Sütemény: Sütemény cukrosoknak 9. (kép)

Szeretettel köszöntelek a Sütiimádók klubja közösségi oldalán!

Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.

Ezt találod a közösségünkben:

  • Tagok - 3725 fő
  • Képek - 1473 db
  • Videók - 84 db
  • Blogbejegyzések - 123 db
  • Fórumtémák - 8 db
  • Linkek - 18 db

Üdvözlettel,

Sütiimádók klubja vezetője

Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:

Szeretettel köszöntelek a Sütiimádók klubja közösségi oldalán!

Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.

Ezt találod a közösségünkben:

  • Tagok - 3725 fő
  • Képek - 1473 db
  • Videók - 84 db
  • Blogbejegyzések - 123 db
  • Fórumtémák - 8 db
  • Linkek - 18 db

Üdvözlettel,

Sütiimádók klubja vezetője

Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:

Szeretettel köszöntelek a Sütiimádók klubja közösségi oldalán!

Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.

Ezt találod a közösségünkben:

  • Tagok - 3725 fő
  • Képek - 1473 db
  • Videók - 84 db
  • Blogbejegyzések - 123 db
  • Fórumtémák - 8 db
  • Linkek - 18 db

Üdvözlettel,

Sütiimádók klubja vezetője

Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:

Szeretettel köszöntelek a Sütiimádók klubja közösségi oldalán!

Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.

Ezt találod a közösségünkben:

  • Tagok - 3725 fő
  • Képek - 1473 db
  • Videók - 84 db
  • Blogbejegyzések - 123 db
  • Fórumtémák - 8 db
  • Linkek - 18 db

Üdvözlettel,

Sütiimádók klubja vezetője

Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:

Kis türelmet...

Bejelentkezés

 

Add meg az e-mail címed, amellyel regisztráltál. Erre a címre megírjuk, hogy hogyan tudsz új jelszót megadni. Ha nem tudod, hogy melyik címedről regisztráltál, írj nekünk: ugyfelszolgalat@network.hu

 

A jelszavadat elküldtük a megadott email címre.


Kérjük, add meg, hány másodpercenként változzanak a képek

Sütemény cukrosoknak 9.

Balog Gábor: Sütemény cukrosoknak.
9 folytatás.

Uzsonnasütemények.

Almás lepény.

20 szelet
1 szelet súlya: 8.25 dkg
Energiatartalma: 1017 kJ/243 kcal
Szénhidrát: 25.08 g, ebből glukonon: 6.64 g

Hozzávalók:
• 67 dkg linzertészta,
• 1 kg megtisztított alma,
• 8 dkg glukonon,
• 12 dkg dió,
• 5 dkg búzadara,
• 1 tojás,
• 1 dkg őrölt fahéj,
• a nyújtáshoz 5 dkg liszt.

A linzertészta felét kinyújtjuk, tepsibe fektetjük, megszurkáljuk, és a sütőben félig megsütjük. A felszeletelt almából elkészítjük a tölteléket. A búzadarát a sült tésztafelületre szórjuk, majd az almatölteléket egyenletesen ráterítjük. A tészta másik felével beborítjuk, és nyújtófával óvatosan elegyengetjük. A tetejét félórás időközökben kétszer tojással megkenjük, villával hosszában és keresztben becsíkozzuk, majd közepes meleg (180 fok) sütőben aranysárgára sütjük. A tepsiben hagyjuk kihűlni, csak utána vágjuk fel kockákra.

Barackos papucs.

20 szelet
1 szelet súlya: 6 dkg.
Energiatartalma: 1143 kJ/274 kcal.
Szénhidrát: 24.83 g, ebből glukonon: 0.95 g.

Hozzávalók:
• 1.15 kg hajtogatott élesztős tészta,
• 35 dkg (20 fél szem) sárgabarack,
• 5 dkg dió,
• 1 tojás,
• a nyújtáshoz 5 dkg liszt.

A tésztát lisztezett gyúródeszkán egy centi vastagra nyújtjuk, egyforma négyzetekre vágjuk, és a sarkokat tojással megkenjük. A tésztadarabok közepére diót hintünk, erre borítjuk a megmosott, jól leszárított fél barackot. A tésztát átlósan, papucs alakúra ráhajtjuk, sütőlemezre fektetjük, és a tetejét tojással megkenjük. Közepesen meleg (180 fok) sütőben szép világos pirosra sütjük.

Diós kifli.

20 szelet.
1 szelet súlya: 7.1 dkg.
Energiatartalma: 1490 kJ/356 kcal.
Szénhidrát: 29.76 g, ebből glukonon 6.13 g.

Hozzávalók:
• 1.15 kg hajtogatott élesztős tészta,
• 50 dkg diótöltelék,
• 1 tojás,
• a nyújtáshoz 5 dkg liszt.

A tésztát lisztezett gyúródeszkán 1 cm vastagra nyújtjuk, és egyenlőszárú háromszögekre vágjuk. A diótöltelékből 20 egyforma, három centi hosszú rudacskát sodrunk, minden tésztaháromszög alsó részére rakunk egyet. A tésztát ráhajtjuk, és a töltelék nélküli részét kissé meghúzva, kifli alakúra formázzuk. Sütőlemezre rakjuk, a tetejét tojással megkenjük, és meleg helyen kelesztjük. Utána tojással ismét megkenjük. Közepesen meleg (180 fok) sütőben szép aranysárgára sütjük.

Látta 1036 ember.

Értékeld!

 

Kommentáld!

Ez egy válasz üzenetére.

mégsem

Hozzászólások

Ez történt a közösségben:

Szólj hozzá te is!

Impresszum
Network.hu Kft.

E-mail: ugyfelszolgalat@network.hu