Szeretettel köszöntelek a Sütiimádók klubja közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Sütiimádók klubja vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a Sütiimádók klubja közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Sütiimádók klubja vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a Sütiimádók klubja közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Sütiimádók klubja vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a Sütiimádók klubja közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Sütiimádók klubja vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Kis türelmet...
Bejelentkezés
Kérjük, add meg, hány másodpercenként változzanak a képek
Balog Gábor: Sütemény cukrosoknak.
17. folytatás.
Sült almatorta.
16 szelet.
1 szelet súlya: 5 dkg.
Energiatartalma: 632 kJ/151 kcal.
Szénhidrát: 17.12 g, ebből glukonon 5.30 g.
Hozzávalók:
• 33 dkg linzertészta,
• 60 dkg tisztított alma,
• 2 dkg búzadara,
• 5 dkg dió,
• 1 csipet fahéj,
• 1 citrom reszelt héja,
• 2 dkg glukonon,
• 20 dkg zselé,
• a nyújtáshoz 3 dkg liszt.
A linzertésztát fél centi vastagra nyújtjuk. Egy alacsony, 2-3 centi magas tortaformát a tésztával kibélelünk, villával megszurkáljuk, és közepesen meleg sütőben (170 fok) félig megsütjük. A darált diót, a búzadarát, a glukonont és az ízesítőket összekeverjük, és a tésztára szórjuk. A megtisztított, negyedekre vágott almát körkörösen ráfektetjük, és a tortát közepesen meleg sütőben megsütjük. Amikor kihűlt, az alma tetejét 25-28 fokra hűtött gyümölcszselével bevonjuk, a hűtőben a zselét megdermesztjük, majd felszeleteljük.
Diós bejgli.
2 rúd - 20 szelet.
1 szelet súlya: 5.5 dkg.
Energiatartalma: 1030 kJ/246 kcal.
Szénhidrát: 20.71 g, ebből glukonon: 7.58 g.
Hozzávalók:
• 60 dkg bejglitészta,
• 64 dkg diótöltelék,
• 1 tojás.
A tésztát két egyenlő részre osztjuk, és lisztezés nélkül 3-4 milliméter vastag téglalappá nyújtjuk. A tölteléket úgy kenjük a tésztára, hogy az oldalánál 1 centi üresen maradjon. A téglalap oldalán az egy centis részt a töltelékre hajtjuk, jól lenyomkodjuk, majd a bejglit feltekerjük. A tojással vékonyan megkenjük, és hűvös, szellős helyen teljes száradásig pihentetjük. Ha a tésztára kent tojás teljesen megszáradt, és már repedezettnek látszik, akkor tojással ismét megkenjük, és újra szárítjuk. Amikor a második kenés is teljesen megszáradt, a bejgli tetejét megszurkáljuk, és forró sütőben (180-200 fok) megsütjük. A sütési idő 40-45 perc.
Mákos bejgli.
2 rúd - 20 szelet.
1 szelet súlya: 5.5 dkg.
Energiatartalma: 951 kJ/227 kcal.
Szénhidrát: 22.66 g, ebből glukonon: 7.58 g.
Hozzávalók:
• 60 dkg bejglitészta,
• 64 dkg máktöltelék,
• 1 tojás.
Ugyanúgy készül, mint a diós bejgli.
|
|
E-mail: ugyfelszolgalat@network.hu
Kommentáld!