Szeretettel köszöntelek a Sütiimádók klubja közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Sütiimádók klubja vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a Sütiimádók klubja közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Sütiimádók klubja vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a Sütiimádók klubja közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Sütiimádók klubja vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a Sütiimádók klubja közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Sütiimádók klubja vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Kis türelmet...
Bejelentkezés
Kérjük, add meg, hány másodpercenként változzanak a képek
Balog Gábor: Sütemény cukrosoknak.
19. folytatás.
Diótorta.
16 szelet.
1 szelet súlya: 6.5 dkg.
Energiatartalma: 1077 kJ/257 kcal.
Szénhidrát: 18.38 g, ebből glukonon: 10.66 g.
Hozzávalók:
• 1 kerek 45 dkg-os diós piskóta,
• 1 dl tejszín,
• 8 dkg glukonon,
• 5 tojássárgája,
• 18 dkg dió,
• 1 citrom reszelt héja,
• 2 kiskanál vanília-kivonat,
• 25 dkg Ráma margarin,
• 3 cl rum.
Simára keverjük a tojássárgájákat a glukononnal, és hozzáadjuk a tejszínt és az ízesítőket. Vízgőzön, állandóan keverve majdnem forrpontig melegítjük. A gőzről levesszük, majd 10 dkg darált diót adunk hozzá. Amikor kihűlt, a margarint habosra keverjük, a rummal, esetleg egy-két csepp rumesszenciával ízesítjük. A tortakarikát 3 lapba vágjuk, a krém kétharmadával a tortalapokat megkenjük, a többi krémmel a torta oldalát és tetejét vékonyan bevonjuk. A torta tetejére 16 egyenlő részt jelölünk, és a maradék durvára tört dióval, vagy fél diószemekkel díszítjük. Néhány órára a hűtőszekrénybe tesszük, csak utána szeleteljük fel.
Epertorta.
16 szelet
Egy szelet súlya: 7.7 dkg
Energiatartalom: 1006 kJ / 241 kcal
Szénhidrát: 21.43 g, ebből glukonon: 13.63 g.
Hozzávalók:
• egy kerek 45 dkg-os piskótatészta,
• 10 dkg glukonon,
• 25 dkg Ráma margarin,
• 30 dkg eper,
• 1/2 dl citromlé,
• 15 dkg gyümölcszselé.
A glukonont a margarinnal habosra keverjük, és hozzáadunk 10 dkg áttört epret. Ezzel tovább keverjük, a citromlével ízesítjük. Ha a krém nem lenne sima, grízesedne, akkor vízgőzön kissé megmelegítjük, és utána átkeverjük.
A tortakarikát 3 lapba vágjuk, és a krémmel megtöltjük, bevonjuk. A maradék eperszemeket kettévágjuk, és lapjukkal a tortára fektetjük, majd az elkészített langyos zselével bevonjuk. Amikor a zselé megkeményedett, a tortát melegvízbe mártott, megtörölt késsel felszeleteljük.
|
|
E-mail: ugyfelszolgalat@network.hu
Kommentáld!