Szeretettel köszöntelek a Sütiimádók klubja közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Sütiimádók klubja vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a Sütiimádók klubja közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Sütiimádók klubja vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a Sütiimádók klubja közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Sütiimádók klubja vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a Sütiimádók klubja közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Sütiimádók klubja vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Kis türelmet...
Bejelentkezés
Kérjük, add meg, hány másodpercenként változzanak a képek
Balog Gábor: sütemény cukrosoknak.
27. folytatás.
Krémes.
24 szelet.
1 szelet súlya: 7 dkg.
Energiatartalma: 779 kJ/186 kcal.
Szénhidrát: 17.73 g, ebből glukonon: 4.74 g.
Hozzávalók:
• 50 dkg vajastészta,
• 1 tojás,
• 1.40 kg krémeskrém.
A vajastésztát kétfelé osztjuk, és egyenként akkorára nyújtjuk, hogy egy közepes tepsiben elférjen. Az egyik lap tetejét tojással megkenjük, a lapokat villával megszurkáljuk, majd a két lapot külön-külön forró sütőben (180-200 fok) aranysárgára sütjük
A krémet még melegen az egyik sült tésztára simítjuk. A tojással megkent lapot egyforma (6x4 centis) négyzetekre vágjuk, és a krém tetejére fektetjük. Majd a krémet, és alsó lapot a felső tésztalapok mentén felvágjuk.
Képviselőfánk.
20 darab.
1 darab súlya:
Energiatartalma: 7 dkg.
Szénhidrát: 12.57 g, ebből glukonon: 3.79 g.
Hozzávalók:
• 12 dkg liszt,
• 7 tojás,
• 12 dkg olaj,
• 70 dkg krémeskrém
• 4 dl tejszín,
• 2 dkg glukonon,
• 1 csipet só.
Az olajat 1.2 dl vízzel és csipet sóval felforraljuk, majd apránként beleszórjuk a lisztet, és kis lángon kevergetve addig főzzük, amíg a tészta az edény falától el nem vált. A tűzről levesszük, majd erősen keverve 6 tojást egyenként beledolgozunk. A tésztából egy vékonyan kiolajozott sütőlemezre 20 egyforma félgömböt halmozunk, tetejüket tojással megkenjük. Forró sütőben (200 fok) toljuk, majd 10-12 perc múlva, amikor a tészta már jól megnőtt, takaréklángon (160 fok) aranysárgára sütjük, jól kiszárítjuk. Miután kihűlt, a képviselőfánkok felső egyharmadát levágjuk. A meleg krémeskrémmel megtöltjük. A mikor teljesen kihűlt, a glukononnal édesített, habbá vert tejszínt rásimítjuk, és a levágott tésztatetőket ráborítjuk.
Indiáner.
12 darab.
1 darab súlya: 6 dkg
Energiatartalma:
Szénhidrát: 21.12 g, ebből glukonon: 9.05 g.
Hozzávalók:
• 22 dkg (12 pár) indiáner,
• 4 dl tejszín,
• 10 dkg diabetikus csokoládé,
• 2 dkg glukonon.
Két, indiáner-piskótát a belső felületével összerakunk, az egyiknek az alját késsel levágjuk, hogy lapos legyen. Diabetikus csokoládéba félig bemártjuk, vagy ecset segítségével vékonyan bevonjuk. Amikor megszáradt, a felső, csokoládéval bevont félgömböt óvatosan éles késsel levágjuk. A két tészta közé glukononnal édesített, egy-két evőkanál tejszínhabot halmozunk. A tejszínhabra visszahelyezzük a csokoládéval bevont lapocskát. Amikor jól lehűlt, tálaljuk.
|
|
E-mail: ugyfelszolgalat@network.hu
Kommentáld!