Szeretettel köszöntelek a Sütiimádók klubja közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Sütiimádók klubja vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a Sütiimádók klubja közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Sütiimádók klubja vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a Sütiimádók klubja közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Sütiimádók klubja vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a Sütiimádók klubja közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Sütiimádók klubja vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Kis türelmet...
Bejelentkezés
Kérjük, add meg, hány másodpercenként változzanak a képek
Balog Gábor: Sütemény cukrosoknak.
30. folytatás.
Csokoládépuding.
6 adag.
1 adag súlya: 10 dkg.
Energiatartalma: 2079 kJ/497 kcal.
Szénhidrát: 28.27 g, ebből glukonon: 13 g.
Hozzávalók:
• 5 dkg búzadara,
• 2 dl tej,
• 8 dkg kakaó,
• 6 dkg glukonon,
• 5 dl tejszín,
• 5 dkg diabetikus csokoládé, 5 dkg zselatin.
A búzadarát serpenyőben állandóan kevergetve aranysárgára pirítjuk, majd a tejjel felöntjük, és simára keverjük. Még melegen a kakaóval meg 4 dkg glukononnal összekeverjük, és kihűtjük. A tejszínt a maradék glukononnal kemény habbá verjük, kétharmadát a kihűlt tejbedarával összekeverjük, végül hozzáadjuk a felolvasztott, langyosra hűtött zselatint is. Kis formákba töltjük, és 2-3 órára behűtjük. Ezután a formákat forró vízbe mártjuk, majd a pudingokat kistányérokra borítjuk. A tetejüket a megmaradt tejszínhabbal, és reszelt diabetikus csokoládéval díszítjük.
Diópuding.
8 adag.
1 adag súlya: 11 dkg.
Energiatartalma: 1488 kJ/356 kcal.
Szénhidrát: 14.35 g, ebből glukonon: 9.48 g.
Hozzávalók:
• 2 dl tej,
• 15 dkg dió,
• 4 tojássárgája,
• 8 dkg glukonon,
• 1 csipetnyi fahéj,
• 1 citrom reszelt héja,
• 4 dl tejszín,
• 5 dkg zselatin.
A tejet a tojássárgájával és 6 deka glukononnal vízgőzön állandóan kevergetve vízgőzön felforraljuk. A gőzről levéve, de még melegen hozzáadjuk az őrölt diót és az ízesítőket. A tejszínt kemény habbá verjük a maradék glukononnal, és kétharmad részét óvatosan a kihűlt krémhez keverjük. Végül hozzáöntjük a feloldott, langyosra hűtött zselatint, pudingformákba töltjük, és 2-3 óráig hűtjük. Utána a formákat forró vízbe mártjuk, és a pudingokat kistányérra borítjuk, tetejüket a megmaradt tejszínhabbal díszítjük.
Mogyorópuding.
8 adag.
1 adag súlya: 8 dkg.
Energiatartalma: 1595 kJ/381 kcal.
Szénhidrát: 13.22 g, ebből glukonon: 9.79 g.
Hozzávalók:
• 15 dkg pörkölt mogyoró,
• 6 dl tejszín,
• 7 dkg glukonon,
• 5 dkg zselatin.
10 dkg darált mogyorót a forrásban lévő 2 dl tejszínbe szórunk, és 1-2 percig forraljuk, a tűzről levéve hozzáadunk 5 dkg glukonont, és kihűtjük. A maradék tejszínt 2dkg glukononnal kemény habbá verjük, és kétharmadát a kihűlt krémhez keverjük, végül beleöntjük a feloldott, langyosra hűtött zselatint, pudingformákba töltjük, és 2-3 óráig hűtjük. Utána a formákat forró vízbe mártjuk, és a pudingokat kistányérokra borítjuk, tetejüket a megmaradt tejszínhabbal, és 5 dkg durvára tört mogyoróval díszítjük.
|
|
E-mail: ugyfelszolgalat@network.hu
Kommentáld!