Szeretettel köszöntelek a Sütiimádók klubja közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Sütiimádók klubja vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a Sütiimádók klubja közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Sütiimádók klubja vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a Sütiimádók klubja közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Sütiimádók klubja vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a Sütiimádók klubja közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Sütiimádók klubja vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Kis türelmet...
Bejelentkezés
Kérjük, add meg, hány másodpercenként változzanak a képek
Balog Gábor: Sütemény cukrosoknak
13. Folytatás.
Szilvás lepény.
16 szelet.
1 szelet súlya: 6.5 dkg.
Energiatartalma: 993 kJ/237 kcal.
Szénhidrát: 21.94 g, ebből glukonon: 3.53 g.
Hozzávalók:
• 33 dkg linzertészta,
• 22 dkg vajastészta,
• 50 dkg kimagozott szilva,
• 10 dkg darált dió,
• 3 dkg búzadara,
• 1csipetnyi fahéj,
• 1 citrom reszelt héja,
• 3 dkg glukonon,
• 1 tojás, a nyújtáshoz 3 dkg liszt.
A linzertésztát fél cm vastagra nyújtjuk, kibélelünk vele egy közepes nagyságú tepsit, megszurkáljuk, és közepesen meleg (170 fok) sütőben megsütjük. Miután kihűlt, megszórjuk a búzadarával, a finomra darált dióval, és az ízesítőkkel. A szilvát a tésztára terítjük, a glukononnal meghintjük. A vajastésztát kinyújtjuk, és a sütemény tetejére borítjuk, a linzer széleihez nyomkodjuk. A tetejét megszurkáljuk, tojással kétszer megkenjük, majd először erős (200 fok), ezután közepes tűznél (170 fok) aranysárgára sütjük. Csak hidegen szeleteljük fel.
Almás rétes.
8 szelet.
1 szelet súlya: 6.5 dkg.
Energiatartalma: 532 kJ/127 kcal.
Szénhidrát: 13.78 g, ebből glukonon: 3.95 g.
Hozzávalók:
• 3 réteslap,
• 50 dkg almatöltelék,
• 3 dkg búzadara,
• 3 dkg vaj.
A réteslapokat kissé nedves konyharuhára úgy fektetjük egymásra, hogy egyharmad részig fedjék egymást. Egy kevés olvasztott vajjal meglocsoljuk, a búzadarával meghintjük, és a tölteléket a tészta kétharmad részére halmozzuk. A konyharuha segítségével felcsavarjuk, és sütőlemezre csúsztatjuk. A tetejét olvasztott vajjal megkenjük, és forró sütőben (200 fok) megsütjük.
Meggyes túrós rétes.
8 szelet.
1 szelet súlya: 6 dkg.
Energiatartalma: 549 kJ/131 kcal.
Szénhidrát: 13.12 g, ebből glukonon: 5.53 g.
Hozzávalók:
• 3 réteslap,
• 35 dkg túrótöltelék,
• 15 dkg kimagozott meggy,
• 3 dkg búzadara,
• 3 dkg vaj.
Elkészítése az almás rétesével megegyezik.
|
|
E-mail: ugyfelszolgalat@network.hu
Kommentáld!