Szeretettel köszöntelek a Sütiimádók klubja közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Sütiimádók klubja vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a Sütiimádók klubja közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Sütiimádók klubja vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a Sütiimádók klubja közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Sütiimádók klubja vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a Sütiimádók klubja közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Sütiimádók klubja vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Kis türelmet...
Bejelentkezés
Kérjük, add meg, hány másodpercenként változzanak a képek
Caruso torta
Mennyiség: 16 szelet Nehézségi fok: nagyon könnyű
Elkészítési idő: 1 óra 30 perc
Hozzávalók:
14 dkg Rama sütőmargarin,
28 dkg kristálycukor,
fél citrom reszelt héja és kifacsart leve,
6 tojás,
9 dkg őrölt mogyoró,
18 dkg finom liszt,
20 dkg étcsokoládé,
a forma kikenéséhez: Rama sütőmargarin, finom liszt
1. A puha (szobahőmérsékletű) margarint a cukorral, elektromos habverővel
pár perc alatt habosra keverjük. A citrom reszelt héját és ki facsart levét
hozzá adjuk. Pár percig tovább keverjük, közben a tojások sárgáját egyesével hozzáadjuk.
2. A mogyorót a liszttel összeforgatjuk. A tojásfehérjét kemény habbá verjük, egyharmadát a cukros tojássárgájához adjuk. A mogyorós liszt egyharmadát rászitáljuk, könnyed mozdulatokkal összeforgatjuk. A maradék hozzávalókat ugyanígy, két részletben hozzáadjuk.
3. Egy 24-26 centi átmérőjű tortaformát margarinnal kikenünk, belisztezünk, a tészta felét belesimítjuk. A csokoládét ráreszeljük, majd a maradék tésztával egyenletesen befedjük. Előmelegített sütőben, közepes lánggal (180 °C; légkeveréses sütőben 165 °C) kb.35 percig sütjük. Tálaláskor a tetejét porcukorral és reszelt csokoládéval díszítjük.
Több cukrász mesterünk közösen kreálta ezt a finomságot a világhírű tenorista tiszteletére, aki 1907-ben járt nálunk.
*
|
|
E-mail: ugyfelszolgalat@network.hu
Kommentáld!