Sütemény: Sütemény cukrosoknak 15. (kép)

Szeretettel köszöntelek a Sütiimádók klubja közösségi oldalán!

Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.

Ezt találod a közösségünkben:

  • Tagok - 3725 fő
  • Képek - 1473 db
  • Videók - 84 db
  • Blogbejegyzések - 123 db
  • Fórumtémák - 8 db
  • Linkek - 18 db

Üdvözlettel,

Sütiimádók klubja vezetője

Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:

Szeretettel köszöntelek a Sütiimádók klubja közösségi oldalán!

Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.

Ezt találod a közösségünkben:

  • Tagok - 3725 fő
  • Képek - 1473 db
  • Videók - 84 db
  • Blogbejegyzések - 123 db
  • Fórumtémák - 8 db
  • Linkek - 18 db

Üdvözlettel,

Sütiimádók klubja vezetője

Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:

Szeretettel köszöntelek a Sütiimádók klubja közösségi oldalán!

Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.

Ezt találod a közösségünkben:

  • Tagok - 3725 fő
  • Képek - 1473 db
  • Videók - 84 db
  • Blogbejegyzések - 123 db
  • Fórumtémák - 8 db
  • Linkek - 18 db

Üdvözlettel,

Sütiimádók klubja vezetője

Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:

Szeretettel köszöntelek a Sütiimádók klubja közösségi oldalán!

Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.

Ezt találod a közösségünkben:

  • Tagok - 3725 fő
  • Képek - 1473 db
  • Videók - 84 db
  • Blogbejegyzések - 123 db
  • Fórumtémák - 8 db
  • Linkek - 18 db

Üdvözlettel,

Sütiimádók klubja vezetője

Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:

Kis türelmet...

Bejelentkezés

 

Add meg az e-mail címed, amellyel regisztráltál. Erre a címre megírjuk, hogy hogyan tudsz új jelszót megadni. Ha nem tudod, hogy melyik címedről regisztráltál, írj nekünk: ugyfelszolgalat@network.hu

 

A jelszavadat elküldtük a megadott email címre.


Kérjük, add meg, hány másodpercenként változzanak a képek

Sütemény cukrosoknak 15.

Balog Gábor: Sütemény cukrosoknak.
15. folytatás

Piskótatekercs.

12 szelet.
1 szelet súlya: 5.5 dkg.
Energiatartalma: 599 kJ/143 kcal.
Szénhidrát: 23.86 g, ebből glukonon: 12.83 g.

Hozzávalók:
• 45 dkg piskótarolád,
• 25 dkg diabetikus baracklekvár.

A megsült piskótát azon forrón nedves konyharuhára fektetjük, baracklekvárral megkenjük, és a konyharuha segítségével felcsavarjuk. A konyharuhába becsomagolva 1-2 óráig pihentetjük, csak utána szeleteljük fel. Bor- vagy vaníliasodót adhatunk hozzá.

Babapiskóta.

20 szelet.
1 szelet súlya: 1.5 dkg.
Energiatartalma: 271 kJ/65 kcal.
Szénhidrát: 10.09 g, ebből glukonon: 4.74 g.

Hozzávalók:
• 5 tojás,
• 10 dkg glukonon,
• 15 dkg liszt.

A tojások sárgáját a glukonon egyharmad részével fehéredésig keverjük. A fehérjét a maradék glukononnal kemény habbá verjük, és a kikevert sárgájához adjuk. A végén óvatosan, nehogy összetörjön, a lisztet is hozzáadjuk. Habzsákba töltjük, és papírral bélelt sütőlemezre piskótákat formázunk belőle. Némi gyakorlat kell hozzá, ezért jobb egyforma félgömböket formázni. Közepesen meleg (160 fok) sütőben aranysárgára sütjük, hogy kissé ropogós maradjon.

Linzerkarika.

20 szelet.
1 szelet súlya: 4.5 dkg.
Energiatartalma: 839 kJ/201 kcal.
Szénhidrát: 20.09 g, ebből glukonon: 5.80 g.

Hozzávalók:
• 67 dkg linzertészta,
• 25 dkg diabetikus baracklekvár,
• 5 dkg durvára tört dió,
• 1 tojás,
• a nyújtáshoz 5 dkg liszt.

A tésztát fél centi vastagra kinyújtjuk, és cakkos szélű formával 20 db öt-hat centi átmérőjű lapot szúrunk ki belőle. Közepét egy kisebb, kb. 2 cm átmérőjű formával kiszúrjuk. A karikákat tojással megkenjük, durvára tört dióval megszórjuk, és sütőlemezre fektetve, forró sütőben aranysárgára sütjük. A többi tésztából 20 db ugyanolyan kerek lapot vágunk ki, ezt is megsütjük, majd baracklekvárral megkenjük. Mindegyikre egy-egy dióval megszórt, megsült karikát fektetünk.

Látta 892 ember.

Értékeld!

 

Kommentáld!

Ez egy válasz üzenetére.

mégsem

Hozzászólások

jago melinda üzente 14 éve

sziasztok
en imadok sutiket enni sajnos nem tudok lemondani roluk
de most hogy ra talaltam ezekre a cukor mentes sutikre kiprobalom
eddig meg nem ettem de bistosan finom lehet barmelyik,koszonom....

Válasz

Ez történt a közösségben:

Szólj hozzá te is!

Impresszum
Network.hu Kft.

E-mail: ugyfelszolgalat@network.hu