Sütemény: Sütemény cukrosoknak 31. (kép)

Szeretettel köszöntelek a Sütiimádók klubja közösségi oldalán!

Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.

Ezt találod a közösségünkben:

  • Tagok - 3715 fő
  • Képek - 1473 db
  • Videók - 84 db
  • Blogbejegyzések - 123 db
  • Fórumtémák - 8 db
  • Linkek - 18 db

Üdvözlettel,

Sütiimádók klubja vezetője

Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:

Szeretettel köszöntelek a Sütiimádók klubja közösségi oldalán!

Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.

Ezt találod a közösségünkben:

  • Tagok - 3715 fő
  • Képek - 1473 db
  • Videók - 84 db
  • Blogbejegyzések - 123 db
  • Fórumtémák - 8 db
  • Linkek - 18 db

Üdvözlettel,

Sütiimádók klubja vezetője

Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:

Szeretettel köszöntelek a Sütiimádók klubja közösségi oldalán!

Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.

Ezt találod a közösségünkben:

  • Tagok - 3715 fő
  • Képek - 1473 db
  • Videók - 84 db
  • Blogbejegyzések - 123 db
  • Fórumtémák - 8 db
  • Linkek - 18 db

Üdvözlettel,

Sütiimádók klubja vezetője

Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:

Szeretettel köszöntelek a Sütiimádók klubja közösségi oldalán!

Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.

Ezt találod a közösségünkben:

  • Tagok - 3715 fő
  • Képek - 1473 db
  • Videók - 84 db
  • Blogbejegyzések - 123 db
  • Fórumtémák - 8 db
  • Linkek - 18 db

Üdvözlettel,

Sütiimádók klubja vezetője

Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:

Kis türelmet...

Bejelentkezés

 

Add meg az e-mail címed, amellyel regisztráltál. Erre a címre megírjuk, hogy hogyan tudsz új jelszót megadni. Ha nem tudod, hogy melyik címedről regisztráltál, írj nekünk: ugyfelszolgalat@network.hu

 

A jelszavadat elküldtük a megadott email címre.


Kérjük, add meg, hány másodpercenként változzanak a képek

Sütemény cukrosoknak 31.

Balog Gábor: Sütemény cukrosoknak.

31. folytatás.

Tejszínes túrótorta.

12 szelet.
1 szelet súlya: 8.8 dkg.
Energiatartalma: 854 kJ/204 kcal.
Szénhidrát: 15.69 g, ebből glukonon: 8.69 g.

Hozzávalók:
• 22.5 dkg ( egy fél) piskótatorta,
• 30 dkg tehéntúró,
• 3 dl tejszín,
• 4 tojássárgája,
• 6 dkg glukonon,
• 10 dkg zselatin,
• 2 citrom reszelt héja,
• 15 dkg diabetikus őszibarackbefőtt.

Az áttört túrót a tojássárgájákkal, és a glukononnal jól kikeverjük, a citromhéjjal ízesítjük. A tejszínt kemény habbá verjük, a túrókrémhez keverjük, majd a feloldott, langyosra hűtött zselatint is hozzáöntjük. A túrókrémet a félbevágott piskótalapra kenjük (másik felét máshoz használjuk fel, vagy az eredeti recept fele hozzávalóiból készítjük el), és minden szeletet őszibarackbefőttel díszítünk. Jól lehűtjük, és utána szeleteljük fel.

„Baba” torta.

20 szelet.
1 szelet súlya: 7 dkg.
Energiatartalma: 903 kJ/216 kcal.
Szénhidrát: 17.67 g, ebből glukonon: 8.64 g.

Hozzávalók:
• 22.5 dkg piskótatorta,
• 15 dkg diabetikus babapiskóta,
• 1 dl rum,
• 2 dl tej,
• 6 dkg glukonon,
• 4 tojássárgája,
• 3 dkg liszt,
• negyed vaníliarúd,
• 6 dl tejszín,
• 5 dkg diabetikus csokoládé,
• 10 dkg zselatin.

A babapiskótát rummal meglocsoljuk. A tojássárgájákat 5 dkg glukononnal, a liszttel, és egy kevés tejjel simára keverjük. A megmaradt tejet a vaníliarúddal felforraljuk, a tojássárgájákhoz öntjük, és állandóan kevergetve sűrűre főzzük, majd kihűtjük. 4dl tejszínt kemény habbá verünk, és a kihűlt krémhez keverjük, majd a feloldott, langyosra hűtött zselatint is beleöntjük. A kerek formában sütött piskótát a formában hagyjuk kihűlni, a krém felét rásimítjuk, és a rummal meglocsolt babapiskótával kirakjuk. Erre kenjük a krém másik felét, jól behűtjük, majd éles késsel felszeleteljük. A maradék tejszínt az 1 deka glukononnal kemény habbá verjük, ezzel a tortaszeleteket egyenként díszítjük, és a tetejüket csokoládéforgáccsal megszórjuk.

Látta 555 ember.

Értékeld!

 

Kommentáld!

Ez egy válasz üzenetére.

mégsem

Hozzászólások

Ez történt a közösségben:

Szólj hozzá te is!

Impresszum
Network.hu Kft.

E-mail: ugyfelszolgalat@network.hu