Sütemény: Sütemény cukrosoknak 18. (kép)

Szeretettel köszöntelek a Sütiimádók klubja közösségi oldalán!

Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.

Ezt találod a közösségünkben:

  • Tagok - 3725 fő
  • Képek - 1473 db
  • Videók - 84 db
  • Blogbejegyzések - 123 db
  • Fórumtémák - 8 db
  • Linkek - 18 db

Üdvözlettel,

Sütiimádók klubja vezetője

Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:

Szeretettel köszöntelek a Sütiimádók klubja közösségi oldalán!

Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.

Ezt találod a közösségünkben:

  • Tagok - 3725 fő
  • Képek - 1473 db
  • Videók - 84 db
  • Blogbejegyzések - 123 db
  • Fórumtémák - 8 db
  • Linkek - 18 db

Üdvözlettel,

Sütiimádók klubja vezetője

Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:

Szeretettel köszöntelek a Sütiimádók klubja közösségi oldalán!

Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.

Ezt találod a közösségünkben:

  • Tagok - 3725 fő
  • Képek - 1473 db
  • Videók - 84 db
  • Blogbejegyzések - 123 db
  • Fórumtémák - 8 db
  • Linkek - 18 db

Üdvözlettel,

Sütiimádók klubja vezetője

Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:

Szeretettel köszöntelek a Sütiimádók klubja közösségi oldalán!

Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.

Ezt találod a közösségünkben:

  • Tagok - 3725 fő
  • Képek - 1473 db
  • Videók - 84 db
  • Blogbejegyzések - 123 db
  • Fórumtémák - 8 db
  • Linkek - 18 db

Üdvözlettel,

Sütiimádók klubja vezetője

Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:

Kis türelmet...

Bejelentkezés

 

Add meg az e-mail címed, amellyel regisztráltál. Erre a címre megírjuk, hogy hogyan tudsz új jelszót megadni. Ha nem tudod, hogy melyik címedről regisztráltál, írj nekünk: ugyfelszolgalat@network.hu

 

A jelszavadat elküldtük a megadott email címre.


Kérjük, add meg, hány másodpercenként változzanak a képek

Sütemény cukrosoknak 18.

Balog Gábor: Sütemény cukrosoknak.
18. folytatás.

Torták.

Citromtorta.

16 szelet
1 szelet súlya: 6.6 dkg
Energiatartalma: 1067 kJ / 255 kcal
Szénhidrát: 20.53 g, ebből glukonon13.63 g.

Hozzávalók:
• 1 kerek, 45 dkg-os piskótatészta,
• 1 dl tejszín,
• 10 dkg glukonon,
• 25 dkg Ráma margarin,
• 2 nagy citrom reszelt héja,
• 1 citrom leve,
• a díszítéshez gyümölcszselé.

A tejszint a glukononnal felfőzzük, kihűtjük, majd a margarinnal habosra keverjük, közben a citrom levét és reszelt héját is hozzáadjuk. A piskótatésztát 3 egyenlő lapba vágjuk, a citromkrémmel megkenjük, és a torta oldalát és tetejét is bevonjuk vele. A tortát jól kifagyasztjuk, utána a tetejét a vékony karikákra vágott másik citrommal kirakjuk. A langyos gyümölcszselével (25-28 fokos) bevonjuk, és újra hagyjuk megdermedni. Meleg vízbe mártott, szárazra törölt éles késsel felszeleteljük.

Csokoládétorta.

16 szelet.
1 szelet súlya: 6.5 dkg.
Energiatartalma: 1380 kJ/330 kcal.
Szénhidrát: 26.39 g, ebből glukonon: 13.32 g.

Hozzávalók:
• 25 dkg Ráma margarin,
• 14 dkg glukonon,
• 5 tojás,
• 4 dkg kakaó,
• 1 nagy citrom reszelt héja,
• 1 kiskanál vanília-kivonat,
• 16 dkg liszt,
• 16 dkg dió,
• 25 dkg diabetikus baracklekvár,
• 5 dkg diabetikus csokoládé,
• 5 g sütőpor,

A margarint 6 dkg glukononnal habosra keverjük, a tojássárgájákat egyenként hozzáadjuk, majd az ízesítőkkel és a szitált kakaóporral jól kikeverjük. A tojásfehérjét kemény habbá verjük, és 8 dkg glukonont apránként hozzáadjuk. A tojásos margarint és a felvert fehérjét óvatosan összekeverjük, majd a lisztet, 8 dkg őrölt diót meg a sütőport is beleszórjuk. Papírral bélelt tortaformába simítjuk, és közepesen meleg sütőben (160-170 fok) lassan sütjük. Amikor kihűlt, deszkára borítjuk, a papírt lehúzzuk róla, és a tésztát 3 lapba vágjuk, mindegyiket forró baracklekvárral megkenjük, a maradék durvára vágott dióval meghintjük. A tetejét, oldalát is bevonjuk a lekvárral, majd reszelt diabetikus csokoládéval díszítjük. Szeletelés előtt lehetőleg 1 napig pihentessük. Hűtést nem igényel.

Látta 835 ember.

Értékeld!

 

Kommentáld!

Ez egy válasz üzenetére.

mégsem

Hozzászólások

Ez történt a közösségben:

Szólj hozzá te is!

Impresszum
Network.hu Kft.

E-mail: ugyfelszolgalat@network.hu