Szeretettel köszöntelek a Sütiimádók klubja közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Sütiimádók klubja vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a Sütiimádók klubja közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Sütiimádók klubja vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a Sütiimádók klubja közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Sütiimádók klubja vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a Sütiimádók klubja közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Sütiimádók klubja vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Kis türelmet...
Bejelentkezés
Kérjük, add meg, hány másodpercenként változzanak a képek
Balog Gábor: Sütemény cukrosoknak.
22. folytatás.
Vaníliakocka.
20 szelet.
1 szelet súlya: 5.6 dkg.
Energiatartalma: 1030 kJ/246 kcal.
Szénhidrát: 15.68 g, ebből glukonon: 10.43 g.
Hozzávalók:
• Egy 45 dkg-os piskótatészta-lap,
• 8 tojássárgája,
• 12 dkg glukonon,
• 1 dl tejszín,
• 30 dkg Ráma margarin,
• 2 kiskanál vanília-kivonat.
A kész piskótalapot két lapba vágjuk. A tejszínt a glukononnal meg a tojássárgájával összekeverjük, vízgőzön állandóan kevergetve felforraljuk, majd kihűtjük. A margarint habosra keverjük, majd a kihűlt tejszínes tojást állandóan keverve, vékony sugárban hozzáöntjük. A habosra kevert krém felével az egyik tortalapot megkenjük, a másik tortalapot ráfektetjük, és a maradék krémmel a piskóta oldalát meg a tetejét is bevonjuk. Jól behűtjük, majd négyzetekre vágjuk.
Túrótorta.
16 szelet.
1 szelet súlya: 8.5 dkg.
Energiatartalma: 1180 kJ/282 kcal.
Szénhidrát: 22.82 g, ebből glukonon: 8.23 g.
Hozzávalók:
• 33 dkg linzertészta,
• 50 dkg túró,
• 13 dkg liszt,
• 15 dkg vaj,
• 8 dkg glukonon,
• 5 tojás,
• 1 nagy citrom reszelt héja,
• 8 dkg diabetikus baracklekvár,
• 15 dkg diabetikus almabefőtt,
• 2 kiskanál vanília-kivonat.
A linzertésztát 3 dkg liszttel megszórt gyúródeszkán kerek lappá nyújtjuk, tortaformába fektetjük, és villával megszurkáljuk. A sütőben szép világosra sütjük, majd baracklekvárral megkenjük, felszeletelt almabefőttel vagy friss, hámozott almával szépen kirakjuk. Az áttört túrót az olvasztott vajjal, 3 dkg glukononnal meg a tojások sárgájával habosra keverjük, és az ízesítőket hozzáadjuk. A tojások fehérjét a maradék glukononnal habbá verjük, és a kikevert túróhoz adjuk, végül 10 dkg lisztet is beleszórunk. A habos túrót a megsült linzerlapra simítjuk, és a sütőbe visszatolva, mérsékelt tűzzel (160-170 fok) 40-50 percig sütjük. Amikor kihűlt, felszeleteljük.
|
|
E-mail: ugyfelszolgalat@network.hu
Kommentáld!