Szeretettel köszöntelek a Sütiimádók klubja közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Sütiimádók klubja vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a Sütiimádók klubja közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Sütiimádók klubja vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a Sütiimádók klubja közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Sütiimádók klubja vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a Sütiimádók klubja közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Sütiimádók klubja vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Kis türelmet...
Bejelentkezés
Kérjük, add meg, hány másodpercenként változzanak a képek
Mogyorókrémes kuglóf.
Hozzávalók a tésztához:
50 dkg liszt,
12 dkg Rama sütőmargarin,
7 dkg porcukor,
2 db tojás sárgája,
1 csomag vaníliás cukor,
1 csipet só,
2,5 dkg élesztő,
3 dl langyos tej
A töltéshez:
1 kis üveg mogyorókém
A forma kikenéshez:
3 dkg Rama sütőmargarin,
5 dkg aprított mogyoró
Elkészítés: 1. A lisztet egy nagy tálba szitáljuk. Az élesztőt szétmorzsoljuk és 0,5 dl langyos tejben feloldjuk. A lisztből kiveszünk egy maroknyit és az élesztős tejbe keverjük, s galuska állagú kovászt készítünk. Egy kevés liszttel beszórjuk a tetejét.
Langyos helyre tesszük, kelesztjük.
2. A maradék liszt közepébe lyukat készítünk, ebbe beletesszük a többi hozzávalót, a megkelt kovászt és a maradék tejet, majd tésztát dagasztunk belőle. Konyharuhával letakarva meleg helyre tesszük és kelesztjük.
3. Miután megkelt, lisztezett deszkára borítjuk a tésztát, és egy 30x45cm-es téglalap alakú lapot nyújtunk belőle.
4. A mogyorókrémet felbontjuk, és a műanyag tető nélkül betesszük kicsit a mikrohullámú sütőbe, vagy egy fémtálban gőz felett felmelegítjük, hogy könnyen kenhető, enyhén folyós legyen. Megkenjük vele a lapot úgy, hogy az egyik hosszabbik szélén egy 4-5 cm széles sáv üresen maradjon. Az ezzel szembe lévő oldalon kezdjük felcsavarni a tésztát. Az így kapott hengerünket egy nagyméretű (kb. 25cm átmérőjű) lukas közepű kuglóformába tesszük, amit előzetesen kikenünk a margarinnal, és beszórjuk a mogyoróval. A hengert belehelyezzük a formába úgy, hogy a tészta széle alulra kerüljön, és körgyűrűt formázzon.
5. Ismét kelesztjük a tésztát, majd előmelegített sütőben 180°C-on sütjük 15-20 percig, ezután 170°C-ra mérsékelve a sütőt még egy fél óráig sütjük.
6. A formából sütés után kiborítjuk, majd egy konyharuhával befedve hűlni hagyjuk, ezután szeletelhetjük.
*
|
|
E-mail: ugyfelszolgalat@network.hu
Kommentáld!