Szeretettel köszöntelek a Sütiimádók klubja közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Sütiimádók klubja vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a Sütiimádók klubja közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Sütiimádók klubja vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a Sütiimádók klubja közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Sütiimádók klubja vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a Sütiimádók klubja közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Sütiimádók klubja vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Kis türelmet...
Bejelentkezés
Kérjük, add meg, hány másodpercenként változzanak a képek
Sonkás petrezselymes sajttorta
Hozzávalók a tésztához:
5 db tojás,
3 csapott mokkáskanál só,
12 dkg liszt,
1/2 csomag sütőpor,
A krémhez:
3 evőkanál liszt,
3 db tojás sárgája,
3 dl tej,
3 csapott mokkáskanál só,
15 dkg reszelt trappista sajt,
20 dkg puha Rama sütőmargarin,
ízlés szerint mustár
A töltéshez, díszítéshez:
14 dkg sonka,
petrezselyemlevél,
metélőhagyma
Elkészítés: 1. A tojás sárgáját a sóval habosra keverjük, a fehérjét krémes habbá verjük. A sárgájára rákanalazzuk a fehérjehab egyharmadát, összekeverjük. A többi habot is hozzáadjuk, lazán keverünk rajta, de nem teljesen simára. Két
részletben rászórjuk az átszitált liszt és sütőpor keverékét és óvatosan a habba keverjük.
2. A tésztát a sütőpapírral kibélelt 32x35cm-es tepsibe öntjük, elsimítjuk. Előmelegített sütőben 220°C-on 10-12 percig sütjük.
3. A krémhez a lisztet kikeverjük 1 dl tejjel, majd belekeverjük a tojás sárgáját és a sót. A maradék tejet felforraljuk. A keverékhez hozzáadjuk a reszelt sajtot, ráöntjük a felforrt tejet, és állandó keverés mellett felfőzzük.
4. Kihűtjük, majd a margarinnal és a mustárral habosra keverjük. A tésztát 3 lapra vágjuk, az elsőt megkenjük krémmel, majd megszórjuk apróra vágott petrezselyemmel, és sonkával befedjük. Ismét krémréteget kenünk rá, majd a középső lapot rátéve megismételjük a folyamatot.
5. Hűtőbe tesszük 3-4 órára. Forró vízbe mártott késsel szeleteljük, majd a szeletek tetejét a maradék krémmel, sonkacsíkokkal és metélőhagymával díszítjük.
*
|
|
E-mail: ugyfelszolgalat@network.hu
Kommentáld!