Szeretettel köszöntelek a Sütiimádók klubja közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Sütiimádók klubja vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a Sütiimádók klubja közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Sütiimádók klubja vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a Sütiimádók klubja közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Sütiimádók klubja vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a Sütiimádók klubja közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Sütiimádók klubja vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Kis türelmet...
Bejelentkezés
Kérjük, add meg, hány másodpercenként változzanak a képek
Balog Gábor: Sütemény cukrosoknak.
26. folytatás.
Rokokótorta.
16 szelet.
1 szelet súlya: 7.2 dkg.
Energiatartalma: 1423 kJ/340 kcal.
Szénhidrát: 26.96 g, ebből glukonon: 16.66 g.
Hozzávalók:
• Egy kerek, 45 dkg-os csokoládés piskóta,
• 2 dl tejszín,
• 15 dkg glukonon,
• 7 dkg diabetikus csokoládé,
• 5 dkg kakaó,
• 30 dkg Ráma margarin.
A tejszínt a glukononnal felfőzzük, és a szitált kakaót meg 5 dkg csokoládét beleadva, egyet hagyjuk forrni. Jól összekeverjük, kihűtjük, majd a margarinnal habosra keverjük. A tortakarikát 3 egyenlő lapba vágjuk, és a krém kétharmad részével megtöltjük. A maradék krémmel a torta oldalát és tetejét vékonyan bevonjuk, egy-két órára jégbe hűtjük.
Tejszínes sütemények, krémesek, krémek, pudingok.
Tejszínes narancstorta.
16 szelet.
1 szelet súlya: 8.2 dkg.
Energiatartalma: 735 kJ/176 kcal.
Szénhidrát: 14.62 g, ebből glukonon: 6.52 g.
Hozzávalók:
• Egy kerek, 22.5 dkg-os piskótatorta (fél adag),
• 5 tojás,
• 2 dl tej,
• 4 dkg liszt,
• 6 dkg glukonon,
• 35 dkg narancs,
• 4 dl tejszín,
• 5 dkg zselatin.
A tojássárgájákat a liszttel és egy kevés tejjel simára keverjük. A többi tejet a glukononnal felforraljuk, és állandóan kevergetve azon forrón a tojássárgájákhoz öntjük, újra felforraljuk. Kihűtjük, majd belereszelünk 20 dkg narancs héját, belecsavarjuk a levét. A habbá vert tejszínt óvatosan hozzákeverjük, végül az olvasztott zselatint vékony sugárban beleszűrjük.
A tortalapot a formába fektetjük, a narancskrémet rásimítjuk, és egy-két órára hűtőszekrénybe rakjuk. Végül a tortakarimát lehúzva róla, a tortát felszeleteljük. Minden szeletet a maradék narancs vékonyra vágott gerezdjeivel díszítjük.
Tejszínes epres rétes.
10 szelet.
1 szelet súlya: 8 dkg.
Energiatartalma: 788 kJ/188 kcal.
Szénhidrát: 8.42 g, ebből glukonon: 7.74 g.
Hozzávalók:
• 6 réteslap,
• 5 dkg Ráma margarin,
• 4 dl tejszín,
• 15 dkg eper,
• 5 dkg glukonon,
• 5 dkg zselatin.
Négy réteslapot olvasztott margarinnal megkenünk, és egymásra fektetve egy őzgerincformát kibélelünk vele. Két réteslapot hasonlóan megkenünk margarinnal, és a forma tetejének megfelelő nagyságúra összehajtjuk, egy kis tepsibe tesszük. Az így elkészített réteslapokat forró sütőben (200-220 fok) aranysárgára sütjük. Az epret áttörjük vagy turmixoljuk, és a glukononnal simára keverjük. Óvatosan hozzáadjuk a habbá vert tejszínt, végül a felolvasztott, langyosra hűtött zselatint. Ha a formában hagyott réteslap kihűlt, az epres tejszínkrémmel megtöltjük, a sima réteslapot a tetejére borítjuk. A formában jól lehűtjük, majd tálra borítjuk, és recés szélű késsel felszeleteljük.
|
|
E-mail: ugyfelszolgalat@network.hu
Kommentáld!