Szeretettel köszöntelek a Sütiimádók klubja közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Sütiimádók klubja vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a Sütiimádók klubja közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Sütiimádók klubja vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a Sütiimádók klubja közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Sütiimádók klubja vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a Sütiimádók klubja közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Sütiimádók klubja vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Kis türelmet...
Bejelentkezés
Kérjük, add meg, hány másodpercenként változzanak a képek
Balogh Gábor: Sütemény cukrosoknak.
25. folytatás.
Borkrém kocka.
20 szelet.
1 szelet súlya: 6.7 dkg
Energiatartalma: 1072 kJ/256 kcal.
Szénhidrát: 20.43 g, ebből glukonon: 13.43 g.
Hozzávalók:
• Egy 45 dkg-os piskótalap,
• Fél dl tej,
• 30 dkg Ráma margarin,
• 4 dkg liszt,
• 5 tojássárgája,
• 15 dkg glukonon,
• 1.5 dl száraz fehérbor,
• 10 dkg citrom,
• 2-3 szem szegfűszeg,
• egy negyed vaníliarúd,
• 1 (5 g) egész fahéj,
• 20 dkg borzselé.
A piskótalapot két egyenlő részre vágjuk. A lisztet a tojássárgájákkal, egy kevés tejjel palacsintatészta sűrűségűre keverjük. A megmaradt tejet apránként hozzáöntjük, állandóan kevergetve felforraljuk, besűrűsödni hagyjuk, majd kihűtjük. A citrom levét meg reszelt héját és a fűszereket a borhoz adjuk, két-három percig forraljuk, utána kihűtjük, átszűrjük. A margarint habosra keverjük, a főzött krémet hozzáadjuk, végül a felfőzött, fűszeres borral kikeverjük. A két piskótalapot a krém 80 százalékával megtöltjük, a maradék krémmel a tetejét és oldalát is bevonjuk. Két-három órára jégbe hűtjük. Ezután a borzselével a tetejét megkenjük, újra behűtjük. Kockára vágva tálaljuk.
Kókusztorta.
20 szelet.
1 szelet súlya: 6.2 dkg.
Energiatartalma: 1138 kJ/272 kcal.
Szénhidrát: 16.63 g, ebből glukonon: 9.92 g.
Hozzávalók:
• Egy kerek (45 dkg-os) csokoládés piskótalap,
• 15 dkg kókuszreszelék,
• 2 dl tejszín,
• 10 dkg glukonon,
• 25 dkg ráma margarin, 15 dkg rumos meggy.
A tejszínt a glukononnal felfőzzük, majd 10 dkg kókuszreszeléket hozzáadva újra felforraljuk, utána kihűtjük. A margarint habosra keverjük, és a kihűlt tejszínes kókuszreszeléket beleöntjük. A csokoládés tortakarikát három lapba vágjuk, a krém kétharmad részével, amibe a rumos meggy apróra vágott felét kevertük, megtöltjük. A torta oldalát és tetejét a maradék krémmel vékonyan bevonjuk, a maradék kókuszreszelékkel meghintjük. A megmaradt rumos meggyel úgy díszítjük a tortát, hogy minden szeletre jusson. Alaposan behűtjük, majd felszeleteljük.
Narancsos kókuszrolád.
16 szelet.
1 szelet súlya: 6 dkg.
Energiatartalma: 1169 kJ/280 kcal.
Szénhidrát: 17.43 g, ebből glukonon: 8.95 g.
Hozzávalók:
• Egy 45 dkg-os piskótalap,
• 2 dl tej,
• 9 dkg kókuszreszelék,
• 2 dkg liszt,
• 5 tojássárgája,
• 25 dkg Ráma margarin,
• 10 dkg diabetikus narancshéj,
• 3 dkg glukonon.
A piskótalapot a sütőpapírtól elválasztjuk, és még melegen feltekerjük, úgy hagyjuk kihűlni. A tejet a glukononnal felforraljuk, és a kókuszreszelékkel elkevert lisztet hozzáadjuk, két-három percig forraljuk, majd kihűtjük. A margarint habosra keverjük. És a kihűlt kókuszt hozzáadva, újra kikeverjük. A széthajtott piskótalapot a krém 80 százalékával megkenjük, ismét összecsavarjuk, és két-három órára hűtőszekrénybe rakjuk. Végül a piskótatekercs tetejét a megmaradt krémmel bevonjuk, a kókuszreszelékkel meghintjük, az apró szeletekre vágott narancshéjjal díszítjük. Tálalásig jégbe hűtjük, csak az utolsó percben szeleteljük fel.
|
|
E-mail: ugyfelszolgalat@network.hu
Kommentáld!