Sütemény: Sütemény cukrosoknak 27. (kép)

Szeretettel köszöntelek a Sütiimádók klubja közösségi oldalán!

Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.

Ezt találod a közösségünkben:

  • Tagok - 3725 fő
  • Képek - 1473 db
  • Videók - 84 db
  • Blogbejegyzések - 123 db
  • Fórumtémák - 8 db
  • Linkek - 18 db

Üdvözlettel,

Sütiimádók klubja vezetője

Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:

Szeretettel köszöntelek a Sütiimádók klubja közösségi oldalán!

Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.

Ezt találod a közösségünkben:

  • Tagok - 3725 fő
  • Képek - 1473 db
  • Videók - 84 db
  • Blogbejegyzések - 123 db
  • Fórumtémák - 8 db
  • Linkek - 18 db

Üdvözlettel,

Sütiimádók klubja vezetője

Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:

Szeretettel köszöntelek a Sütiimádók klubja közösségi oldalán!

Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.

Ezt találod a közösségünkben:

  • Tagok - 3725 fő
  • Képek - 1473 db
  • Videók - 84 db
  • Blogbejegyzések - 123 db
  • Fórumtémák - 8 db
  • Linkek - 18 db

Üdvözlettel,

Sütiimádók klubja vezetője

Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:

Szeretettel köszöntelek a Sütiimádók klubja közösségi oldalán!

Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.

Ezt találod a közösségünkben:

  • Tagok - 3725 fő
  • Képek - 1473 db
  • Videók - 84 db
  • Blogbejegyzések - 123 db
  • Fórumtémák - 8 db
  • Linkek - 18 db

Üdvözlettel,

Sütiimádók klubja vezetője

Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:

Kis türelmet...

Bejelentkezés

 

Add meg az e-mail címed, amellyel regisztráltál. Erre a címre megírjuk, hogy hogyan tudsz új jelszót megadni. Ha nem tudod, hogy melyik címedről regisztráltál, írj nekünk: ugyfelszolgalat@network.hu

 

A jelszavadat elküldtük a megadott email címre.


Kérjük, add meg, hány másodpercenként változzanak a képek

Sütemény cukrosoknak 27.

Balog Gábor: sütemény cukrosoknak.

27. folytatás.

Krémes.

24 szelet.
1 szelet súlya: 7 dkg.
Energiatartalma: 779 kJ/186 kcal.
Szénhidrát: 17.73 g, ebből glukonon: 4.74 g.

Hozzávalók:
• 50 dkg vajastészta,
• 1 tojás,
• 1.40 kg krémeskrém.

A vajastésztát kétfelé osztjuk, és egyenként akkorára nyújtjuk, hogy egy közepes tepsiben elférjen. Az egyik lap tetejét tojással megkenjük, a lapokat villával megszurkáljuk, majd a két lapot külön-külön forró sütőben (180-200 fok) aranysárgára sütjük
A krémet még melegen az egyik sült tésztára simítjuk. A tojással megkent lapot egyforma (6x4 centis) négyzetekre vágjuk, és a krém tetejére fektetjük. Majd a krémet, és alsó lapot a felső tésztalapok mentén felvágjuk.

Képviselőfánk.

20 darab.
1 darab súlya:
Energiatartalma: 7 dkg.
Szénhidrát: 12.57 g, ebből glukonon: 3.79 g.

Hozzávalók:
• 12 dkg liszt,
• 7 tojás,
• 12 dkg olaj,
• 70 dkg krémeskrém
• 4 dl tejszín,
• 2 dkg glukonon,
• 1 csipet só.

Az olajat 1.2 dl vízzel és csipet sóval felforraljuk, majd apránként beleszórjuk a lisztet, és kis lángon kevergetve addig főzzük, amíg a tészta az edény falától el nem vált. A tűzről levesszük, majd erősen keverve 6 tojást egyenként beledolgozunk. A tésztából egy vékonyan kiolajozott sütőlemezre 20 egyforma félgömböt halmozunk, tetejüket tojással megkenjük. Forró sütőben (200 fok) toljuk, majd 10-12 perc múlva, amikor a tészta már jól megnőtt, takaréklángon (160 fok) aranysárgára sütjük, jól kiszárítjuk. Miután kihűlt, a képviselőfánkok felső egyharmadát levágjuk. A meleg krémeskrémmel megtöltjük. A mikor teljesen kihűlt, a glukononnal édesített, habbá vert tejszínt rásimítjuk, és a levágott tésztatetőket ráborítjuk.

Indiáner.

12 darab.
1 darab súlya: 6 dkg
Energiatartalma:
Szénhidrát: 21.12 g, ebből glukonon: 9.05 g.

Hozzávalók:
• 22 dkg (12 pár) indiáner,
• 4 dl tejszín,
• 10 dkg diabetikus csokoládé,
• 2 dkg glukonon.

Két, indiáner-piskótát a belső felületével összerakunk, az egyiknek az alját késsel levágjuk, hogy lapos legyen. Diabetikus csokoládéba félig bemártjuk, vagy ecset segítségével vékonyan bevonjuk. Amikor megszáradt, a felső, csokoládéval bevont félgömböt óvatosan éles késsel levágjuk. A két tészta közé glukononnal édesített, egy-két evőkanál tejszínhabot halmozunk. A tejszínhabra visszahelyezzük a csokoládéval bevont lapocskát. Amikor jól lehűlt, tálaljuk.

Látta 604 ember.

Értékeld!

 

Kommentáld!

Ez egy válasz üzenetére.

mégsem

Hozzászólások

Bihari Katalin üzente 14 éve

Koszonom a recepteket .Ki fogom probalni.

Válasz

Ez történt a közösségben:

Szólj hozzá te is!

Impresszum
Network.hu Kft.

E-mail: ugyfelszolgalat@network.hu