Szeretettel köszöntelek a Sütiimádók klubja közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Sütiimádók klubja vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a Sütiimádók klubja közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Sütiimádók klubja vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a Sütiimádók klubja közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Sütiimádók klubja vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a Sütiimádók klubja közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Sütiimádók klubja vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Kis türelmet...
Bejelentkezés
Kérjük, add meg, hány másodpercenként változzanak a képek
Balog Gábor: Sütemény cukrosoknak.
31. folytatás.
Tejszínes túrótorta.
12 szelet.
1 szelet súlya: 8.8 dkg.
Energiatartalma: 854 kJ/204 kcal.
Szénhidrát: 15.69 g, ebből glukonon: 8.69 g.
Hozzávalók:
• 22.5 dkg ( egy fél) piskótatorta,
• 30 dkg tehéntúró,
• 3 dl tejszín,
• 4 tojássárgája,
• 6 dkg glukonon,
• 10 dkg zselatin,
• 2 citrom reszelt héja,
• 15 dkg diabetikus őszibarackbefőtt.
Az áttört túrót a tojássárgájákkal, és a glukononnal jól kikeverjük, a citromhéjjal ízesítjük. A tejszínt kemény habbá verjük, a túrókrémhez keverjük, majd a feloldott, langyosra hűtött zselatint is hozzáöntjük. A túrókrémet a félbevágott piskótalapra kenjük (másik felét máshoz használjuk fel, vagy az eredeti recept fele hozzávalóiból készítjük el), és minden szeletet őszibarackbefőttel díszítünk. Jól lehűtjük, és utána szeleteljük fel.
„Baba” torta.
20 szelet.
1 szelet súlya: 7 dkg.
Energiatartalma: 903 kJ/216 kcal.
Szénhidrát: 17.67 g, ebből glukonon: 8.64 g.
Hozzávalók:
• 22.5 dkg piskótatorta,
• 15 dkg diabetikus babapiskóta,
• 1 dl rum,
• 2 dl tej,
• 6 dkg glukonon,
• 4 tojássárgája,
• 3 dkg liszt,
• negyed vaníliarúd,
• 6 dl tejszín,
• 5 dkg diabetikus csokoládé,
• 10 dkg zselatin.
A babapiskótát rummal meglocsoljuk. A tojássárgájákat 5 dkg glukononnal, a liszttel, és egy kevés tejjel simára keverjük. A megmaradt tejet a vaníliarúddal felforraljuk, a tojássárgájákhoz öntjük, és állandóan kevergetve sűrűre főzzük, majd kihűtjük. 4dl tejszínt kemény habbá verünk, és a kihűlt krémhez keverjük, majd a feloldott, langyosra hűtött zselatint is beleöntjük. A kerek formában sütött piskótát a formában hagyjuk kihűlni, a krém felét rásimítjuk, és a rummal meglocsolt babapiskótával kirakjuk. Erre kenjük a krém másik felét, jól behűtjük, majd éles késsel felszeleteljük. A maradék tejszínt az 1 deka glukononnal kemény habbá verjük, ezzel a tortaszeleteket egyenként díszítjük, és a tetejüket csokoládéforgáccsal megszórjuk.
|
|
E-mail: ugyfelszolgalat@network.hu
Kommentáld!