Szeretettel köszöntelek a Sütiimádók klubja közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Sütiimádók klubja vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a Sütiimádók klubja közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Sütiimádók klubja vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a Sütiimádók klubja közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Sütiimádók klubja vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a Sütiimádók klubja közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Sütiimádók klubja vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Kis türelmet...
Bejelentkezés
Kérjük, add meg, hány másodpercenként változzanak a képek
Balog Gábor: Sütemény cukrosoknak
12. Folytatás.
Meggyes kocka.
15 szelet.
1 szelet súlya: 7 dkg.
Energiatartalma: 1306 kJ / 312 kcal.
Szénhidrát: 23.9 g, ebből glukonon: 5.03 g.
Hozzávalók:
• 38 dkg diós linzer,
• 15 dkg vaj,
• 5 dkg glukonon,
• 30 dkg kimagozott meggy,
• 10 dkg darált dió,
• 10 dkg liszt,
• 3 tojás,
• 5 dkg búzadara,
• 1 citrom reszelt héja,
• 1 csipetnyi fahéj;
• a nyújtáshoz 3 dkg liszt.
A linzertésztát fél centi vastagra nyújtjuk és kibélelünk vele egy közepes nagyságú tepsit. Mérsékelt tűznél a sütőben aranysárgára sütjük, majd búzadarával meghintjük, és a levétől lecsurgatott meggyel megszórjuk. A vajat a glukononnal habosra keverjük és először a tojást, majd a darált diót, a lisztet meg az ízesítőket hozzáadjuk. A meggyre simítjuk, és közepesen meleg (170 fok) sütőben aranysárgára sütjük. Hidegen szeleteljük fel.
Túrós táska.
20 db.
1 szelet súlya: 8 dkg.
Energiatartalma: 1260 kJ/301 kcal.
Szénhidrát: 27.85 g, ebből glukonon: 4.74 g.
Hozzávalók:
• 1.15 kg hajtogatott élesztős tészta,
• 60 dkg túrótöltelék,
• 1 tojás,
• a nyújtáshoz 5 dkg liszt.
A tésztát 1 cm vastagra nyújtjuk, és derelyevágóval 20 egyenlő négyzetre szabjuk, a négyzetek sarkait tojással megkenjük. A túrótölteléket a tészták közepére halmozzuk, majd a tésztát táskaszerűen behajtogatjuk. A tetejét tojással megkenjük, majd ismét megkenjük. Közepesen meleg sütőben (180 fok) szép világosra sütjük.
Rákóczi túrós.
15 szelet
1 szelet súlya: 6.4 dkg
Energiatartalom: 885 kJ / 212 kcal.
Szénhidrát: 24.88 g, ebből glukonon: 13.25 g.
Hozzávalók:
• 33 dkg sárga linzertészta,
• 60 dkg túrótöltelék,
• 4 tojásfehérje,
• 10 dkg glukonon,
• 3 dkg búzadara;
• a nyújtáshoz 3 dkg liszt.
A tésztát fél centi vastagra nyújtjuk és kibélelünk vele egy közepes nagyságú tepsit. Villával megszurkáljuk, és közepesen meleg sütőben (170 fok) megsütjük. Amikor kihűlt, búzadarával megszórjuk, és a túrótölteléket rásimítjuk. A tojásfehérjét a glukononnal kemény habbá verjük, a túróra terítjük, és a sütőbe visszatolva (190 - 200 fok) 3 - 4 percig szárítjuk, vigyázva arra, hogy a teteje szép rózsaszín legyen, ne barnuljon meg.
Langyosan kockákra szeleteljük.
|
|
E-mail: ugyfelszolgalat@network.hu
Kommentáld!