Szeretettel köszöntelek a Sütiimádók klubja közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Sütiimádók klubja vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a Sütiimádók klubja közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Sütiimádók klubja vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a Sütiimádók klubja közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Sütiimádók klubja vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a Sütiimádók klubja közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Sütiimádók klubja vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Kis türelmet...
Bejelentkezés
Kérjük, add meg, hány másodpercenként változzanak a képek
Balog Gábor: Sütemény cukrosoknak.
11. folytatás
Bécsi kocka.
20 szelet.
1 szelet súlya: 5.8 dkg.
Energiatartalma: 1224 kJ/292 kcal.
Szénhidrát: 14.09 g, ebből glukonon: 7.58 g.
Hozzávalók:
• 77 dkg diós linzer,
• 20 dkg darált dió,
• 10 dkg glukonon,
• 1 dl tejszín,
• 1 citrom reszelt héja,
• 1 csipetnyi őrölt fahéj,
• 1 kiskanál vanília-kivonat,
• 4 cl rum,
• a nyújtáshoz 5 dkg liszt,
• a kenéshez 1 tojás.
A tésztát két egyforma négyzetre nyújtjuk. Az egyik tésztát tojással kétszer megkenjük, és közepes meleg (170 fok) sütőben megsütjük, még melegen 20 egyforma négyzetre vágjuk. A másik tésztát is megsütjük, de nem kenjük meg, nem vágjuk fel.
A töltelékhez a tejszínt a glukononnal felforraljuk, a finomra darált diót belekeverjük, majd ízesítjük. Amikor kihűlt, a rumot is hozzáadjuk, és a fel nem vágott kisült tésztára kenjük. A felvágott négyzeteket ráfektetjük, sőt óvatosan rá is nyomkodjuk, és két óra múlva a felső szeletek mentén a tésztát darabokra vágjuk.
Almás tiroli rétes.
16 szelet.
1 szelet súlya: 6 dkg.
Energiatartalma: 846 kJ /202 kcal.
Szénhidrát: 18.67 g, ebből glukonon: 2.37 g.
Hozzávalók:
• 50 dkg vajastészta,
• 60 dkg almatöltelék,
• 3 dkg búzadara,
• 1 tojás.
• a nyújtáshoz 3 dkg liszt.
A tésztát 3 - 4 mm vastagra nyújtjuk, és két egyforma, 8 - 10 cm széles csíkot vágunk belőle. A két hosszanti szélét megkenjük tojással, a búzadarát a tésztacsíkok közepére szórjuk, majd a tölteléket ráhalmozzuk. A tésztát úgy hajtjuk rá, hogy a tölteléket körülölelje, és a tojással megkent részek 1 - 2 cm szélesen takarják egymást. A tészta tetejét tojással kétszer megkenjük, villával megszurkáljuk, és forró sütőben (200 fok) toljuk. 8 - 10 perc múlva a tüzet mérsékeljük, és a tésztát közepesen meleg (160 -170 fok) sütőben aranysárgára sütjük.
Mákos-meggyes tiroli rétes.
16 szelet.
1 szelet súlya: 6 dkg.
Energiatartalma: 976 kJ / 233 kcal.
Szénhidrát: 20.62 g, ebből glukonon: 4.5 g.
Hozzávalók:
• 50 dkg vajastészta,
• 32 dkg máktöltelék,
• 18 dkg kimagozott meggy,
• 1 tojás,
• 3 dkg búzadara,
• 1 csipetnyi őrölt fahéj;
• a nyújtáshoz 3 dkg liszt.
Hasonlóan készül, mint az almás. A különbség csupán az, hogy alma helyett máktöltelékkel kenjük meg, és a levétől lecsurgatott meggyet a mákra terítjük.
|
|
E-mail: ugyfelszolgalat@network.hu
Kommentáld!