Sütemény: Sütemény cukrosoknak 21. (kép)

Szeretettel köszöntelek a Sütiimádók klubja közösségi oldalán!

Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.

Ezt találod a közösségünkben:

  • Tagok - 3715 fő
  • Képek - 1473 db
  • Videók - 84 db
  • Blogbejegyzések - 123 db
  • Fórumtémák - 8 db
  • Linkek - 18 db

Üdvözlettel,

Sütiimádók klubja vezetője

Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:

Szeretettel köszöntelek a Sütiimádók klubja közösségi oldalán!

Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.

Ezt találod a közösségünkben:

  • Tagok - 3715 fő
  • Képek - 1473 db
  • Videók - 84 db
  • Blogbejegyzések - 123 db
  • Fórumtémák - 8 db
  • Linkek - 18 db

Üdvözlettel,

Sütiimádók klubja vezetője

Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:

Szeretettel köszöntelek a Sütiimádók klubja közösségi oldalán!

Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.

Ezt találod a közösségünkben:

  • Tagok - 3715 fő
  • Képek - 1473 db
  • Videók - 84 db
  • Blogbejegyzések - 123 db
  • Fórumtémák - 8 db
  • Linkek - 18 db

Üdvözlettel,

Sütiimádók klubja vezetője

Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:

Szeretettel köszöntelek a Sütiimádók klubja közösségi oldalán!

Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.

Ezt találod a közösségünkben:

  • Tagok - 3715 fő
  • Képek - 1473 db
  • Videók - 84 db
  • Blogbejegyzések - 123 db
  • Fórumtémák - 8 db
  • Linkek - 18 db

Üdvözlettel,

Sütiimádók klubja vezetője

Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:

Kis türelmet...

Bejelentkezés

 

Add meg az e-mail címed, amellyel regisztráltál. Erre a címre megírjuk, hogy hogyan tudsz új jelszót megadni. Ha nem tudod, hogy melyik címedről regisztráltál, írj nekünk: ugyfelszolgalat@network.hu

 

A jelszavadat elküldtük a megadott email címre.


Kérjük, add meg, hány másodpercenként változzanak a képek

Sütemény cukrosoknak 21.

Balog Gábor: Sütemény cukrosoknak.

21. folytatás.

Mandulatorta

16 szelet.
1 szelet súlya: 5.5 dkg.
Energiatartalma: 1175 kJ/281 kcal.
Szénhidrát: 16.33 g, ebből glukonon: 8.11 g.

Hozzávalók:
• 15 dkg liszt,
• 25 dkg Ráma margarin,
• 10 dkg glukonon,
• 4 tojás,
• 20 dkg mandula,
• 8 dkg diabetikus narancshéj,
• 8 dkg diabetikus baracklekvár,
• 5 g sütőpor.

A mandulát forró vízbe dobjuk, 2-3 percig forraljuk, majd leszűrjük és hideg vízet öntünk rá. Pár perc múlva a külső, barna héját lehúzzuk, és a mandulabél negyedét vékony szeletekre vágva, aranysárgára pirítjuk, a többit finomra daráljuk. A margarint a glukononnal habosra keverjük, egyenként hozzáadva az egész tojásokat. Ezután a darált mandula, majd a vékony szeletekre vágott narancshéj kerül bele, és ismét jól kikeverjük. Utoljára adjuk hozzá a sütőporral kevert lisztet. Papírral bélelt tortaformába töltjük, közepesen meleg sütőben (160-170 fok) lassan, 40-50 percig sütjük. Miután kihűlt, a formából kivesszük, a papírt lehúzzuk róla, és a torta tetejét forró baracklekvárral megkenjük, felszeletelt mandulával díszítjük. Csak másnap szeleteljük fel. Hűtést nem igényel.

Puncstorta.

20 szelet.
1 szelet súlya: 8 dkg.
Energiatartalma: 871 kJ/208 kcal.
Szénhidrát: 35.82 g, ebből glukonon: 24.5 g.

Hozzávalók:
• 2 kerek (90 dkg) piskótatorta,
• 25 dkg glukonon,
• 8 dkg diabetikus narancshéj,
• 1 dl rum,
• pár csepp rumaroma,
• 2 dkg reszelt citromhéj,
• 20 dkg diabetikus baracklekvár,
• 1 tojásfehérje.

20 dkg glukonont 2 deci vízzel, és a darált narancs- meg a reszelt citromhéjjal 3-4 percig forralunk, majd kihűtjük. Két részre osztjuk, az egyiket puncsszínűre festjük, rummal ízesítjük. Az egyik tortakarikát két lapba vágjuk, vágott felüket 10 dkg baracklekvárral megkenjük. A másik tortakarikát 2-3 centis kockákra vágjuk, a felét a rumos cukorszörppel meglocsoljuk, ami kissé rózsaszínűre festi (ha van diabetikus piros szörpünk, azzal is erősíthetjük a színét). A másik felét a színezetlen szörppel locsoljuk. Az egyik lapot lekváros felével felfelé egy tortaformába fektetjük, a megáztatott piskótákat szín szerint váltakozva ráhalmozzuk, és a rummal elkevert eszenciával meglocsoljuk. Lekváros felével lefelé a második tortakarikát ráfektetjük, zsírpapírral letakarjuk, és egy napig kissé lenyomatva pihentetjük. Ezután a tetejét és oldalát forró baracklekvárral megkenjük, és száradni hagyjuk. A tojásfehérjét 5 dkg glukononnal jól kikeverjük, hogy nehezen folyó, fényes anyagot kapjunk, amit szörppel szintén színesíthetünk, de nélküle is jó. Ha a tortára kent baracklekvár megszáradt, a torta oldalát és tetejét ezzel a mázzal vékonyan bevonjuk, És amikor félig megszikkadt, rávonalazzuk a szeletek helyét, mert később törik. Teljes száradás után szeleteljük fel.

Látta 1959 ember.

Értékeld!

 

Kommentáld!

Ez egy válasz üzenetére.

mégsem

Hozzászólások

[Törölt felhasználó] üzente 8 éve

Kedves Szabó Éva!!
Vettem a fáradtságot és végig olvastam a cukorbetegeknek íródott részt, amit csak ajánlani tudok Önnek is!!Tessék szíves lenni az elejére menni, és ott felhívja egy doktornő a figyelmet arra amire Ön apellált. Az állítani hogy egy szelet sütemény egy ebéddel felér az tulzás. Szénhidrátból a 13 éves unokámnak 50 gramm kell,reggel, délben, este, és még ott a tízórai, és uzsonna amit meg kell ennie.Ezt nem csak az egészségügyben dolgozók érthetik,és nagyon érintve vagyok, tudom mit beszélek.

Válasz

........ ....... üzente 8 éve

Szép estét! Ez a puncstorta is nagyon finom lehet,de 1 szeletet ha megeszik vakaki az majnem egy ebédnek felel meg szénhidrátilag,a 25-dkg glukonontól még ha elosztva is retúrt válthat a wc-re.

Válasz

Ez történt a közösségben:

Szólj hozzá te is!

Impresszum
Network.hu Kft.

E-mail: ugyfelszolgalat@network.hu