Szeretettel köszöntelek a Sütiimádók klubja közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Sütiimádók klubja vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a Sütiimádók klubja közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Sütiimádók klubja vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a Sütiimádók klubja közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Sütiimádók klubja vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a Sütiimádók klubja közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Sütiimádók klubja vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Kis türelmet...
Bejelentkezés
Kérjük, add meg, hány másodpercenként változzanak a képek
Balog Gábor: sütemény cukrosoknak.
28. folytatás.
Tejszínes kávéalagút.
16 szelet.
1 szelet súlya: 6 dkg.
Energiatartalma: 791 kJ/189 kcal.
Szénhidrát: 16.69 g, ebből glukonon: 9.48 g.
Hozzávalók: 45 dkg piskóta,
• 5 dl tejszín,
• 1 dkg neszkávé,
• 6 dkg glukonon,
• 5 dkg zselatin.
A tésztából egy akkora lapot vágunk le, amekkora egy őzgerinc- vagy püspökkenyér-forma szája, a többivel a formát kibéleljük. Fél deci vizet, a glukonont meg a neszkávét felforraljuk, és befedve hagyjuk hűlni. A kemény habbá vert tejszínhez keverjük, majd hozzáadjuk a langyosra hűlt zselatint is. A krém kétharmadát a piskótával bélelt formába simítjuk, a piskótalappal befedjük, és jól behűtjük. Utána a formából óvatosan tálra borítjuk, a tetejét a maradék krémmel bevonjuk, és újra lehűtjük, csak utána szeleteljük.
Madártej.
5 adag.
1 adag súlya: 12 dkg
Energiatartalom: 709 kJ /170 kcal
Szénhidrát: 16.14 g, ebből glukonon: 11.38 g.
Hozzávalók:
• 5 dl tej,
• 4 tojássárgája,
• 3 tojásfehérje,
• 6 dkg glukonon,
• 1 kiskanál vanília-kivonat.
A tojásfehérjét kemény habbá verjük. A tejet a glukononnal felforraljuk, majd a tűzet takaréklángra állítva, a habot evőkanállal a tejbe szaggatjuk.
Addig főzzük, míg a habgaluskák meg nem keményednek. Ezután szűrőkanállal kiszedjük, tálalásig félre tesszük. A tojássárgájákat egy kevés tejjel simára keverjük, és a forrásban lévő tejhez öntjük. Kevergetve kissé besűrítjük, kihűtjük, a habgaluskákat a tetejére fektetjük és jól behűtve tálaljuk.
Csokoládés vaníliakrém pohárban.
6 adag
1 adag súlya: 15 dkg
Energiatartalom: 1613 kJ /386 kcal
Szénhidrát: 23.18 g, ebből glukonon: 9.48 g.
Hozzávalók:
• 3 dl tej,
• 1/3 vaníliarúd,
• 5 tojássárgája,
• 5 dkg liszt,
• 6 dkg glukonon,
• 5 dkg kakaó,
• 4 dl tejszín.
A tojássárgájákat a liszttel, a glukononnal meg egy kevés tejjel sűrű péppé keverjük. A visszamaradt tejet a vaníliarúddal felforraljuk, és a pépes keverékhez öntjük, majd újra néhány percig forraljuk. Két egyenlő részre osztjuk, az egyik részt a szitált kakaóporral simára keverjük, és még melegen, de nem forrón, poharakba töltjük. A krém másik felét kihűtjük, majd a habbá vert tejszín kétharmadával gazdagítjuk, és a már kihűlt csokoládés krémre simítjuk. A maradék tejszínhabbal díszítjük, és 20-30 percre hűtőszekrénybe rakjuk.
|
|
E-mail: ugyfelszolgalat@network.hu
Kommentáld!