Szeretettel köszöntelek a Sütiimádók klubja közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Sütiimádók klubja vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a Sütiimádók klubja közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Sütiimádók klubja vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a Sütiimádók klubja közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Sütiimádók klubja vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a Sütiimádók klubja közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Sütiimádók klubja vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Kis türelmet...
Bejelentkezés
Kérjük, add meg, hány másodpercenként változzanak a képek
Diós kifli
Hozzávalók a tésztához:
60 dkg liszt,
25 dkg Rama sütőmargarin,
3 dkg élesztő,
csipet só,
1 púpozott evőkanál porcukor,
kevés tej
A töltelékhez:
15 dkg darált dió,
30 dkg porcukor,
1-2 dl fehérbor
A forgatáshoz:
15 dkg porcukor,
2 csomag vaníliás cukor
Elkészítés: 1. A tészta hozzávalóit előkészítjük egy tálban: az élesztőt hidegen apróra morzsolva adjuk a keverékhez. Annyi tejet adunk hozzá, hogy egy könnyen gyúrható tésztát kapjunk.
Apró gombócokat formázunk belőle, oválisra sodorjuk, megtöltjük töltelékkel és felcsavarjuk.
2. A töltelékhez a diót összekeverjük a porcukorral és annyi borral, hogy kenhető legyen, ne lágy, mert akkor a kifik szétrepedhetnek!
3. Tepsibe téve kifi alakúra formázzuk őket, majd előmelegített sütőben 200°C-on 10-15 perc alatt világosra sütjük. A sütőből kivéve, forrón a vaníliás porcukorba forgatjuk.
*
|
|
E-mail: ugyfelszolgalat@network.hu
Kommentáld!