Szeretettel köszöntelek a Sütiimádók klubja közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Sütiimádók klubja vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a Sütiimádók klubja közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Sütiimádók klubja vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a Sütiimádók klubja közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Sütiimádók klubja vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a Sütiimádók klubja közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Sütiimádók klubja vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Kis türelmet...
Bejelentkezés
Kérjük, add meg, hány másodpercenként változzanak a képek
Balog Gábor: Sütemény cukrosoknak.
16. folytatás
Kapros túrós béles.
24 szelet.
1 szelet súlya: 6.5 dkg.
Energiatartalma: 798 kJ/191 kcal.
Szénhidrát: 20.74 g, ebből glukonon: 1.58 g
Hozzávalók:
A tésztához:
• 50 dkg liszt,
• 8 dkg vaj,
• 2 dkg glukonon,
• 3 dl tej,
• 3 tojássárgája,
• 2 dkg élesztő,
• 1 csipet só,
• 1 citrom reszelt héja,
• 1 kiskanál vanília-kivonat.
• a nyújtáshoz 5 dkg liszt.
A töltelékhez:
• 50 dkg túró,
• 1 dl tejföl,
• 3 tojássárgája,
• 5 dkg vaj,
• 5 dkg liszt,
• 1 tojás,
• 1 csipet só,
• 1 csokor kapor.
Az élesztőt egy kevés tejjel simára keverjük, és meleg helyen felfuttatjuk. A maradék tejben feloldjuk a vajat, a glukonont, a tojássárgákat, és a sót. Kissé felmelegítjük, hozzáadjuk az ízesítőket, végül a felfuttatott élesztőt. Ezután adjuk hozzá a lisztet, jól kidolgozzuk, és 10-15 percig kelesztjük. A tészta kétharmad részét kinyújtjuk, és kibélelünk vele egy közepes nagyságú tepsit. Az áttört túrót a tejföllel, tojássárgájákkal meg a glukononnal habosra keverjük, a tésztára simítjuk, és az apróra vágott, vajon megpirított kaporral megszórjuk. A megmaradt tésztát kinyújtjuk, egy centi széles csíkokra vágjuk, és rács alakban a túróra fektetjük. A tésztacsíkokat tojással megkenjük, a bélest megkelesztjük, majd ismét megkenjük. Közepesen meleg sütőben (170-180 fok) aranysárgára sütjük, és a tepsiben hagyjuk kihűlni, csak utána szeleteljük fel.
Almával töltött piskóta.
15 szelet.
1 szelet súlya: 6.5 dkg.
Energiatartalma: 686 kJ/164 kcal.
Szénhidrát: 23.24 g, ebből glukonon: 11.85 g.
Hozzávalók:
• 45 dkg diabetikus piskóta,
• 60 dkg tisztított alma,
• 5 dkg glukonon,
• 15 dkg diabetikus baracklekvár,
• 8 dkg dió,
• 1 csipet fahéj,
• 1 citrom reszelt héja.
A megtisztított, felszeletelt almát a glukononnal összekeverjük, és állandóan kevergetve megpirítjuk. Amikor már teljesen puha, kenhető, a citromhéjat hozzáadjuk, és kihűtjük. A megsült piskótalapot azon forrón nedves konyharuhára fektetjük, 10 dkg forró baracklekvárral megkenjük, és az almatölteléket rásimítjuk. A tésztát felcsavarjuk, kihűtjük. A tetejét a megmaradt baracklekvárral megkenjük, és finomra darált dióval meghintjük. Szeletekre vágva kínáljuk. Adhatunk hozzá vanília-, vagy borsodót.
|
|
E-mail: ugyfelszolgalat@network.hu
Kommentáld!