Szeretettel köszöntelek a Sütiimádók klubja közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Sütiimádók klubja vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a Sütiimádók klubja közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Sütiimádók klubja vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a Sütiimádók klubja közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Sütiimádók klubja vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a Sütiimádók klubja közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Sütiimádók klubja vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Kis türelmet...
Bejelentkezés
Kérjük, add meg, hány másodpercenként változzanak a képek
Balog Gábor: Sütemény cukrosoknak
14. Folytatás.
Rétestorta.
12 szelet.
1 szelet súlya: 7.5 dkg.
Energiatartalma: 1087 kJ/260 kcal.
Szénhidrát: 22.48 g, ebből glukonon: 14.29 g.
Hozzávalók:
• 6 réteslap,
• 20 dkg máktöltelék,
• 20 dkg diótöltelék,
• 20 dkg almatöltelék,
• 3 tojásfehérje,
• 8 dkg glukonon,
• 10 dkg vaj,
• 3 dkg búzadara.
Egy kétrészes tortaformát, amelynek alja és pereme szétválasztható, forró vajjal kikenünk. Alulra 2 réteslapot fektetünk, a szélüket a tortaforma peremén kihajtjuk. A máktölteléket a tésztával bélelt formába töltjük, a köröskörül kilógó réteslapot ráhajtjuk. Olvasztott vajjal meglocsoljuk, ismét 2 réteslapot fektetünk rá a már ismertetett módon, és a diótölteléket rásimítjuk. Az utolsó két réteslapra almatöltelék kerül, de a tésztát alatta búzadarával meghintjük. Ezután a rétestortát a réteslapok széleivel teljesen beborítjuk, és forró (180-200 fok) sütőben megsütjük. Közben a tojásfehérjét kemény habbá verjük, és a glukonont apránként hozzáadjuk. Amikor a torta megsült, a habot a tetejére simítjuk, majd ismét 3-4 percre a forró sütőbe visszatoljuk, hogy a hab szép rózsaszínű legyen. Végül a torta peremét levesszük, a tésztát 5-10 percig hűlni hagyjuk, csak utána szeleteljük fel.
Káposztás rétes.
10 szelet.
1 szelet súlya: 5 dkg.
Energiatartalma: 516 kJ/123 kcal.
Szénhidrát: 10.56 g, ebből glukonon: 4.74 g.
Hozzávalók:
• 3 réteslap,
• 50 dkg párolt káposzta,
• 1 evőkanál olaj.
Készítése a réteseknél már ismertetett módszerekkel megegyezik, de a tésztát vaj helyett olajjal locsoljuk meg.
|
|
E-mail: ugyfelszolgalat@network.hu
Kommentáld!