Szeretettel köszöntelek a Sütiimádók klubja közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Sütiimádók klubja vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a Sütiimádók klubja közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Sütiimádók klubja vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a Sütiimádók klubja közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Sütiimádók klubja vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a Sütiimádók klubja közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Sütiimádók klubja vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Kis türelmet...
Bejelentkezés
Kérjük, add meg, hány másodpercenként változzanak a képek
Balog Gábor: Sütemény cukrosoknak.
20. folytatás.
Kávétorta.
16 szelet.
1 szelet súlya: 5.5 dkg.
Energiatartalma: 1077 kJ/257 kcal.
Szénhidrát: 18.38 g, ebből glukonon: 11.85 g.
Hozzávalók:
• 1 kerek (45 dkg-os) piskótatészta,
• 1 dl tejszín,
• 10 dkg glukonon,
• 3 tojássárgája,
• 25 dkg Ráma margarin,
• 1 dkg neszkávé.
A tejszínt a glukononnal meg a tojássárgájákkal vízgőzön, állandóan kevergetve felforraljuk, majd a neszkávét hozzáadjuk, és jól kikeverjük. Ha kihűlt, a margarinnal együtt habosra keverjük. A tortakarikát 3 lapba vágjuk, és a tortalapokat, az oldalát meg a tetejét a krémmel megkenjük. Alaposan behűtjük, és utána felszeleteljük.
Lúdláb-torta.
16 szelet.
1 szelet súlya: 5.6 g.
Energiatartalma: 1076 kJ/257 kcal.
Szénhidrát: 26.99 g, ebből glukonon: 14.72 g.
Hozzávalók:
• Egy 22.5 dkg-os csokoládés piskóta,
• 1 dl tejszín,
• 10 dkg glukonon,
• 6 dkg kakaó,
• 15 dkg Ráma margarin,
• 15 dkg rumos meggy,
• 20 dkg diabetikus csokoládé.
A tejszínt a glukononnal és a kakaóval összekeverjük, majd tűzre téve felforraljuk. A tűzről levéve, a margarint belerakjuk, és ha kihűlt, habosra keverjük. Az ujjnyi magas csokoládés tortakarika tetejét a krémmel vékonyan megkenjük. Kimagozott, félbevágott rumos meggyel kirakjuk, kivéve a közepét, hogy jobban tudjuk szeletelni. A maradék krémet a torta tetejére kenjük, jól kifagyasztjuk, majd a felolvasztott diabetikus csokoládéval a tetejét és oldalát bevonjuk. A csokoládé dermedése után szeleteljük.
Mogyorótorta.
16 szelet.
1 szelet súlya: 6.6 dkg.
Energiatartalma: 1504 kJ/359 kcal.
Szénhidrát: 20.86 g, ebből glukonon: 13.60 g.
Hozzávalók:
• Egy 45 dkg-os mogyorós piskóta,
• 5 tojássárgája,
• 10 dkg glukonon,
• 18 dkg pörkölt, darált mogyoró,
• 25 dkg Ráma margarin,
• 1 kiskanál vanília-kivonat,
• 5 dkg diabetikus csokoládé.
A tojássárgáját a glukononnal vízgőzön felmelegítjük, de nem forraljuk fel. Utána a tűzről levesszük, és addig verjük, amíg ki nem hűlt. A margarint habosra keverjük, 10 dkg finomra darált pörkölt mogyorót hozzáadunk, és jól összekeverjük, a vaníliával ízesítjük. Végül a habos tojássárgájával jól összekeverjük, és a három lapba vágott tortakarikát a krémmel megkenjük, bevonjuk. A torta tetejét a maradék durvára darált mogyoróval díszítjük. Alaposan behűtve szeleteljük.
|
|
E-mail: ugyfelszolgalat@network.hu
Kommentáld!