Sütemény: Sütemény cukrosoknak 26. (kép)

Szeretettel köszöntelek a Sütiimádók klubja közösségi oldalán!

Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.

Ezt találod a közösségünkben:

  • Tagok - 3726 fő
  • Képek - 1473 db
  • Videók - 84 db
  • Blogbejegyzések - 123 db
  • Fórumtémák - 8 db
  • Linkek - 18 db

Üdvözlettel,

Sütiimádók klubja vezetője

Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:

Szeretettel köszöntelek a Sütiimádók klubja közösségi oldalán!

Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.

Ezt találod a közösségünkben:

  • Tagok - 3726 fő
  • Képek - 1473 db
  • Videók - 84 db
  • Blogbejegyzések - 123 db
  • Fórumtémák - 8 db
  • Linkek - 18 db

Üdvözlettel,

Sütiimádók klubja vezetője

Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:

Szeretettel köszöntelek a Sütiimádók klubja közösségi oldalán!

Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.

Ezt találod a közösségünkben:

  • Tagok - 3726 fő
  • Képek - 1473 db
  • Videók - 84 db
  • Blogbejegyzések - 123 db
  • Fórumtémák - 8 db
  • Linkek - 18 db

Üdvözlettel,

Sütiimádók klubja vezetője

Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:

Szeretettel köszöntelek a Sütiimádók klubja közösségi oldalán!

Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.

Ezt találod a közösségünkben:

  • Tagok - 3726 fő
  • Képek - 1473 db
  • Videók - 84 db
  • Blogbejegyzések - 123 db
  • Fórumtémák - 8 db
  • Linkek - 18 db

Üdvözlettel,

Sütiimádók klubja vezetője

Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:

Kis türelmet...

Bejelentkezés

 

Add meg az e-mail címed, amellyel regisztráltál. Erre a címre megírjuk, hogy hogyan tudsz új jelszót megadni. Ha nem tudod, hogy melyik címedről regisztráltál, írj nekünk: ugyfelszolgalat@network.hu

 

A jelszavadat elküldtük a megadott email címre.


Kérjük, add meg, hány másodpercenként változzanak a képek

Sütemény cukrosoknak 26.

Balog Gábor: Sütemény cukrosoknak.

26. folytatás.

Rokokótorta.

16 szelet.
1 szelet súlya: 7.2 dkg.
Energiatartalma: 1423 kJ/340 kcal.
Szénhidrát: 26.96 g, ebből glukonon: 16.66 g.

Hozzávalók:
• Egy kerek, 45 dkg-os csokoládés piskóta,
• 2 dl tejszín,
• 15 dkg glukonon,
• 7 dkg diabetikus csokoládé,
• 5 dkg kakaó,
• 30 dkg Ráma margarin.

A tejszínt a glukononnal felfőzzük, és a szitált kakaót meg 5 dkg csokoládét beleadva, egyet hagyjuk forrni. Jól összekeverjük, kihűtjük, majd a margarinnal habosra keverjük. A tortakarikát 3 egyenlő lapba vágjuk, és a krém kétharmad részével megtöltjük. A maradék krémmel a torta oldalát és tetejét vékonyan bevonjuk, egy-két órára jégbe hűtjük.

Tejszínes sütemények, krémesek, krémek, pudingok.

Tejszínes narancstorta.

16 szelet.
1 szelet súlya: 8.2 dkg.
Energiatartalma: 735 kJ/176 kcal.
Szénhidrát: 14.62 g, ebből glukonon: 6.52 g.

Hozzávalók:
• Egy kerek, 22.5 dkg-os piskótatorta (fél adag),
• 5 tojás,
• 2 dl tej,
• 4 dkg liszt,
• 6 dkg glukonon,
• 35 dkg narancs,
• 4 dl tejszín,
• 5 dkg zselatin.

A tojássárgájákat a liszttel és egy kevés tejjel simára keverjük. A többi tejet a glukononnal felforraljuk, és állandóan kevergetve azon forrón a tojássárgájákhoz öntjük, újra felforraljuk. Kihűtjük, majd belereszelünk 20 dkg narancs héját, belecsavarjuk a levét. A habbá vert tejszínt óvatosan hozzákeverjük, végül az olvasztott zselatint vékony sugárban beleszűrjük.
A tortalapot a formába fektetjük, a narancskrémet rásimítjuk, és egy-két órára hűtőszekrénybe rakjuk. Végül a tortakarimát lehúzva róla, a tortát felszeleteljük. Minden szeletet a maradék narancs vékonyra vágott gerezdjeivel díszítjük.

Tejszínes epres rétes.

10 szelet.
1 szelet súlya: 8 dkg.
Energiatartalma: 788 kJ/188 kcal.
Szénhidrát: 8.42 g, ebből glukonon: 7.74 g.

Hozzávalók:
• 6 réteslap,
• 5 dkg Ráma margarin,
• 4 dl tejszín,
• 15 dkg eper,
• 5 dkg glukonon,
• 5 dkg zselatin.

Négy réteslapot olvasztott margarinnal megkenünk, és egymásra fektetve egy őzgerincformát kibélelünk vele. Két réteslapot hasonlóan megkenünk margarinnal, és a forma tetejének megfelelő nagyságúra összehajtjuk, egy kis tepsibe tesszük. Az így elkészített réteslapokat forró sütőben (200-220 fok) aranysárgára sütjük. Az epret áttörjük vagy turmixoljuk, és a glukononnal simára keverjük. Óvatosan hozzáadjuk a habbá vert tejszínt, végül a felolvasztott, langyosra hűtött zselatint. Ha a formában hagyott réteslap kihűlt, az epres tejszínkrémmel megtöltjük, a sima réteslapot a tetejére borítjuk. A formában jól lehűtjük, majd tálra borítjuk, és recés szélű késsel felszeleteljük.

Látta 557 ember.

Értékeld!

 

Kommentáld!

Ez egy válasz üzenetére.

mégsem

Hozzászólások

Ez történt a közösségben:

Szólj hozzá te is!

Impresszum
Network.hu Kft.

E-mail: ugyfelszolgalat@network.hu