Sütemény: Sütemény cukrosoknak 29. (kép)

Szeretettel köszöntelek a Sütiimádók klubja közösségi oldalán!

Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.

Ezt találod a közösségünkben:

  • Tagok - 3725 fő
  • Képek - 1473 db
  • Videók - 84 db
  • Blogbejegyzések - 123 db
  • Fórumtémák - 8 db
  • Linkek - 18 db

Üdvözlettel,

Sütiimádók klubja vezetője

Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:

Szeretettel köszöntelek a Sütiimádók klubja közösségi oldalán!

Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.

Ezt találod a közösségünkben:

  • Tagok - 3725 fő
  • Képek - 1473 db
  • Videók - 84 db
  • Blogbejegyzések - 123 db
  • Fórumtémák - 8 db
  • Linkek - 18 db

Üdvözlettel,

Sütiimádók klubja vezetője

Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:

Szeretettel köszöntelek a Sütiimádók klubja közösségi oldalán!

Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.

Ezt találod a közösségünkben:

  • Tagok - 3725 fő
  • Képek - 1473 db
  • Videók - 84 db
  • Blogbejegyzések - 123 db
  • Fórumtémák - 8 db
  • Linkek - 18 db

Üdvözlettel,

Sütiimádók klubja vezetője

Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:

Szeretettel köszöntelek a Sütiimádók klubja közösségi oldalán!

Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.

Ezt találod a közösségünkben:

  • Tagok - 3725 fő
  • Képek - 1473 db
  • Videók - 84 db
  • Blogbejegyzések - 123 db
  • Fórumtémák - 8 db
  • Linkek - 18 db

Üdvözlettel,

Sütiimádók klubja vezetője

Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:

Kis türelmet...

Bejelentkezés

 

Add meg az e-mail címed, amellyel regisztráltál. Erre a címre megírjuk, hogy hogyan tudsz új jelszót megadni. Ha nem tudod, hogy melyik címedről regisztráltál, írj nekünk: ugyfelszolgalat@network.hu

 

A jelszavadat elküldtük a megadott email címre.


Kérjük, add meg, hány másodpercenként változzanak a képek

Sütemény cukrosoknak 29.

Balog Gábor: Sütemény cukrosoknak.

29. folytatás.

Gyümölcskrém.

8 adag.
1 adag súlya: 13 dkg.
Energiatartalma: 604 kJ/144 kcal.
Szénhidrát: 26.67 g, ebből glukonon: 21.7 g.

Hozzávalók:
• 50 dkg borzselé,
• 10 dkg diabetikus almabefőtt,
• 10 dkg diabetikus őszibarackbefőtt,
• 10 dkg diabetikus körtebefőtt,
• 8 dkg diabetikus meggybefőtt,
• 4 tojásfehérje,
• 10 dkg glukonon.

A befőtteket kockákra vágjuk, összekeverjük, poharakba rakjuk, a megfelelő hőmérsékletre hűtött borzselével leöntjük. Amikor megdermedt, a glukononnal kemény habbá vert tojásfehérjét a tetejére halmozzuk, és meggybefőttel díszítjük. A hűtőszekrényben 10-15 percig dermesztjük, csak utána tálaljuk.

Eperkrém.

8 adag.
1 adag súlya: 15 dkg.
Energiatartalma: 1312 kJ/314 kcal.
Szénhidrát: 19.21 g, ebből glukonon: 12.64 g.

Hozzávalók:
• 40 dkg eper,
• 8 tojássárgája,
• 8 dkg glukonon,
• 3 dl tejszín,
• 5 dkg zselatin,
• 1 citrom.

30 dkg megtisztított epret nagyobb darabokra vágunk, poharakba rakjuk. A tojássárgájákat a glukononnal meg 1 dl tejszínnel, állandóan keverve, vízgőzön 50-60 fokra melegítjük, majd a tűzről levesszük, és tovább keverjük, amíg ki nem hűl. Belereszeljük a citrom héját, belecsavarjuk a levét, végül beleöntjük a felolvasztott, langyosra hűtött zselatint. A poharakban levő eperszemekre öntjük, és amikor a hűtőszekrényben megdermedt, a maradék habbá vert tejszínnel meg az eperszemekkel díszítjük. Tálalás előtt 1-2 órára behűtjük.

Vaníliapuding.

8 adag.
1 adag súlya: 10 dkg.
Energiatartalma: 1098 kJ/263 kcal.
Szénhidrát: 16.06 g, ebből glukonon: 9.48 g.

Hozzávalók:
• 4.2 dl tej,
• 3 dkg liszt,
• 4 tojássárgája,
• 8 dkg glukonon,
• negyed vaníliarúd,
• 1.5 dkg zselatin,
• 4 dl tejszín.

A zselatint egy deci hideg tejjel elkeverjük, és vízgőzön felolvasztjuk.
A lisztet a tojássárgájával, 6 dkg glukononnal meg egy kevés tejjel simára keverjük, a többi tejet a vaníliarúddal felforraljuk. A forró tejet a lisztes tojáshoz öntjük, állandóan kevergetve felforraljuk, és kis lángon addig főzzük, amíg sűrű nem lett. A tejszínt a maradék glukononnal kemény habbá verjük, kétharmadát a kihűlt krémhez adjuk. Végül hozzáöntjük a tejben feloldott, langyosra hűtött zselatint is, és mély üvegtányérkákba vagy formákba töltjük, a tetejüket elsimítjuk, 3-4 órára behűtjük. Utána a formákat forró vízbe mártjuk, és a pudingot kistányérokra borítjuk, a tetejüket a megmaradt tejszínhabbal díszítjük.

Látta 678 ember.

Értékeld!

 

Kommentáld!

Ez egy válasz üzenetére.

mégsem

Hozzászólások

Ez történt a közösségben:

Szólj hozzá te is!

Impresszum
Network.hu Kft.

E-mail: ugyfelszolgalat@network.hu