Sütemény: Sütemény cukrosoknak 25. (kép)

Szeretettel köszöntelek a Sütiimádók klubja közösségi oldalán!

Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.

Ezt találod a közösségünkben:

  • Tagok - 3725 fő
  • Képek - 1473 db
  • Videók - 84 db
  • Blogbejegyzések - 123 db
  • Fórumtémák - 8 db
  • Linkek - 18 db

Üdvözlettel,

Sütiimádók klubja vezetője

Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:

Szeretettel köszöntelek a Sütiimádók klubja közösségi oldalán!

Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.

Ezt találod a közösségünkben:

  • Tagok - 3725 fő
  • Képek - 1473 db
  • Videók - 84 db
  • Blogbejegyzések - 123 db
  • Fórumtémák - 8 db
  • Linkek - 18 db

Üdvözlettel,

Sütiimádók klubja vezetője

Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:

Szeretettel köszöntelek a Sütiimádók klubja közösségi oldalán!

Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.

Ezt találod a közösségünkben:

  • Tagok - 3725 fő
  • Képek - 1473 db
  • Videók - 84 db
  • Blogbejegyzések - 123 db
  • Fórumtémák - 8 db
  • Linkek - 18 db

Üdvözlettel,

Sütiimádók klubja vezetője

Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:

Szeretettel köszöntelek a Sütiimádók klubja közösségi oldalán!

Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.

Ezt találod a közösségünkben:

  • Tagok - 3725 fő
  • Képek - 1473 db
  • Videók - 84 db
  • Blogbejegyzések - 123 db
  • Fórumtémák - 8 db
  • Linkek - 18 db

Üdvözlettel,

Sütiimádók klubja vezetője

Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:

Kis türelmet...

Bejelentkezés

 

Add meg az e-mail címed, amellyel regisztráltál. Erre a címre megírjuk, hogy hogyan tudsz új jelszót megadni. Ha nem tudod, hogy melyik címedről regisztráltál, írj nekünk: ugyfelszolgalat@network.hu

 

A jelszavadat elküldtük a megadott email címre.


Kérjük, add meg, hány másodpercenként változzanak a képek

Sütemény cukrosoknak 25.

Balogh Gábor: Sütemény cukrosoknak.

25. folytatás.

Borkrém kocka.

20 szelet.
1 szelet súlya: 6.7 dkg
Energiatartalma: 1072 kJ/256 kcal.
Szénhidrát: 20.43 g, ebből glukonon: 13.43 g.

Hozzávalók:
• Egy 45 dkg-os piskótalap,
• Fél dl tej,
• 30 dkg Ráma margarin,
• 4 dkg liszt,
• 5 tojássárgája,
• 15 dkg glukonon,
• 1.5 dl száraz fehérbor,
• 10 dkg citrom,
• 2-3 szem szegfűszeg,
• egy negyed vaníliarúd,
• 1 (5 g) egész fahéj,
• 20 dkg borzselé.

A piskótalapot két egyenlő részre vágjuk. A lisztet a tojássárgájákkal, egy kevés tejjel palacsintatészta sűrűségűre keverjük. A megmaradt tejet apránként hozzáöntjük, állandóan kevergetve felforraljuk, besűrűsödni hagyjuk, majd kihűtjük. A citrom levét meg reszelt héját és a fűszereket a borhoz adjuk, két-három percig forraljuk, utána kihűtjük, átszűrjük. A margarint habosra keverjük, a főzött krémet hozzáadjuk, végül a felfőzött, fűszeres borral kikeverjük. A két piskótalapot a krém 80 százalékával megtöltjük, a maradék krémmel a tetejét és oldalát is bevonjuk. Két-három órára jégbe hűtjük. Ezután a borzselével a tetejét megkenjük, újra behűtjük. Kockára vágva tálaljuk.

Kókusztorta.

20 szelet.
1 szelet súlya: 6.2 dkg.
Energiatartalma: 1138 kJ/272 kcal.
Szénhidrát: 16.63 g, ebből glukonon: 9.92 g.

Hozzávalók:
• Egy kerek (45 dkg-os) csokoládés piskótalap,
• 15 dkg kókuszreszelék,
• 2 dl tejszín,
• 10 dkg glukonon,
• 25 dkg ráma margarin, 15 dkg rumos meggy.

A tejszínt a glukononnal felfőzzük, majd 10 dkg kókuszreszeléket hozzáadva újra felforraljuk, utána kihűtjük. A margarint habosra keverjük, és a kihűlt tejszínes kókuszreszeléket beleöntjük. A csokoládés tortakarikát három lapba vágjuk, a krém kétharmad részével, amibe a rumos meggy apróra vágott felét kevertük, megtöltjük. A torta oldalát és tetejét a maradék krémmel vékonyan bevonjuk, a maradék kókuszreszelékkel meghintjük. A megmaradt rumos meggyel úgy díszítjük a tortát, hogy minden szeletre jusson. Alaposan behűtjük, majd felszeleteljük.

Narancsos kókuszrolád.

16 szelet.
1 szelet súlya: 6 dkg.
Energiatartalma: 1169 kJ/280 kcal.
Szénhidrát: 17.43 g, ebből glukonon: 8.95 g.

Hozzávalók:
• Egy 45 dkg-os piskótalap,
• 2 dl tej,
• 9 dkg kókuszreszelék,
• 2 dkg liszt,
• 5 tojássárgája,
• 25 dkg Ráma margarin,
• 10 dkg diabetikus narancshéj,
• 3 dkg glukonon.

A piskótalapot a sütőpapírtól elválasztjuk, és még melegen feltekerjük, úgy hagyjuk kihűlni. A tejet a glukononnal felforraljuk, és a kókuszreszelékkel elkevert lisztet hozzáadjuk, két-három percig forraljuk, majd kihűtjük. A margarint habosra keverjük. És a kihűlt kókuszt hozzáadva, újra kikeverjük. A széthajtott piskótalapot a krém 80 százalékával megkenjük, ismét összecsavarjuk, és két-három órára hűtőszekrénybe rakjuk. Végül a piskótatekercs tetejét a megmaradt krémmel bevonjuk, a kókuszreszelékkel meghintjük, az apró szeletekre vágott narancshéjjal díszítjük. Tálalásig jégbe hűtjük, csak az utolsó percben szeleteljük fel.

Látta 599 ember.

Értékeld!

 

Kommentáld!

Ez egy válasz üzenetére.

mégsem

Hozzászólások

Ez történt a közösségben:

Szólj hozzá te is!

Impresszum
Network.hu Kft.

E-mail: ugyfelszolgalat@network.hu