Szeretettel köszöntelek a Sütiimádók klubja közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Sütiimádók klubja vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a Sütiimádók klubja közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Sütiimádók klubja vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a Sütiimádók klubja közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Sütiimádók klubja vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a Sütiimádók klubja közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Sütiimádók klubja vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Kis türelmet...
Bejelentkezés
Kérjük, add meg, hány másodpercenként változzanak a képek
Balog Gábor: Sütemény cukrosoknak.
18. folytatás.
Torták.
Citromtorta.
16 szelet
1 szelet súlya: 6.6 dkg
Energiatartalma: 1067 kJ / 255 kcal
Szénhidrát: 20.53 g, ebből glukonon13.63 g.
Hozzávalók:
• 1 kerek, 45 dkg-os piskótatészta,
• 1 dl tejszín,
• 10 dkg glukonon,
• 25 dkg Ráma margarin,
• 2 nagy citrom reszelt héja,
• 1 citrom leve,
• a díszítéshez gyümölcszselé.
A tejszint a glukononnal felfőzzük, kihűtjük, majd a margarinnal habosra keverjük, közben a citrom levét és reszelt héját is hozzáadjuk. A piskótatésztát 3 egyenlő lapba vágjuk, a citromkrémmel megkenjük, és a torta oldalát és tetejét is bevonjuk vele. A tortát jól kifagyasztjuk, utána a tetejét a vékony karikákra vágott másik citrommal kirakjuk. A langyos gyümölcszselével (25-28 fokos) bevonjuk, és újra hagyjuk megdermedni. Meleg vízbe mártott, szárazra törölt éles késsel felszeleteljük.
Csokoládétorta.
16 szelet.
1 szelet súlya: 6.5 dkg.
Energiatartalma: 1380 kJ/330 kcal.
Szénhidrát: 26.39 g, ebből glukonon: 13.32 g.
Hozzávalók:
• 25 dkg Ráma margarin,
• 14 dkg glukonon,
• 5 tojás,
• 4 dkg kakaó,
• 1 nagy citrom reszelt héja,
• 1 kiskanál vanília-kivonat,
• 16 dkg liszt,
• 16 dkg dió,
• 25 dkg diabetikus baracklekvár,
• 5 dkg diabetikus csokoládé,
• 5 g sütőpor,
A margarint 6 dkg glukononnal habosra keverjük, a tojássárgájákat egyenként hozzáadjuk, majd az ízesítőkkel és a szitált kakaóporral jól kikeverjük. A tojásfehérjét kemény habbá verjük, és 8 dkg glukonont apránként hozzáadjuk. A tojásos margarint és a felvert fehérjét óvatosan összekeverjük, majd a lisztet, 8 dkg őrölt diót meg a sütőport is beleszórjuk. Papírral bélelt tortaformába simítjuk, és közepesen meleg sütőben (160-170 fok) lassan sütjük. Amikor kihűlt, deszkára borítjuk, a papírt lehúzzuk róla, és a tésztát 3 lapba vágjuk, mindegyiket forró baracklekvárral megkenjük, a maradék durvára vágott dióval meghintjük. A tetejét, oldalát is bevonjuk a lekvárral, majd reszelt diabetikus csokoládéval díszítjük. Szeletelés előtt lehetőleg 1 napig pihentessük. Hűtést nem igényel.
|
|
E-mail: ugyfelszolgalat@network.hu
Kommentáld!