Sütemény: Sütemény cukrosoknak 22. (kép)

Szeretettel köszöntelek a Sütiimádók klubja közösségi oldalán!

Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.

Ezt találod a közösségünkben:

  • Tagok - 3725 fő
  • Képek - 1473 db
  • Videók - 84 db
  • Blogbejegyzések - 123 db
  • Fórumtémák - 8 db
  • Linkek - 18 db

Üdvözlettel,

Sütiimádók klubja vezetője

Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:

Szeretettel köszöntelek a Sütiimádók klubja közösségi oldalán!

Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.

Ezt találod a közösségünkben:

  • Tagok - 3725 fő
  • Képek - 1473 db
  • Videók - 84 db
  • Blogbejegyzések - 123 db
  • Fórumtémák - 8 db
  • Linkek - 18 db

Üdvözlettel,

Sütiimádók klubja vezetője

Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:

Szeretettel köszöntelek a Sütiimádók klubja közösségi oldalán!

Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.

Ezt találod a közösségünkben:

  • Tagok - 3725 fő
  • Képek - 1473 db
  • Videók - 84 db
  • Blogbejegyzések - 123 db
  • Fórumtémák - 8 db
  • Linkek - 18 db

Üdvözlettel,

Sütiimádók klubja vezetője

Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:

Szeretettel köszöntelek a Sütiimádók klubja közösségi oldalán!

Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.

Ezt találod a közösségünkben:

  • Tagok - 3725 fő
  • Képek - 1473 db
  • Videók - 84 db
  • Blogbejegyzések - 123 db
  • Fórumtémák - 8 db
  • Linkek - 18 db

Üdvözlettel,

Sütiimádók klubja vezetője

Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:

Kis türelmet...

Bejelentkezés

 

Add meg az e-mail címed, amellyel regisztráltál. Erre a címre megírjuk, hogy hogyan tudsz új jelszót megadni. Ha nem tudod, hogy melyik címedről regisztráltál, írj nekünk: ugyfelszolgalat@network.hu

 

A jelszavadat elküldtük a megadott email címre.


Kérjük, add meg, hány másodpercenként változzanak a képek

Sütemény cukrosoknak 22.

Balog Gábor: Sütemény cukrosoknak.

22. folytatás.

Vaníliakocka.

20 szelet.
1 szelet súlya: 5.6 dkg.
Energiatartalma: 1030 kJ/246 kcal.
Szénhidrát: 15.68 g, ebből glukonon: 10.43 g.

Hozzávalók:
• Egy 45 dkg-os piskótatészta-lap,
• 8 tojássárgája,
• 12 dkg glukonon,
• 1 dl tejszín,
• 30 dkg Ráma margarin,
• 2 kiskanál vanília-kivonat.

A kész piskótalapot két lapba vágjuk. A tejszínt a glukononnal meg a tojássárgájával összekeverjük, vízgőzön állandóan kevergetve felforraljuk, majd kihűtjük. A margarint habosra keverjük, majd a kihűlt tejszínes tojást állandóan keverve, vékony sugárban hozzáöntjük. A habosra kevert krém felével az egyik tortalapot megkenjük, a másik tortalapot ráfektetjük, és a maradék krémmel a piskóta oldalát meg a tetejét is bevonjuk. Jól behűtjük, majd négyzetekre vágjuk.

Túrótorta.

16 szelet.
1 szelet súlya: 8.5 dkg.
Energiatartalma: 1180 kJ/282 kcal.
Szénhidrát: 22.82 g, ebből glukonon: 8.23 g.

Hozzávalók:
• 33 dkg linzertészta,
• 50 dkg túró,
• 13 dkg liszt,
• 15 dkg vaj,
• 8 dkg glukonon,
• 5 tojás,
• 1 nagy citrom reszelt héja,
• 8 dkg diabetikus baracklekvár,
• 15 dkg diabetikus almabefőtt,
• 2 kiskanál vanília-kivonat.

A linzertésztát 3 dkg liszttel megszórt gyúródeszkán kerek lappá nyújtjuk, tortaformába fektetjük, és villával megszurkáljuk. A sütőben szép világosra sütjük, majd baracklekvárral megkenjük, felszeletelt almabefőttel vagy friss, hámozott almával szépen kirakjuk. Az áttört túrót az olvasztott vajjal, 3 dkg glukononnal meg a tojások sárgájával habosra keverjük, és az ízesítőket hozzáadjuk. A tojások fehérjét a maradék glukononnal habbá verjük, és a kikevert túróhoz adjuk, végül 10 dkg lisztet is beleszórunk. A habos túrót a megsült linzerlapra simítjuk, és a sütőbe visszatolva, mérsékelt tűzzel (160-170 fok) 40-50 percig sütjük. Amikor kihűlt, felszeleteljük.

Látta 1383 ember.

Értékeld!

 

Kommentáld!

Ez egy válasz üzenetére.

mégsem

Hozzászólások

........ ....... üzente 14 éve

Szép estét Mindenkinek! Én egy nagyon régi cukorbeteg vagyok 29-éve.Én is nagyon szeretném a sütiket,de ezeknek ami az oldalon van rengeteg a szénhidrát tartalmuk.Arról nem is beszélve,hogy a glukononnak elég nagy hashajtó hatása van.Esetleg valamilyen folyékony édesítős receptet,ha tudna Balog Gábor,azt szivesen megpróbálnám,de ezeket egy inzulinos cukrosnak,nem ajánlom!!

Válasz

[Törölt felhasználó] üzente 14 éve

Annak a sütinek ami a tányéron van meg a hasonló képek azok kapcsolatban vannak a Hirek-ben levő "Zila Kávéház Világszenzáció" cimű cikkel. Olvasd el a cikket, és a forrás oldalon is megnézheted a képeket.

Válasz

[Törölt felhasználó] üzente 14 éve

A SÜTI JÓL NÉZ KI BIZTOS NAGYON FINOM LEHET!

Válasz

Ez történt a közösségben:

Szólj hozzá te is!

Impresszum
Network.hu Kft.

E-mail: ugyfelszolgalat@network.hu