Sütemény: Borzas Terus (kép)

Szeretettel köszöntelek a Sütiimádók klubja közösségi oldalán!

Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.

Ezt találod a közösségünkben:

  • Tagok - 3725 fő
  • Képek - 1473 db
  • Videók - 84 db
  • Blogbejegyzések - 123 db
  • Fórumtémák - 8 db
  • Linkek - 18 db

Üdvözlettel,

Sütiimádók klubja vezetője

Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:

Szeretettel köszöntelek a Sütiimádók klubja közösségi oldalán!

Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.

Ezt találod a közösségünkben:

  • Tagok - 3725 fő
  • Képek - 1473 db
  • Videók - 84 db
  • Blogbejegyzések - 123 db
  • Fórumtémák - 8 db
  • Linkek - 18 db

Üdvözlettel,

Sütiimádók klubja vezetője

Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:

Szeretettel köszöntelek a Sütiimádók klubja közösségi oldalán!

Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.

Ezt találod a közösségünkben:

  • Tagok - 3725 fő
  • Képek - 1473 db
  • Videók - 84 db
  • Blogbejegyzések - 123 db
  • Fórumtémák - 8 db
  • Linkek - 18 db

Üdvözlettel,

Sütiimádók klubja vezetője

Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:

Szeretettel köszöntelek a Sütiimádók klubja közösségi oldalán!

Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.

Ezt találod a közösségünkben:

  • Tagok - 3725 fő
  • Képek - 1473 db
  • Videók - 84 db
  • Blogbejegyzések - 123 db
  • Fórumtémák - 8 db
  • Linkek - 18 db

Üdvözlettel,

Sütiimádók klubja vezetője

Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:

Kis türelmet...

Bejelentkezés

 

Add meg az e-mail címed, amellyel regisztráltál. Erre a címre megírjuk, hogy hogyan tudsz új jelszót megadni. Ha nem tudod, hogy melyik címedről regisztráltál, írj nekünk: ugyfelszolgalat@network.hu

 

A jelszavadat elküldtük a megadott email címre.


Kérjük, add meg, hány másodpercenként változzanak a képek

Borzas Terus

Borzas Terus

Hozzávalók a tésztához:
20 dkg porcukor,
1 db tojás,
5 dkg Rama sütőmargarin,
4 dkg méz,
30 dkg liszt,
1 kávéskanál sütőpor,
2 dl tej

A mázhoz:
25 dkg kristálycukor,
20 dkg Rama sütőmargarin,
5 dkg kakaópor,
5 evőkanál víz,
0,5 dl rum

A beforgatáshoz:
20 dkg kókuszreszelék

Elkészítés:
1. A tésztához felolvasztunk 5 dkg margarint, és ha szükséges (ld. segítség a recept végén!) a mézet is beletesszük és együtt melegítjük. Egy mély tálba ütjük a tojás egészét, és egy kézi habverővel kissé felverjük. Ráöntjük a tejet, a felolvasztott margarint és a mézet. Kissé összekeverjük. Rámérjük a száraz alapanyagok közül elsőként az előzetesen átszitált porcukrot, majd a lisztet és a sütőport. Alaposan összekeverjük a habverővel.
2. Egy sűrűn folyós tésztát kapunk, amit egy 25x35 cm-es sütőpapírral kibélelt tepsibe öntünk, és egyenletesen elsimítunk. Előmelegített sütőben 190°C-on kb. 20-25 perc alatt megsütjük. Vigyázzunk, mert a méz miatt könnyen pirul!
3. Elkészítjük a mázat: a mázhoz szükséges 20 dkg margarint a vízzel megolvasztjuk, majd forrásig hevítjük. A kristálycukrot összekeverjük a kakaóporral, és több részletben hozzáadjuk a forrásnak indult margarin-víz keverékéhez, miközben egy kézi habverővel folyamatosan keverjük. Összefőzzük. Ha újra forr a csokoládémáz, levesszük a tűzhelyről, és óvatosan belekeverjük a rumot. Vigyázat, közben folyamatosan keverni kell, mert egy kicsit fel fog habosodni az öntet az alkoholtól.
4. A kihűlt tésztát felvágjuk téglalap alakú darabokra, majd villa segítségével a forró csokoládészószba mártjuk. Kiemeljük az edény falánál, lehúzzuk róla a felesleget, és beleforgatjuk a kókuszreszelékbe.

Jó tanács:
Ha a mártogatás vége felé kezd besűrűsödni a máz, újbóli melegítéssel folyóssá tehetjük, de állandóan keverjük, mert hamar leég!

Segítség:
Mikor szükséges a mézet megmelegíteni? Két esetben: ha túl sűrű, vagy ha ikrás. A sűrűt azért melegítjük, hogy könnyebben el tudjuk keverni a tésztában, az ikrásat pedig azért, hogy a természetes cukorkristályokat újra feloldjuk.


*

rama recept sütemény

Látta 856 ember.

Értékeld!

 

Kommentáld!

Ez egy válasz üzenetére.

mégsem

Hozzászólások

Ez történt a közösségben:

Szólj hozzá te is!

Impresszum
Network.hu Kft.

E-mail: ugyfelszolgalat@network.hu