Szeretettel köszöntelek a Sütiimádók klubja közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Sütiimádók klubja vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a Sütiimádók klubja közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Sütiimádók klubja vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a Sütiimádók klubja közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Sütiimádók klubja vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a Sütiimádók klubja közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Sütiimádók klubja vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Kis türelmet...
Bejelentkezés
Kérjük, add meg, hány másodpercenként változzanak a képek
Diós csiga muffin formában
Mennyiség: 12 darab
Nehézségi fok: könnyű
Elkészítési idő: 1óra + kelesztés
Hozzávalók a tésztához:
1,5 dkg élesztő,
1,75 dl langyos tej,
1 kiskanál kristálycukor,
36 dkg finomliszt,
1 tojás,
fél mokkáskanál só,
3-4 dkg Rama sütőmargarin,
a töltelékhez:
6 dkg Rama sütőmargarin,
6 - 6 dkg darált dió és porcukor,
a nyújtáshoz:
finomliszt,
a forma kikenéséhez:
2 dkg Rama sütőmargarin,
a tetejére és az oldalára:
6 dkg Rama sütőmargarin,
1 evőkanál kristálycukor,
4 evőkanál főzőtejszín,
1 csomag vaníliás cukor
1. Az élesztőt a langyos tejbe morzsoljuk, és a cukorral meleg helyen kb. 10 perc alatt fölfuttatjuk. A lisztet egy nagy tálba tesszük, a közepét kimélyítjük. Beleütjük a tojást, ráöntjük a fölfuttatott élesztőt, megsózzuk, és 7 - 8 perc alatt hólyagosra dagasztjuk. A vége felé az olvasztott margarint is beledolgozzuk. Akkor jó, ha olyan tésztát kapunk, amelyik elválik az edény falától, se kemény, se lágy. Langyos helyen 45-50 percen át kelesztjük.
2. Ezalatt a töltelékhez a puha (szobahőmérsékletű) margarint a darált dióval és a porcukorral összekeverjük. A tésztát finoman átgyúrjuk, majd
enyhén belisztezett gyúrólapon 3 milliméter vastagságú téglalappá nyújtjuk. A diókrémmel megkenjük, ezt egy nedves késsel a legkönnyebb, majd akár a piskóta-tekercset, szorosan föltekerjük. Fontos, hogy5-6 cm-nél ne legyen vastagabb, mert akkor nem fér bele a formába. Ezután 12 egyforma szeletre vágjuk.
3. Oldalukat olvasztott margarinnal egyenként körbe kenjük, majd egy közepes muffin sütőmargarinnal kikent mélyedéseibe fektetjük. Tetejüket a
maradék margarinnal megkenjük és előmelegített sütőben, közepes lánggal (180 °C; légkeveréses sütőben 165 °C) 12 percig sütjük. Ekkor a cukorral édesített tejszínnel meglocsoljuk, és kb. 20 °C - kal erősebb lánggal további kb. 12 percig sütjük.
Még melegen a vaníliás cukorral meghintjük.
Dió helyett mákkal, kakaóval és fahéjjal is tölthetjük.
*
|
|
E-mail: ugyfelszolgalat@network.hu
Kommentáld!