Szeretettel köszöntelek a Sütiimádók klubja közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Sütiimádók klubja vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a Sütiimádók klubja közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Sütiimádók klubja vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a Sütiimádók klubja közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Sütiimádók klubja vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a Sütiimádók klubja közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Sütiimádók klubja vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Kis türelmet...
Bejelentkezés
Kérjük, add meg, hány másodpercenként változzanak a képek
Balog Gábor: Sütemény cukrosoknak.
9 folytatás.
Uzsonnasütemények.
Almás lepény.
20 szelet
1 szelet súlya: 8.25 dkg
Energiatartalma: 1017 kJ/243 kcal
Szénhidrát: 25.08 g, ebből glukonon: 6.64 g
Hozzávalók:
• 67 dkg linzertészta,
• 1 kg megtisztított alma,
• 8 dkg glukonon,
• 12 dkg dió,
• 5 dkg búzadara,
• 1 tojás,
• 1 dkg őrölt fahéj,
• a nyújtáshoz 5 dkg liszt.
A linzertészta felét kinyújtjuk, tepsibe fektetjük, megszurkáljuk, és a sütőben félig megsütjük. A felszeletelt almából elkészítjük a tölteléket. A búzadarát a sült tésztafelületre szórjuk, majd az almatölteléket egyenletesen ráterítjük. A tészta másik felével beborítjuk, és nyújtófával óvatosan elegyengetjük. A tetejét félórás időközökben kétszer tojással megkenjük, villával hosszában és keresztben becsíkozzuk, majd közepes meleg (180 fok) sütőben aranysárgára sütjük. A tepsiben hagyjuk kihűlni, csak utána vágjuk fel kockákra.
Barackos papucs.
20 szelet
1 szelet súlya: 6 dkg.
Energiatartalma: 1143 kJ/274 kcal.
Szénhidrát: 24.83 g, ebből glukonon: 0.95 g.
Hozzávalók:
• 1.15 kg hajtogatott élesztős tészta,
• 35 dkg (20 fél szem) sárgabarack,
• 5 dkg dió,
• 1 tojás,
• a nyújtáshoz 5 dkg liszt.
A tésztát lisztezett gyúródeszkán egy centi vastagra nyújtjuk, egyforma négyzetekre vágjuk, és a sarkokat tojással megkenjük. A tésztadarabok közepére diót hintünk, erre borítjuk a megmosott, jól leszárított fél barackot. A tésztát átlósan, papucs alakúra ráhajtjuk, sütőlemezre fektetjük, és a tetejét tojással megkenjük. Közepesen meleg (180 fok) sütőben szép világos pirosra sütjük.
Diós kifli.
20 szelet.
1 szelet súlya: 7.1 dkg.
Energiatartalma: 1490 kJ/356 kcal.
Szénhidrát: 29.76 g, ebből glukonon 6.13 g.
Hozzávalók:
• 1.15 kg hajtogatott élesztős tészta,
• 50 dkg diótöltelék,
• 1 tojás,
• a nyújtáshoz 5 dkg liszt.
A tésztát lisztezett gyúródeszkán 1 cm vastagra nyújtjuk, és egyenlőszárú háromszögekre vágjuk. A diótöltelékből 20 egyforma, három centi hosszú rudacskát sodrunk, minden tésztaháromszög alsó részére rakunk egyet. A tésztát ráhajtjuk, és a töltelék nélküli részét kissé meghúzva, kifli alakúra formázzuk. Sütőlemezre rakjuk, a tetejét tojással megkenjük, és meleg helyen kelesztjük. Utána tojással ismét megkenjük. Közepesen meleg (180 fok) sütőben szép aranysárgára sütjük.
|
|
E-mail: ugyfelszolgalat@network.hu
Kommentáld!