Szeretettel köszöntelek a Sütiimádók klubja közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Sütiimádók klubja vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a Sütiimádók klubja közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Sütiimádók klubja vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a Sütiimádók klubja közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Sütiimádók klubja vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a Sütiimádók klubja közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Sütiimádók klubja vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Kis türelmet...
Bejelentkezés
Kérjük, add meg, hány másodpercenként változzanak a képek
Balog Gábor: Sütemény cukrosoknak.
10. folytatás.
Diós csiga.
20 szelet.
1 Szelet súlya: 5.25 dkg.
Energiatartalma: 1407 kJ/336 kcal.
Szénhidrát: 25.80 g, ebből glukonon 2.84.
Hozzávalók:
• 1.15 kg hajtogatott élesztős tészta,
• 20 dkg darált dió,
• 4 dkg glukonon,
• 1 citrom reszelt héja,
• 4 dkg vaj,
• 1 csipetnyi őrölt fahéj,
• a nyújtáshoz 5 dkg liszt.
A tésztát lisztezett gyúródeszkán 1 cm vastag téglalappá nyújtjuk, a tetejét forró vajjal megkenjük. A többi hozzávalót szárazon összekeverjük, és a vajjal megkent tésztára szórjuk. Henger alakúra tekerjük, és 20 egyforma szeletre vágjuk. Lapjukkal a sütőlemezre fektetjük, és duplájára kelesztjük. Közepesen meleg sütőben (180 fok) sütjük.
Darázsfészek.
20 szelet.
1 szelet súlya: 7 dkg.
Energiatartalma: 1474 kJ/352 kcal.
Szénhidrát: 25.49 g, ebből glukonon:2.84 g.
Hozzávalók:
• 1.15 kg hajtogatott élesztős tészta,
• 20 dkg hámozott, szeletelt mandula,
• 1 dl tejszín,
• 5 dkg vaj,
• 4 dkg glukonon,
• a nyújtáshoz 5 dkg liszt,
• a tetejére 1 tojás.
A tésztát lisztezett gyúródeszkán egy centi vastag téglalappá nyújtjuk. A mandulát lobogó, forró vízbe öntjük, egy-két percig forraljuk, majd hideg vízet öntve rá a barna külső héját lehúzzuk, a belsejét apróra vágjuk. A töltelék hozzávalóit felfőzzük, langyosra hűtjük, és a tésztára kenjük. Henger alakúra felcsavarjuk, 20 egyenlő szeletre vágjuk, és lapjával a sütőlemezre fektetjük. A tetejét tojással megkenjük, egy fél óráig kelesztjük, majd ismét megkenjük. A mikor a tészta duplájára megkelt, közepesen meleg (180 fok) sütőben aranysárgára sütjük.
Búrkifli.
15 szelet.
1 szelet súlya: 6 dkg.
Energiatartalma: 1155 kJ/276 kcal.
Szénhidrát: 21.42 g, ebből glukonon 6.32 g.
Hozzávalók:
• 60 dkg vajastészta,
• 4 tojás fehérje,
• 10 dkg glukonon,
• 8 dkg darált dió,
• 5 dkg durvára vágott dió,
• 1 csipet őrölt fahéj,
• 1 citrom reszelt héja,
• a nyújtáshoz 5 dkg liszt,
• a kenéshez 1 tojás.
A vajastésztát 3-4 cm vastag téglalappá nyújtjuk, három egyforma, hét-nyolc centi széles, hosszú csíkokra vágjuk. A csík hosszanti szélét tojással megkenjük. A töltelékhez a tojásfehérjét - a glukonont apránként hozzáadva - kemény habbá verjük, majd a darált diót, végül az ízesítő anyagokat is hozzáadjuk. A tölteléket a tésztacsíkok egyik hosszú oldalára halmozzuk, és a tésztát úgy hajtjuk rá, hogy egyszer körülölelje, és a tojásos résznél jól összeragadjon. A tészta tetejét kétszer tojással megkenjük, majd durvára tört dióval meghintjük. Minden csíkot 5 részre vágunk, kifli alakúra formázzuk, majd úgy rakjuk sütőlemezre, hogy a ragasztott rész kerüljön alulra. Forró sütőben (200 fok) kezdjük a sütést, majd a tüzet mérsékelve (160 fok) szép aranysárgára sütjük. Vigyázzunk, nehogy a tetején a dió megégjen.
|
|
E-mail: ugyfelszolgalat@network.hu
Kommentáld!