Sütemény: Sütemény cukrosoknak 16. (kép)

Szeretettel köszöntelek a Sütiimádók klubja közösségi oldalán!

Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.

Ezt találod a közösségünkben:

  • Tagok - 3714 fő
  • Képek - 1473 db
  • Videók - 84 db
  • Blogbejegyzések - 123 db
  • Fórumtémák - 8 db
  • Linkek - 18 db

Üdvözlettel,

Sütiimádók klubja vezetője

Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:

Szeretettel köszöntelek a Sütiimádók klubja közösségi oldalán!

Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.

Ezt találod a közösségünkben:

  • Tagok - 3714 fő
  • Képek - 1473 db
  • Videók - 84 db
  • Blogbejegyzések - 123 db
  • Fórumtémák - 8 db
  • Linkek - 18 db

Üdvözlettel,

Sütiimádók klubja vezetője

Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:

Szeretettel köszöntelek a Sütiimádók klubja közösségi oldalán!

Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.

Ezt találod a közösségünkben:

  • Tagok - 3714 fő
  • Képek - 1473 db
  • Videók - 84 db
  • Blogbejegyzések - 123 db
  • Fórumtémák - 8 db
  • Linkek - 18 db

Üdvözlettel,

Sütiimádók klubja vezetője

Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:

Szeretettel köszöntelek a Sütiimádók klubja közösségi oldalán!

Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.

Ezt találod a közösségünkben:

  • Tagok - 3714 fő
  • Képek - 1473 db
  • Videók - 84 db
  • Blogbejegyzések - 123 db
  • Fórumtémák - 8 db
  • Linkek - 18 db

Üdvözlettel,

Sütiimádók klubja vezetője

Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:

Kis türelmet...

Bejelentkezés

 

Add meg az e-mail címed, amellyel regisztráltál. Erre a címre megírjuk, hogy hogyan tudsz új jelszót megadni. Ha nem tudod, hogy melyik címedről regisztráltál, írj nekünk: ugyfelszolgalat@network.hu

 

A jelszavadat elküldtük a megadott email címre.


Kérjük, add meg, hány másodpercenként változzanak a képek

Sütemény cukrosoknak 16.

Balog Gábor: Sütemény cukrosoknak.
16. folytatás

Kapros túrós béles.

24 szelet.
1 szelet súlya: 6.5 dkg.
Energiatartalma: 798 kJ/191 kcal.
Szénhidrát: 20.74 g, ebből glukonon: 1.58 g

Hozzávalók:
A tésztához:
• 50 dkg liszt,
• 8 dkg vaj,
• 2 dkg glukonon,
• 3 dl tej,
• 3 tojássárgája,
• 2 dkg élesztő,
• 1 csipet só,
• 1 citrom reszelt héja,
• 1 kiskanál vanília-kivonat.
• a nyújtáshoz 5 dkg liszt.
A töltelékhez:
• 50 dkg túró,
• 1 dl tejföl,
• 3 tojássárgája,
• 5 dkg vaj,
• 5 dkg liszt,
• 1 tojás,
• 1 csipet só,
• 1 csokor kapor.

Az élesztőt egy kevés tejjel simára keverjük, és meleg helyen felfuttatjuk. A maradék tejben feloldjuk a vajat, a glukonont, a tojássárgákat, és a sót. Kissé felmelegítjük, hozzáadjuk az ízesítőket, végül a felfuttatott élesztőt. Ezután adjuk hozzá a lisztet, jól kidolgozzuk, és 10-15 percig kelesztjük. A tészta kétharmad részét kinyújtjuk, és kibélelünk vele egy közepes nagyságú tepsit. Az áttört túrót a tejföllel, tojássárgájákkal meg a glukononnal habosra keverjük, a tésztára simítjuk, és az apróra vágott, vajon megpirított kaporral megszórjuk. A megmaradt tésztát kinyújtjuk, egy centi széles csíkokra vágjuk, és rács alakban a túróra fektetjük. A tésztacsíkokat tojással megkenjük, a bélest megkelesztjük, majd ismét megkenjük. Közepesen meleg sütőben (170-180 fok) aranysárgára sütjük, és a tepsiben hagyjuk kihűlni, csak utána szeleteljük fel.

Almával töltött piskóta.

15 szelet.
1 szelet súlya: 6.5 dkg.
Energiatartalma: 686 kJ/164 kcal.
Szénhidrát: 23.24 g, ebből glukonon: 11.85 g.

Hozzávalók:
• 45 dkg diabetikus piskóta,
• 60 dkg tisztított alma,
• 5 dkg glukonon,
• 15 dkg diabetikus baracklekvár,
• 8 dkg dió,
• 1 csipet fahéj,
• 1 citrom reszelt héja.

A megtisztított, felszeletelt almát a glukononnal összekeverjük, és állandóan kevergetve megpirítjuk. Amikor már teljesen puha, kenhető, a citromhéjat hozzáadjuk, és kihűtjük. A megsült piskótalapot azon forrón nedves konyharuhára fektetjük, 10 dkg forró baracklekvárral megkenjük, és az almatölteléket rásimítjuk. A tésztát felcsavarjuk, kihűtjük. A tetejét a megmaradt baracklekvárral megkenjük, és finomra darált dióval meghintjük. Szeletekre vágva kínáljuk. Adhatunk hozzá vanília-, vagy borsodót.

Látta 1456 ember.

Értékeld!

 

Kommentáld!

Ez egy válasz üzenetére.

mégsem

Hozzászólások

[Törölt felhasználó] üzente 8 éve

Ahogy elnézem, ez fornetti,nem biztos, de az igen, hogy ez csak egy kép, aminek nincs itt areceptje, van viszont ezer másik recept, ami ugye máshol nem mondható el. Bőséges választék van, és minden receptnél ott a süti neve, azt kell nézni. Van olyan kép is a receptek fölött ami zöldségeket ábrázol,ezek színesebbé teszik az oldalt. Böngészni kell, és rátalálunk a nekünk megfelelőre.

Válasz

kozma inci üzente 8 éve

Jól néz ki, de recept?...tapizzuk ki, vagy?

Válasz

jago melinda üzente 8 éve

mind a ket recept nagyon jol hangzik!!!!!!!!!!

Válasz

Ez történt a közösségben:

Szólj hozzá te is!

Impresszum
Network.hu Kft.

E-mail: ugyfelszolgalat@network.hu