Szeretettel köszöntelek a Sütiimádók klubja közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Sütiimádók klubja vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a Sütiimádók klubja közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Sütiimádók klubja vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a Sütiimádók klubja közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Sütiimádók klubja vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a Sütiimádók klubja közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Sütiimádók klubja vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Kis türelmet...
Bejelentkezés
Kérjük, add meg, hány másodpercenként változzanak a képek
Balog Gábor: Sütemény cukrosoknak.
23. folytatás.
Sacher torta.
16 szelet.
1 szelet súlya: 6 dkg.
Energiatartalma: 831 kJ/199 kcal.
Szénhidrát: 22.80 g, ebből glukonon: 11.98 g.
Hozzávalók:
• 5 tojás,
• 5 tojássárgája,
• 8 dkg glukonon,
• 10 dkg liszt,
• 5 dkg kakaó,
• 5 dkg darált mandula,
• 5 dkg olvasztott vaj,
• 40 dkg diabetikus baracklekvár,
• 5 dkg diabetikus csokoládéreszelék,
• 1 nagy citrom reszelt héja,
• 1 kiskanál vanília-kivonat,
• 5 g sütőpor.
Az egész tojásokat, a sárgájákat, a glukonont meg az ízesítőanyagokat összekeverjük, és vízgőzön, állandóan kevergetve felmelegítjük, de nem forraljuk fel. A tűzről levéve, amíg ki nem hűlt, verjük. A lisztet, a kakaót, a mandulát, a sütőport összekeverjük., és óvatosan a habos tojáshoz adjuk, majd az olvasztott, de nem forró vajat vékony sugárban beleöntjük. A tortamasszát papírral bélelt tortaformába öntjük, és közepesen meleg (160-170 fok) sütőben, 50-60 perc alatt, tűpróbáig sütjük. A megsült tésztát deszkára borítjuk, a papírt lehúzzuk róla, és miután kihűlt, három lapba vágjuk. Forró baracklekvárral a lapokat, sőt a torta oldalát, tetejét is vékonyan bevonjuk. Reszelt csokoládéval meghintjük, egy napig pihentetjük, csak utána szeleteljük fel. Sokáig eláll, nem kell hűtőszekrényben tartani.
Meggyes csokoládékocka.
16 szelet.
1 szelet súlya: 6 dkg.
Energiatartalma: 746 kJ/178 kcal.
Szénhidrát: 21.08 g, ebből glukonon: 9.68 g.
Hozzávalók:
• 8 tojás,
• 15 dkg glukonon,
• 15 dkg liszt,
• 6 dkg kakaó,
• 6 dkg olaj,
• 30 dkg kimagozott meggy,
• 3 dkg diabetikus csokoládéreszelék,
• 1 nagy citrom reszelt héja,
• 1 csipetnyi sütőpor.
A tojások sárgáját 5 dkg glukononnal kikeverjük, a fehérjét 10 dkg glukononnal habbá verjük, majd a kettőt összekeverjük. A lisztet a kakaóval, citromhéjjal, sütőporral összekeverve óvatosan a habos tojáshoz adjuk, végül az olajat vékony sugárban hozzáöntjük. A csokoládés masszát papírral bélelt tepsibe töltjük, a magozott meggyet a tetejére szórjuk, a tésztát a tetején elsimítjuk. Lassan, közepesen meleg sütőben (170 fok) 40-50 percig sütjük. Amikor kihűlt, a papírt lehúzzuk róla, a tésztát kockákra vágjuk, tetejüket diabetikus csokoládéreszelékkel díszítjük.
Egresszelet.
16 szelet.
1 szelet súlya: 9 dkg.
Energiatartalma: 1107 kJ/265 kcal.
Szénhidrát: 26.88 g, ebből glukonon: 20.04 g.
Hozzávalók:
• Egy 45 dkg-os piskóta,
• 25 dkg Ráma margarin,
• 12 dkg glukonon,
• 10 dkg málna,
• 30 dkg egres,
• 30 dkg gyümölcszselé.
A piskótalapot 2 lapba vágjuk. A margarint a glukononnal meg a málnával habosra keverjük, kétharmadát a tésztalapra kenjük. A maradékkal a tészta oldalát, és tetejét vékonyan bevonjuk, befőtt vagy friss, érett egres szemekkel kirakjuk. A hűtőszekrényben egy-két óráig pihentetjük, majd gyümölcszselével bevonjuk, és a hűtőszekrényben hagyjuk megdermedni.
|
|
E-mail: ugyfelszolgalat@network.hu
Kommentáld!