja vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a Sütiimádók klubja közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Sütiimádók klubja vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a Sütiimádók klubja közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Sütiimádók klubja vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a Sütiimádók klubja közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Sütiimádók klubja vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Kis türelmet...
Bejelentkezés
Kérjük, add meg, hány másodpercenként változzanak a képek
Balog Gábor: Sütemény cukrosoknak.
32. folytatás.
Orosz krémtorta.
20 szelet.
1 szelet súlya:7 dkg.
Energiatartalma: 908 kJ/217 kcal.
Szénhidrát: 17.37 g, ebből glukonon: 11.43 g.
Hozzávalók:
• Egy kerek, 45 dkg-os piskótatorta,
• 8 tojássárgája,
• 12 dkg glukonon,
• 6 dl tejszín,
• 10 dkg diabetikus narancshéj,
• 1 dl rum,
• 10 dkg zselatin.
A tortakarikát 3 egyenlő lapba vágjuk, rummal meglocsoljuk.
A tojássárgájákat 8 dkg glukononnal vízgőzön, állandóan kevergetve50-60 fokra melegítjük, majd a tűzről levesszük, és addig keverjük, míg ki nem hűlt. A tejszínt a maradék glukononnal kemény habbá verjük, és kétharmadát a kihűlt sárgájához keverjük, majd a feloldott, langyosra hűtött zselatint hozzáöntjük. A tortát a krémmel megtöltjük, jól behűtjük, majd forró vízbe mártott késsel felszeleteljük. Szeletenként a megmaradt tejszínhabbal, és narancshéjjal díszítjük.
Csokoládés krémes.
20 szelet.
1 szelet súlya: 7 dkg.
Energiatartalma: 838 kJ/200 kcal.
Szénhidrát: 14.64 g, ebből glukonon: 3.79 g.
Hozzávalók:
• 30 dkg vajastészta,
• 70 dkg krémeskrém,
• 8 dkg kakaó,
• 4 dl tejszín,
• 2 dkg glukonon,
• 5 dkg zselatin,
• a nyújtáshoz: 1 dkg liszt.
A vajastésztát lisztezett gyúródeszkán akkorára nyújtjuk, hogy kibélelhessünk vele egy közepes nagyságú tepsit. Villával megszurkáljuk, és a sütőben aranysárgára sütjük. A krémeskrémhez a kakaót még melegen hozzákeverjük, és a kihűlt tésztára simítjuk. A tejszínt habbá verjük a glukononnal, beleöntjük a feloldott, langyosra hűtött zselatint, és a csokoládés krémre kenjük. Egyforma négyzetekre vágjuk.
|
|
E-mail: ugyfelszolgalat@network.hu
Kommentáld!