Szeretettel köszöntelek a Sütiimádók klubja közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Sütiimádók klubja vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a Sütiimádók klubja közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Sütiimádók klubja vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a Sütiimádók klubja közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Sütiimádók klubja vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a Sütiimádók klubja közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Sütiimádók klubja vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Kis türelmet...
Bejelentkezés
Kérjük, add meg, hány másodpercenként változzanak a képek
Balog Gábor: Sütemény cukrosoknak.
29. folytatás.
Gyümölcskrém.
8 adag.
1 adag súlya: 13 dkg.
Energiatartalma: 604 kJ/144 kcal.
Szénhidrát: 26.67 g, ebből glukonon: 21.7 g.
Hozzávalók:
• 50 dkg borzselé,
• 10 dkg diabetikus almabefőtt,
• 10 dkg diabetikus őszibarackbefőtt,
• 10 dkg diabetikus körtebefőtt,
• 8 dkg diabetikus meggybefőtt,
• 4 tojásfehérje,
• 10 dkg glukonon.
A befőtteket kockákra vágjuk, összekeverjük, poharakba rakjuk, a megfelelő hőmérsékletre hűtött borzselével leöntjük. Amikor megdermedt, a glukononnal kemény habbá vert tojásfehérjét a tetejére halmozzuk, és meggybefőttel díszítjük. A hűtőszekrényben 10-15 percig dermesztjük, csak utána tálaljuk.
Eperkrém.
8 adag.
1 adag súlya: 15 dkg.
Energiatartalma: 1312 kJ/314 kcal.
Szénhidrát: 19.21 g, ebből glukonon: 12.64 g.
Hozzávalók:
• 40 dkg eper,
• 8 tojássárgája,
• 8 dkg glukonon,
• 3 dl tejszín,
• 5 dkg zselatin,
• 1 citrom.
30 dkg megtisztított epret nagyobb darabokra vágunk, poharakba rakjuk. A tojássárgájákat a glukononnal meg 1 dl tejszínnel, állandóan keverve, vízgőzön 50-60 fokra melegítjük, majd a tűzről levesszük, és tovább keverjük, amíg ki nem hűl. Belereszeljük a citrom héját, belecsavarjuk a levét, végül beleöntjük a felolvasztott, langyosra hűtött zselatint. A poharakban levő eperszemekre öntjük, és amikor a hűtőszekrényben megdermedt, a maradék habbá vert tejszínnel meg az eperszemekkel díszítjük. Tálalás előtt 1-2 órára behűtjük.
Vaníliapuding.
8 adag.
1 adag súlya: 10 dkg.
Energiatartalma: 1098 kJ/263 kcal.
Szénhidrát: 16.06 g, ebből glukonon: 9.48 g.
Hozzávalók:
• 4.2 dl tej,
• 3 dkg liszt,
• 4 tojássárgája,
• 8 dkg glukonon,
• negyed vaníliarúd,
• 1.5 dkg zselatin,
• 4 dl tejszín.
A zselatint egy deci hideg tejjel elkeverjük, és vízgőzön felolvasztjuk.
A lisztet a tojássárgájával, 6 dkg glukononnal meg egy kevés tejjel simára keverjük, a többi tejet a vaníliarúddal felforraljuk. A forró tejet a lisztes tojáshoz öntjük, állandóan kevergetve felforraljuk, és kis lángon addig főzzük, amíg sűrű nem lett. A tejszínt a maradék glukononnal kemény habbá verjük, kétharmadát a kihűlt krémhez adjuk. Végül hozzáöntjük a tejben feloldott, langyosra hűtött zselatint is, és mély üvegtányérkákba vagy formákba töltjük, a tetejüket elsimítjuk, 3-4 órára behűtjük. Utána a formákat forró vízbe mártjuk, és a pudingot kistányérokra borítjuk, a tetejüket a megmaradt tejszínhabbal díszítjük.
|
|
E-mail: ugyfelszolgalat@network.hu
Kommentáld!