Szeretettel köszöntelek a Sütiimádók klubja közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Sütiimádók klubja vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a Sütiimádók klubja közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Sütiimádók klubja vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a Sütiimádók klubja közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Sütiimádók klubja vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a Sütiimádók klubja közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Sütiimádók klubja vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Kis türelmet...
Bejelentkezés
Kérjük, add meg, hány másodpercenként változzanak a képek
Balogh Gábor: Sütemény cukrosoknak.
24. folytatás.
Ribiszketorta.
16 szelet.
1 szelet súlya: 8.2 dkg.
Energiatartalma: 709 kJ/170 kcal.
Szénhidrát: 19.21 g, ebből glukonon: 7.17 g.
Hozzávalók:
• 33 dkg linzertészta,
• 60 dkg krémeskrém,
• 30 dkg ribiszke,
• 20 dkg gyümölcszselé.
A linzertésztát kinyújtjuk, és egy tortaformát kibélelünk vele. Villával megszurkáljuk, és közepesen meleg sütőben megsütjük. Fele mennyiségű krémeskrémet főzünk, és melegen a megsütött linzerlapra simítjuk. Friss vagy befőtt ribiszkével a tetejét szépen kirakjuk, gyümölcszselével bevonjuk. Egy-két órai hűtés után a tortakarimát lehúzzuk róla, úgy szeleteljük fel a tortát.
Kakaós málnatekercs.
16 szelet.
1 szelet súlya: 5.3 dkg.
Energiatartalma: 970 kJ/232 kcal.
Szénhidrát: 13.26 g, ebből glukonon: 5.93 g.
Hozzávalók:
• 45 dkg csokoládés piskótalap,
• 25 dkg vaj,
• 10 dkg glukonon,
• 12 dkg friss vagy mirelit málna,
• 2 dkg kakaó.
A málnában a glukonont feloldjuk. A vajat habosra keverjük, majd apránként, állandóan kevergetve a málnát hozzáadjuk. A frissen sütött csokoládés piskótalapot zsírpapírra vagy konyharuhára borítjuk, a papírt lehúzzuk róla, és a tésztát még melegen felcsavarjuk, mintha piskótatekercset készítenénk. Amikor kihűlt, a tésztát széthajtjuk, a krém kétharmad részével megkenjük, és ismét összetekerjük. Papírba vagy konyharuhába csomagoljuk, és a hűtőszekrényben jól behűtjük. Végül a maradék krémmel a tetejét és az oldalát is bevonjuk, és kakaóval meghintjük.
Narancstorta.
16 szelet.
1 szelet súlya: 8 dkg.
Energiatartalma: 1169 kJ/279 kcal.
Szénhidrát: 25.72 g, ebből glukonon: 17.18 g.
Hozzávalók:
• Egy 45 dkg-os piskótalap,
• 5 tojássárgája,
• 15 dkg glukonon,
• 25 dkg Ráma margarin,
• 40 dkg narancs, 20 dkg gyümölcszselé.
A narancsok sárga héját lereszeljük, a fehér bundájukat lefejtjük és kidobjuk. Annyi narancsot teszünk félre, amivel majd - karikára vágva - a torta tetejét sűrűn kirakhatjuk, a többi narancs levét kinyomjuk. A margarint a glukononnal habosra keverjük, a tojássárgákat egyenként hozzáadjuk, végül a narancsok levével és reszelt héjával ízesítjük. A tortát 3 részre vágjuk, a lapokat a krémmel megkenjük, egymásra fektetjük, és a torta oldalát is bevonjuk vele. A díszítésre félretett narancsszeletekkel a tetejét kidíszítjük, végül a gyümölcszselével bevonjuk. Jól lehűtjük, utána meleg vízbe mártott és letörölt késsel szeleteljük.
|
|
E-mail: ugyfelszolgalat@network.hu
Kommentáld!