Szeretettel köszöntelek a Sütiimádók klubja közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Sütiimádók klubja vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a Sütiimádók klubja közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Sütiimádók klubja vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a Sütiimádók klubja közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Sütiimádók klubja vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a Sütiimádók klubja közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Sütiimádók klubja vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Kis türelmet...
Bejelentkezés
Kérjük, add meg, hány másodpercenként változzanak a képek
Balog Gábor: Sütemény cukrosoknak.
15. folytatás
Piskótatekercs.
12 szelet.
1 szelet súlya: 5.5 dkg.
Energiatartalma: 599 kJ/143 kcal.
Szénhidrát: 23.86 g, ebből glukonon: 12.83 g.
Hozzávalók:
• 45 dkg piskótarolád,
• 25 dkg diabetikus baracklekvár.
A megsült piskótát azon forrón nedves konyharuhára fektetjük, baracklekvárral megkenjük, és a konyharuha segítségével felcsavarjuk. A konyharuhába becsomagolva 1-2 óráig pihentetjük, csak utána szeleteljük fel. Bor- vagy vaníliasodót adhatunk hozzá.
Babapiskóta.
20 szelet.
1 szelet súlya: 1.5 dkg.
Energiatartalma: 271 kJ/65 kcal.
Szénhidrát: 10.09 g, ebből glukonon: 4.74 g.
Hozzávalók:
• 5 tojás,
• 10 dkg glukonon,
• 15 dkg liszt.
A tojások sárgáját a glukonon egyharmad részével fehéredésig keverjük. A fehérjét a maradék glukononnal kemény habbá verjük, és a kikevert sárgájához adjuk. A végén óvatosan, nehogy összetörjön, a lisztet is hozzáadjuk. Habzsákba töltjük, és papírral bélelt sütőlemezre piskótákat formázunk belőle. Némi gyakorlat kell hozzá, ezért jobb egyforma félgömböket formázni. Közepesen meleg (160 fok) sütőben aranysárgára sütjük, hogy kissé ropogós maradjon.
Linzerkarika.
20 szelet.
1 szelet súlya: 4.5 dkg.
Energiatartalma: 839 kJ/201 kcal.
Szénhidrát: 20.09 g, ebből glukonon: 5.80 g.
Hozzávalók:
• 67 dkg linzertészta,
• 25 dkg diabetikus baracklekvár,
• 5 dkg durvára tört dió,
• 1 tojás,
• a nyújtáshoz 5 dkg liszt.
A tésztát fél centi vastagra kinyújtjuk, és cakkos szélű formával 20 db öt-hat centi átmérőjű lapot szúrunk ki belőle. Közepét egy kisebb, kb. 2 cm átmérőjű formával kiszúrjuk. A karikákat tojással megkenjük, durvára tört dióval megszórjuk, és sütőlemezre fektetve, forró sütőben aranysárgára sütjük. A többi tésztából 20 db ugyanolyan kerek lapot vágunk ki, ezt is megsütjük, majd baracklekvárral megkenjük. Mindegyikre egy-egy dióval megszórt, megsült karikát fektetünk.
|
|
E-mail: ugyfelszolgalat@network.hu
Kommentáld!