Szeretettel köszöntelek a Sütiimádók klubja közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Sütiimádók klubja vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a Sütiimádók klubja közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Sütiimádók klubja vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a Sütiimádók klubja közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Sütiimádók klubja vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a Sütiimádók klubja közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Sütiimádók klubja vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Kis türelmet...
Bejelentkezés
Kérjük, add meg, hány másodpercenként változzanak a képek
Balog Gábor: Sütemény cukrosoknak
2. Folytatás:
Piskótatészta.
45 dkg.
Energiatartalma: 5676 kJ /1345 kcal.
Szénhidrát: 195.16 g, ebből glukonon 94.8 g
Hozzávalók:
• 6 tojás,
• 10 dkg glukonon,
• 14 dkg liszt,
• 1 citrom reszelt héja,
• 5 g sütőpor.
A tojások sárgáját 3 dkg glukononnal kikeverjük, a fehérjét 7 dkg glukononnal habbá verjük. A felvert fehérjét apránként a sárgájához keverjük, végül a sütőporral elkevert lisztet és a citromhéjat is hozzáadjuk.
A piskótamasszát süthetjük:
- Tortaformában (35-40 perc a sütési idő),
- Papírral bélelt tepsiben tekercsnek (25-30 perc a sütési idő),
- Zsírozott, lisztezett sütőlemezen (20-25 perc a sütési idő).
A sütő hőmérséklete 170 - 180 fokos, azaz közepesen meleg legyen.
Csokoládés piskóta.
45 dkg
Energiatartalma: 5892.3 kJ/1408.6 kcal
Szénhidrát: 193.68 g, ebből glukonon: 94.8 g
Hozzávalók:
• 6 tojás,
• 10 dkg glukonon,
• 12 dkg liszt,
• 3 dkg kakaó,
• 1 citrom reszelt héja,
• 5 g sütőpor.
Ugyanúgy készül, mint a piskótatészta, csak a liszt egy részét kakaóval helyettesítjük. Sütése a piskóta sütésével megegyezik.
Diós vagy mogyorós piskóta.
45 dkg.
Energiatartalma: 6693 kJ/1599.4 kcal
Szénhidrát: 174.02 g, ebből glukonon: 94.8 g.
Hozzávalók:
• 6 tojás,
• 10 dkg glukonon,
• 10 dkg liszt,
• 6 dkg darált dió vagy pörkölt mogyoró,
• 1 citrom reszelt héja,
• 5 g sütőpor.
Ugyanúgy készül, mint a piskótatészta. A finomra darált diót vagy mogyorót a liszttel összekeverjük, és óvatosan, nehogy a hab összetörjön, a tojásos masszához keverjük. Sütése megegyezik a piskóta sütésével.
|
|
E-mail: ugyfelszolgalat@network.hu
Kommentáld!